Hill Splitter™

Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd op de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse gedeelten van je trainingssessie. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je GPS-gegevens over snelheid en afstand, en barometrische gegevens over hoogte. Het geeft een gedetailleerd inzicht in je prestaties, zoals afstand, snelheid, stijging en daling, voor elke gedetecteerde heuvel op je route. Je krijgt gegevens over het hoogteprofiel van je trainingssessie en je kunt heuvelstatistieken tussen verschillende sessies vergelijken. Gedetailleerde informatie over elke heuvel wordt automatisch geregistreerd, het is niet nodig om handmatig ronden te maken.

Hill Splitter past zich bij elke trainingssessie aan het terrein aan. In de praktijk betekent dit dat bij een trainingssessie op relatief vlak terrein zelfs kleine heuvels worden geteld. En bij trainingen in gebieden met grote hoogteverschillen, zoals in de bergen, worden de kleinste heuvels niet meegeteld. Deze aanpassing wordt altijd per trainingssessie gedaan.

De minimale stijging of daling die als heuvel wordt geteld, verschilt afhankelijk van je sportprofiel. Bij bergafwaartse sporten (snowboarden, alpineskiën, off-piste skiën en telemarken) is het 15 meter, bij alle andere sporten is het 10 meter.

Hill Splitter vereist een GPS-registratie-interval van 1 seconde. Het kan niet worden gebruikt met een registratie-interval van 1 minuut of 2 minuten.

Hill Splitter-weergave aan een sportprofiel toevoegen

De Hill Splitter-trainingsweergave is standaard ingeschakeld in alle sportprofielen voor hardloop-, fiets- en afdalingssporten, maar kan aan elk sportprofiel worden toegevoegd dat gebruikmaakt van GPS en barometrische hoogtegegevens.

In de Flow webservice:

1. Ga naar Sportprofielen en kies Bewerken in het sportprofiel waaraan je de functie wilt toevoegen.
  2. Kies In relatie met apparaat
  3. Kies Vantage V2 > Trainingsweergave > Nieuwe toevoegen > Volledig scherm > Hill Splitter en sla je keuze op.

In de Flow mobiele app:

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Sportprofielen.
  2. Kies een sport en tik op Bewerken.
  3. Voeg de Hill Splitter-trainingsweergave toe.
  4. Tik op Voltooid als je klaar bent.

Denk eraan om je instellingen met je Polar apparaat te synchroniseren.

Trainen met Hill Splitter

Na het starten van je trainingssessie scrol je met de knoppen OMHOOG/OMLAAG naar de Hill Splitter-weergave. Je kunt tijdens je trainingssessie onder meer de volgende details bekijken:

• Afstand: De afstand van het huidige segment (vlak, heuvelop of heuvelaf)
  • Stijging/daling van het huidige segment
  • Snelheid

Houd er rekening mee dat er enige vertraging is als je omschakelt van heuvelachtig naar vlak terrein. Dit is om er zeker van te zijn dat je echt klaar bent met de heuvels. Hoewel de omschakeling van heuvelachtig naar vlak terrein in de Hill Splitter-trainingsweergave vertraagd is, wordt het einde van de heuvel correct geregistreerd in de gegevens. Als je je trainingsoverzicht in de Flow webservice of app bekijkt, wordt dit dus correct weergegeven.

Pop-up met heuvelinformatie

Bij bergafwaartse sporten (snowboarden, alpineskiën, off-piste skiën en telemarken) krijg je als je klaar bent met je laatste heuvel en vervolgens 15 meter bergopwaarts gaat, een pop-up te zien met details van die laatste heuvel. Dit is zo ontworpen dat je de pop-up te zien krijgt als je weer naar boven gaat met een skilift.

• Afstand: De afstand van het huidige segment (vlak, heuvelop of heuvelaf)
  • Stijging/daling van het huidige segment
  • Gemiddelde snelheid
  • Heuvelnummer

Hill Splitter-samenvatting

Na je trainingssessie zie je de volgende informatie in het trainingsoverzicht:

• Aantal maal heuvelop en heuvelaf
  • Totale afstand heuvelop en heuvelaf

Gedetailleerde analyse in de Flow webservice en app

Bekijk gedetailleerde gegevens per heuvelop, heuvelaf en vlak segment in de Flow webservice na het synchroniseren van je gegevens van je trainingssessie. Een overzicht van je trainingssessie is ook beschikbaar in de Polar Flow app.

De gegevens die beschikbaar zijn voor elk segment zijn afhankelijk van het sportprofiel en de sensoren die je hebt gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens over hoogte, vermogen, hartslag, pas- en trapfrequentie en snelheid.