Compatibele sensoren

Verhoog je trainingsbeleving en krijg meer inzicht in je prestaties met compatibele Bluetooth®-sensoren. Je horloge kan worden gecombineerd met een aantal Polar sensoren, maar is ook volledig compatibel met verschillende sensoren van andere fabrikanten.

Bekijk de volledige lijst met compatibele sensoren en accessoires van Polar

Bekijk compatibele fiets / hardloopsensoren van andere fabrikanten

Voordat je een nieuwe sensor in gebruik neemt, moet je de sensor koppelen met je horloge. Het koppelen duurt maar een paar seconden en zorgt ervoor dat je horloge alleen signalen van jouw sensoren ontvangt, zodat je ongestoord kunt trainen in een groep. Voer de koppeling thuis uit voordat je aan een evenement of wedstrijd meedoet. Zo voorkom je interferentie door gegevensoverdracht. Zie Sensoren koppelen met je horloge voor instructies.

Polar H10 hartslagsensor

Volg je hartslag met maximale precisie met de Polar H10 hartslagsensor met borstband.

Hoewel Polar Precision Prime de meest nauwkeurige optische hartslagmetingstechnologie is die er is en vrijwel overal werkt, levert de Polar 10 hartslagsensor de nauwkeurigste hartslagmeting bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden, of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols. De Polar H10 hartslagsensor reageert beter op een snel veranderende hartslag en is dus ook de ideale optie voor intervaltrainingen met korte sprints.

De Polar H10 hartslagsensor heeft een intern geheugen waarmee je één trainingssessie kunt opnemen zonder dat je daarvoor een aangesloten trainingsapparaat of een mobiele trainingsapp in de buurt nodig hebt. Je hoeft alleen maar de H10 hartslagsensor te koppelen aan de Polar Beat app en de trainingssessie te starten met de app. Op die manier kun je bijvoorbeeld je hartslag tijdens je zwemsessies registreren met de Polar H10 hartslagsensor. Zie voor meer informatie de ondersteuningspagina's voor Polar Beat en Polar H10 hartslagsensor.

Als je de Polar H10 hartslagsensor gebruikt tijdens je fietssessies, kun je het horloge op het stuur van je fiets monteren, zodat je je trainingsgegevens eenvoudig kunt bekijken tijdens het fietsen.

Polar Verity Sense

De veelzijdige, kwalitatief hoogwaardige Polar Verity Sense optische hartslagsensor meet je hartslag aan je arm of slaap. Het is een uitstekend alternatief voor hartslagmeting via een borstband of horloges met optische hartslagmeting. Draag hem met de armband, de clip voor zwembril of plaats hem overal waar hij dicht tegen je huid zit. De Polar Verity Sense biedt maximale bewegingsvrijheid en werkt in talloze sporten. Hij registreert onder andere hartslag, afstand, tempo en keerpunten bij zwemmen. Je kunt je trainingen opslaan in het interne geheugen van de sensor en de trainingsgegevens na afloop synchroniseren naar je smartphone, of de sensor koppelen met je horloge en je hartslag in realtime volgen tijdens je training.

Polar Stride Sensor Bluetooth® Smart

De loopsensor Bluetooth® Smart is voor hardlopers die hun techniek en prestaties willen verbeteren. Geeft informatie over je snelheid en afstand, of je nu op een loopband of modderig pad loopt.

  • Meet elke pas die je zet om je loopsnelheid en -afstand weer te geven
  • Stelt je in staat je hardlooptechniek te verbeteren dankzij de weergave van je pasfrequentie en paslengte
  • De kleine sensor past perfect op je schoenveters
  • Schok- en waterbestendig voor de meest veeleisende trainingen

Polar snelheidssensor Bluetooth® Smart

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op je fietssnelheid. Je conditie is er natuurlijk een van, maar ook weersomstandigheden en hoogteverschillen in de weg spelen een grote rol. De meest geavanceerde manier om te meten welke invloed deze factoren hebben op je snelheid is met de aerodynamische snelheidssensor.

  • Meet je actuele, gemiddelde en maximale snelheden
  • Registreert je gemiddelde snelheid zodat je je voortgang en prestaties kunt volgen
  • Licht maar robuust, eenvoudig te bevestigen

Polar trapfrequentiesensor Bluetooth® Smart

Onze geavanceerde draadloze trapfrequentiesensor is de handigste manier om je fietssessie te meten. De sensor meet je actuele, gemiddelde en maximale trapfrequentie in omwentelingen per minuut, zodat je de techniek van je rit kunt vergelijken met die van je vorige ritten.

  • Verbetert je fietstechniek en herkent je optimale trapfrequentie
  • Storingsvrije trapfrequentiegegevens zodat je je eigen prestaties kunt beoordelen
  • Lichtgewicht, aerodynamisch ontwerp

Vermogenssensoren van andere fabrikanten

Het horloge meet je vermogensgegevens tijdens je hardloop- of fietssessies als je het horloge koppelt met een aparte hardloopvermogenssensor of fietsvermogenssensor. Je kunt zelf kiezen welke vermogensgegevens je wilt zien tijdens je sessies door de trainingsweergaven aan te passen in de instellingen voor sportprofielen in de Flow webservice. De functie Training Load Pro gebruikt de vermogensgegevens om de spierbelasting te berekenen, zodat je ook een spierbelastingwaarde krijgt voor je hardloop- of fietssessies wanneer je een aparte hardloop- of fietsvermogenssensor gebruikt.

Hardloopvermogen

Hardloopvermogen is een geweldige manier om de externe belasting van je hardloopsessie te meten. De functie reageert sneller dan je hartslag en is dus ideaal voor het meten van de belasting wanneer je bergop loopt of intervalsessies houdt. Je kunt de functie ook gebruiken om een gelijkmatig tempo aan te houden tijdens je training op ongelijkmatig terrein. Hardloopvermogen is een aanvulling op je hartslagmeting: wanneer je beide meet, kun je veranderingen in je prestaties herkennen. Als je na meerdere weken trainen hetzelfde vermogen kunt leveren met een lagere hartslag, is je hardloopprestatie verbeterd.

Lees meer over Hardloopvermogen in deze uitgebreide gids.

Fietsvermogen

Het meten van je fietsvermogen helpt je je fietsprestaties en traptechniek te controleren en te verbeteren. In tegenstelling tot je hartslag is je geleverde vermogen een absolute, objectieve weergave van je inspanning. Dit betekent dat je je vermogenswaarden ook kunt vergelijken met medefietsers van hetzelfde geslacht en met ongeveer dezelfde lengte als jij; of vergelijk watt per kilogram voor de meest betrouwbare resultaten. Doordat je ziet hoe je hartslag samenhangt met de vermogenszones, krijg je ook meer inzicht.