Polar Unite användarhandbok

Denna användarhandbok hjälper dig att komma igång med din nya klocka. Se videohandledningar och svar på vanliga frågor på support.polar.com/en/unite.

Introduktion

Grattis till din nya Polar Unite!

Polar Unite träningsklocka hjälper dig att förena träning, återhämtning och vardag för en perfekt balans. Polar Unite motiverar dig att hålla igång träningen, och de intelligenta funktionerna gör det till en naturlig del av vardagen att sköta formen och hälsan. Den har avancerad pulsmätning på handleden. Sömnmätningen Sleep Plus Stages™ mäter dina sömnstadier (REM-sömn, lätt sömn och djupsömn), ger dig sömnfeedback och anger din sömnpoäng. Nightly Recharge™ mäter din återhämtning varje natt, och träningsguiden FitSpark™ ger dig personlig träningsvägledning baserad på kroppens beredskap. Polar Unite hjälper dig att koppla av och lätta på stressen med Serene™ vägledda andningsövningar, och du kan ansluta Polar till telefonens GPS. Du kan specialanpassa Polar Unite med olika armband och klockdisplay med olika färgteman. Du kan också använda din Unite under Polar Club-pass för att skicka din puls till Polar Club-systemet.

Sleep Plus Stages registrerar automatiskt sömnmängden och sömnkvaliteten och visar dig hur lång tid du har tillbringat i varje sömnfas. Den samlar dina sömntids- och sömnkvalitetsteman i ett lättöverskådligt värde, sömnpoäng. Sömnpoäng anger hur bra du har sovit jämfört med indikatorerna för en god natts sömn, baserat på aktuell sömnvetenskap. Att jämföra komponenterna i sömnpoängen till din egen normala nivå hjälper dig att identifiera vilka aspekter av din dagliga rutin som kan påverka din sömn och som kan behöva justeras.

Nightly Recharge™ mäter återhämtningen över natten och visar hur bra du återhämtar dig efter dagens ansträngningar. Din Nightly Recharge-status baseras på två komponenter: hur du har sovit (sömnstatus) och hur bra ditt autonoma nervsystem (ANS) varvade ner under de tidiga sömntimmarna (ANS-status). Båda komponenterna beräknas genom att jämföra din senaste natt med dina vanliga nivåer under de senaste 28 dagarna. Din klocka mäter automatiskt både sömnstatus och ANS-status under natten. Baserat på våra mätningar från dig får du personliga dagliga tips om träning i Polar Flow-appen och tips om sömn och reglering av dina energinivåer på de särskilt jobbiga dagarna.

I FitSpark™ träningsguide hittar du dagliga träningspass på begäran lättillgängliga direkt i klockan. Träningspassen har utformats för att matcha din konditionsnivå, träningshistorik och återhämtning samt hur redo du är att träna, baserat på din Nightly Recharge-status från föregående natt. FitSpark föreslår 2–4 olika träningsalternativ till dig varje dag: ett som passar bäst för dig och 1–3 andra alternativ att välja mellan. Du får maximalt fyra förslag per dag och det finns totalt 19 olika träningspass. Förslagen inkluderar träningspass från träningskategorierna kardio, styrka och stödträning.

Serene™ andningsövning är ett stresshanteringsverktyg som hjälper dig att slappna av i både kropp och sinne. Det hjälper dig mot långsam diafragmaandning som har bevisade hälsoeffekter. Under andningsövningen ger din klocka dig biofeedback om harmonin mellan din andning och ditt hjärtas slag-för-slag-intervall. Den registrerar tiden du tillbringar i stressfria zoner – tiden då långsam andning framgångsrikt gett ditt hjärta i en bra synkronisering med dina andetag.

Med de utbytbara armbanden kan du anpassa din klocka för att matcha varje situation och stil.

Vi utvecklar kontinuerligt våra produkter för bättre användarupplevelse. Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar förbättrar klockans funktionalitet genom förbättringar.

Dra full nytta av din Polar Unite

Du kan använda din klocka direkt när den kommer i paketet, men anslut din klocka till Polar Flow, vår kostnadsfria app och webbtjänst, för en fullständig Polar-upplevelse.

Ladda ner Polar Flow-appen från App Store® eller Google PlayTM. Synkronisera din klocka med Flow-appen efter träning och få en snabb översikt och feedback på dina träningsresultat och dina prestationer och låt alla dina vänner få ta del av dem. I Flow-appen kan du också se hur du har sovit och hur aktiv du har varit under dagen.

Polar Flow-webbtjänsten

Synkronisera dina träningsdata till Polar Flow-webbtjänsten med programmet FlowSync i din dator eller via Flow-appen. I webbtjänsten kan du planera din träning, följa dina prestationer, få vägledning och se en detaljerad analys av dina träningsresultat, din aktivitet och sömn. Låt alla dina vänner få ta del av dina prestationer, hitta andra träningsutövare och få motivation från dina sociala träningscommunities.

Allt detta finns på flow.polar.com.