Hartslagmeting aan de pols

Je horloge meet je hartslag aan de pols met de Polar Precision Prime™ sensorfusietechnologie. Deze innovatie op het gebied van hartslag combineert optische hartslagmeting met metingen via huidcontact, zodat verstoringen van het hartslagsignaal worden uitgesloten. Zelfs in de meest extreme omstandigheden en trainingssessies wordt je hartslag nauwkeurig gemeten.

Hoewel er vele subjectieve aanwijzingen zijn voor de wijze waarop je lichaam zich tijdens training gedraagt (inspanning, ademfrequentie, fysieke gevoelens), is er geen enkele zo betrouwbaar als de hartslag. Deze is objectief en wordt zowel door interne als externe factoren beïnvloed, hetgeen betekent dat je een betrouwbare maat hebt van je lichamelijke toestand.

Je horloge dragen als je je hartslag meet bij de pols of als je je slaap registreert

Zorg ervoor dat je je horloge op de juiste manier draagt als je je polshartslagmeting nauwkeurig wilt meten tijdens de training, bij gebruik van de functies Continue hartslagmeting en Nightly Recharge, of als je je slaap registreert met Sleep Plus Stages:

  • Bevestig het horloge om je pols, ten minste een vingerbreedte achter het polsgewricht (zie de afbeelding hieronder).
  • Maak de polsband strak genoeg vast om je pols. De sensor aan de achterzijde moet voortdurend contact maken met je huid en het horloge mag niet over je arm heen en weer kunnen schuiven. Controleer of de polsband niet te los zit door de polsband aan beide kanten van je pols licht omhoog te duwen. De sensor moet contact blijven maken met je huid. Als je de polsband omhoog duwt, zou je het licht van de led niet moeten kunnen zien.
  • Voor een zo nauwkeurig mogelijke hartslagmeting raden we je aan je horloge al een paar minuten te dragen voordat je de hartslag gaat meten. Als je snel koude handen of een koude huid hebt, is het een goed idee je huid eerst warm te maken. Laat je bloed stromen voordat je aan je sessie begint!

Schuif het Polar apparaat tijdens je training verder omhoog en maak de polsband een beetje strakker om te voorkomen dat het apparaat weer naar beneden schuift. Geef je huid een paar minuten de tijd om te wennen aan het Polar apparaat voordat je aan een trainingssessie begint. Maak de polsband na je trainingssessie weer een beetje losser.

Als je een tatoeage op je pols hebt, moet je ervoor zorgen dat de sensor daar niet precies bovenop ligt, anders zijn de metingen mogelijk niet nauwkeurig.

Bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols, raden we je aan een Polar hartslagsensor met een borstband (Polar H10 of H9) te gebruiken, of de Polar OH1 optische hartslagsensor die je hartslag aan je pols of slaap meet. De Polar H10 en H9 hartslagsensoren reageren beter op een snel veranderende hartslag. Ze zijn dus ook een ideale optie voor intervaltrainingen met korte sprints en leveren ultieme nauwkeurigheid in hartslagmeting. De Polar OH1 is een compacte en veelzijdige optische hartslagsensor, die je hartslag op verschillende manieren kan meten; via een armband om je arm of via een clip op je zwembril. Deze veelzijdige sensor is een uitstekend alternatief voor hartslagmeting via een borstband of horloges met hartslagmeting aan de pols. Zie Compatibele sensoren voor meer informatie.

Voor een optimale werking van de hartslagmeting aan de pols is het van belang dat je je horloge schoon en krasvrij houdt. Wij adviseren om het horloge na een bezwete trainingssessie onder stromend water te wassen met een oplossing van zachte zeep en water. Droog het horloge daarna af met een zachte handdoek. Laat het horloge volledig drogen voordat je het oplaadt.

Je horloge dragen wanneer je geen hartslag meet bij je pols en je geen slaap/Nightly Recharge registreert

Maak de polsband wat losser zodat hij wat comfortabeler zit en je huid kan ademen. Draag je horloge als een normaal horloge.

Het is een goed idee om je pols af en toe onbedekt te laten, zeker als je een gevoelige huid hebt. Doe je horloge af en laad het op. Op deze manier krijgen zowel je huid als het horloge rust en zijn ze daarna weer gereed voor je volgende trainingsevenement.