Gebruiksaanwijzing Polar Unite

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/unite vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Unite!

Het Polar Unite fitnesshorloge helpt je om je training, herstel en dagelijks leven perfect met elkaar te combineren. Polar Unite motiveert je om regelmaat in je training te houden. De intelligente functies maken dat fit en gezond blijven een natuurlijk onderdeel van je dagelijks leven wordt. Het wordt geleverd met geavanceerde hartslagmeting aan de pols. De Sleep Plus Stages™ slaapregistratie registreert je slaapfasen (REM, lichte en diepe slaap) en geeft je feedback over je slaap en een numerieke slaapscore. Nightly Recharge™ meet elke nacht je herstel en de FitSpark™ trainingsbegeleiding geeft je persoonlijke begeleiding tijdens je workout op basis van je fitheid. De Polar Unite helpt je ontspannen en stress te verminderen met de Serene™ geleide ademoefeningen, en je kunt hem aansluiten op je smartphone om GPS te gebruiken. Pas Polar Unite aan je stijl aan met verschillende polsbanden en kleurthema's voor het horlogedisplay. Je kunt je Unite ook tijdens Polar Club lessen gebruiken om je hartslag te verzenden naar het Polar Club systeem.

Sleep Plus Stages meet automatisch de hoeveelheid slaap en de kwaliteit van je slaap, en laat je zien hoe lang elke slaapfase heeft geduurd. De functie combineert je slaapduur en je slaapkwaliteit tot één overzichtelijke waarde, je slaapscore. Je slaapscore vertelt je hoe goed je hebt geslapen vergeleken met de indicatoren van een goede nachtrust volgens de actuele slaapwetenschap. Door de onderdelen van je slaapscore te vergelijken met je eigen normale niveau, kun je herkennen welke aspecten van je dagelijkse routine van invloed kunnen zijn op je slaap en dus mogelijk moeten worden aangepast.

Nightly Recharge™ is een meting van je herstel 's nachts die laat zien hoe goed je herstelt van de belasting van de voorafgaande dag. Je Nightly Recharge status is gebaseerd op twee factoren: hoe je hebt geslapen (slaapherstel) en hoe goed je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust kwam tijdens de eerste uren van je slaap (AZS-herstel). Deze factoren worden bepaald door vergelijking van je laatste nacht met de normale waarden van de afgelopen 28 dagen. Je horloge meet 's nachts automatisch zowel je slaapherstel als je AZS-herstel. Op basis van wat we bij je hebben gemeten, krijg je in de Polar Flow app gepersonaliseerde dagelijkse tips voor beweging, en tips voor het slapen en het reguleren van je energieniveau als je een bijzonder zware dag hebt gehad.

De FitSpark™ trainingsbegeleiding biedt dagelijkse workouts op je horloge wanneer jij dat wilt. De workouts zijn afgestemd op je conditieniveau, trainingsgeschiedenis en je herstelniveau en actuele fitheid, gebaseerd op jouw Nightly Recharge status van de vorige nacht. FitSpark stelt elke dag 2 tot 4 opties voor je workouts voor: één die het beste bij je past en 1 tot 3 andere opties om uit te kiezen. Je krijgt maximaal vier suggesties per dag en in totaal zijn er 19 verschillende workouts. Er zijn workouts uit de categorieën cardiotraining, krachttraining en ondersteunende training.

De Serene™ ademoefening is een antistresshulpmiddel dat je helpt je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te laten komen. De oefening begeleidt je naar een trage buikademhaling, die bewezen gezondheidseffecten heeft. Tijdens de ademoefening geeft je horloge je biofeedback over de samenhang tussen je ademhaling en je hartslaginterval. De functie registreert de tijd die je doorbrengt in de sereniteitszones; de tijd waarin je hart dankzij je trage ademhaling in een heilzame synchronie klopt met het ritme van je ademhaling.

Met de verwisselbare polsbanden kun je het horloge aanpassen aan elke situatie en stijl.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen en je een nog betere gebruikerservaring te bieden. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge.

Je Polar Unite optimaal gebruiken

Je horloge is direct uit de verpakking te gebruiken, maar als je wilt profiteren van alle mogelijkheden die Polar biedt, sluit je je horloge aan op Polar Flow, onze gratis app en webservice.

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Flow app en je krijgt direct een overzicht van je trainingsresultaten en je prestaties, met bijbehorende feedback. Bovendien kun je je prestaties delen met al je vrienden. In de Flow app kun je ook zien hoe je hebt geslapen en hoe actief je overdag bent geweest.

Polar Flow webservice

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Polar Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.