Compatibele sensoren

Verhoog je trainingsbeleving en krijg meer inzicht in je prestaties met compatibele Bluetooth®-sensoren.

Bekijk de volledige lijst met compatibele sensoren en accessoires van Polar

Voordat je een nieuwe sensor in gebruik neemt, moet je de sensor koppelen met je horloge. Het koppelen duurt maar een paar seconden en zorgt ervoor dat je horloge alleen signalen van jouw sensoren ontvangt, zodat je ongestoord kunt trainen in een groep. Voer de koppeling thuis uit voordat je aan een evenement of wedstrijd meedoet. Zo voorkom je interferentie door gegevensoverdracht. Zie Sensoren koppelen met je horloge voor instructies.

Polar OH1 optische hartslagsensor

De Polar OH1 is een compacte en veelzijdige optische hartslagsensor, die je hartslag op verschillende manieren kan meten; via een armband om je arm of via een clip op je zwembril. Deze veelzijdige sensor is een uitstekend alternatief voor hartslagmeting via een borstband of horloges met optische hartslagmeting. De Polar OH1 zendt je realtime hartslag naar je sporthorloge, smartwatch of naar Polar Beat of andere trainingsapps via Bluetooth en tegelijkertijd naar ANT+ apparaten. De Polar OH1 heeft een intern geheugen, zodat je met alleen je OH1 kunt trainen en je mobiele telefoon thuis kunt laten. Na je training synchroniseer je de trainingsgegevens naar je telefoon. De hartslagsensor wordt geleverd met een comfortabele armband die je kunt wassen in de wasmachine en een clip die je kunt bevestigen aan je zwembril (in Polar OH1+ productset).

Je kunt je sensor ook gebruiken in combinatie met Polar Club, Polar GoFit en de Polar Team app.

Polar H10 hartslagsensor

Volg je hartslag met maximale nauwkeurigheid met de Polar H10 hartslagsensor met een borstband.

Hoewel Polar Precision Prime de meest nauwkeurige optische hartslagmetingstechnologie is die er is en vrijwel overal werkt, levert de Polar 10 hartslagsensor de nauwkeurigste hartslagmeting bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden, of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols. De Polar H10 hartslagsensor reageert beter op een snel veranderende hartslag en is dus ook de ideale optie voor intervaltrainingen met korte sprints.

De Polar H10 hartslagsensor heeft een intern geheugen waarmee je één trainingssessie kunt opnemen zonder dat je daarvoor een aangesloten trainingsapparaat of een mobiele trainingsapp in de buurt nodig hebt. Je hoeft alleen maar de H10 hartslagsensor te koppelen aan de Polar Beat app en de trainingssessie te starten met de app. Op die manier kun je bijvoorbeeld je hartslag tijdens je zwemsessies registreren met de Polar H10 hartslagsensor. Zie voor meer informatie de ondersteuningspagina's voor Polar Beat en Polar H10 hartslagsensor.

Als je de Polar H10 hartslagsensor gebruikt tijdens je fietssessies, kun je het horloge op het stuur van je fiets monteren, zodat je je trainingsgegevens eenvoudig kunt bekijken tijdens het fietsen.

Polar H9 hartslagsensor

Polar H9 is een hartslagsensor van hoge kwaliteit voor dagelijkse sportbeoefening. De sensor wordt geleverd met de Polar Soft strap en meet je hartslag nauwkeurig. Polar H9 werkt ideaal in combinatie met de Polar Beat app en vele apps van derden: je verandert je smartphone gemakkelijk in een fitness tracker. Bovendien zorgen de Bluetooth®, ANT+™ en 5 kHz technologieën dat je de sensor kunt koppelen met tal van sport- en fitnessapparaten. Dankzij de meting via de borstband reageert Polar H9 onmiddellijk op wat er in je lichaam gebeurt en geeft je een nauwkeurige calorieverbranding.

De laatste versies van deze gebruiksaanwijzing en videotutorials zijn te vinden op support.polar.com/en/h9-heart-rate-sensor.