Technische specificaties

Polar Unite

Batterijtype: 174 mAh Li-pol oplaadbare batterij
Gebruiksduur: Bij continu gebruik:

Tot 50 uur in trainingsmodus met gebruik van optische hartslagmeting en GPS-verbinding

Tot 4 dagen in horlogemodus met continue hartslagmeting.

Gebruikstemperatuur: -10 °C tot +50 °C / 14 °F tot 122 °F
Materialen van horloge: Apparaat: ABS+10GF, GLAS, PMMA, ROESTVRIJ STAAL

Polsband: Siliconen, Pin: PA+50GF

Polsbandmaterialen (accessoires): Geweven polsbanden

Polsband: gerecycled PET-garen

Elastisch gedeelte: 50% polyester, 50% natuurlijk rubber

Leren polsbanden

Polsband: leer, voering: alcantara

Elastisch gedeelte: 50% polyester, 50% natuurlijk rubber

Materiaal USB-oplaadadapter: ABS+PC, VERGULD ROESTVRIJ STAAL
Waterbestendigheid: 30 m

(ISO 22810, geschikt voor zwemmen)

Geheugencapaciteit:  Maximaal 90 uur training met GPS en hartslag, afhankelijk van je taalinstellingen
Display Kleurentouchdisplay (IPS TFT) met ambient lichtsensor (ALS), Resolutie: 240 x 204
Maximaal vermogen 5 mW
Frequentie: 2,402 - 2,480 GHz

Maakt gebruik van draadloze Bluetooth®-technologie.

Polar FlowSync software en USB-kabel

Voor gebruik van FlowSync-software heb je een computer nodig met het besturingssysteem Microsoft Windows of Mac, een internetverbinding en een vrije USB-poort voor de USB-kabel.

Controleer de meest recente compatibiliteitsinformatie op support.polar.com

Compatibiliteit Polar Flow mobiele app

Controleer de meest recente compatibiliteitsinformatie op support.polar.com

Waterbestendigheid van Polar producten

De meeste Polar producten kunnen worden gedragen tijdens het zwemmen. Het zijn echter geen duikinstrumenten. Als je je hartslag in het water meet met een GymLink-compatibel Polar apparaat en hartslagsensor, kan er om de volgende redenen interferentie optreden:

• Zwembadwater met een hoog chloorgehalte en zeewater zijn zeer geleidend. De elektrodes van de hartslagsensor kunnen kortsluiten, waardoor ECG-signalen niet meer worden gedetecteerd door de hartslagsensor.
  • Als je in het water springt of inspannende spierbewegingen maakt tijdens wedstrijdzwemmen, kan de hartslagsensor verschuiven naar een plaats op het lichaam waar de sensor geen ECG-signalen kan detecteren.
  • De ECG-signaalsterkte varieert per persoon, afhankelijk van de weefselsamenstelling. Als je je hartslag in het water meet, treden er vaker problemen op.

Bij de horlogefabricage wordt waterbestendigheid doorgaans uitgedrukt in meters, wat de statische waterdruk van die diepte inhoudt. Polar gebruikt hetzelfde systeem. De waterbestendigheid van Polar producten is getest volgens de internationale standaard ISO 22810 of IEC60529. Elk waterbestendig Polar-apparaat wordt vóór aflevering getest voor blootstelling aan waterdruk.

Polar producten worden verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van de waterbestendigheid. Zie de achterzijde van je Polar product voor de waterbestendigheidscategorie en vergelijk deze in onderstaande tabel. Deze definities zijn niet noodzakelijkerwijs van toepassing op producten van andere fabrikanten.

Bij de uitvoering van een onderwateractiviteit is de dynamische druk die door bewegen in water wordt opgewekt groter dan de statische druk. Dit betekent dat een product dat onder water wordt bewogen, onderworpen is aan grotere druk dan het stationaire product.

Markering op de achterzijde van het productSpatwater,
zweet, regendruppels enz.
Baden en zwemmenSnorkelen
(zonder zuurstoftanks)
Duiken
(met zuurstoftanks)
Kenmerken waterbestendigheid
Waterbestendig IPX7OK---Niet wassen met een hogedrukreiniger.
Beschermd tegen spatwater, regendruppels enz.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig IPX8OKOK--Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig
Waterbestendig 20/30/50 meter
Geschikt voor zwemmen
OKOK--Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: ISO22810.
Waterbestendig 100 mOKOKOK-Voor veelvuldig gebruik in water maar niet voor duiken.
Referentiestandaard: ISO22810.