Je horloge configureren

Activeer je horloge en laad het op door het aan te sluiten op een USB-poort die van stroom wordt voorzien of op een USB-oplader met de USB-oplaadadapter die bij het productpakket is inbegrepen. Lijn de pinnen van de USB-oplaadadapter uit met de pinnen op het horloge en klik de adapter op zijn plaats. Let er ook op dat je de USB-oplaadadapter op de juiste manier aansluit, d.w.z. de contactpunten op de Polar Unite USB-oplaadadapter moeten op één lijn liggen met de contactpunten in de USB-poort van je computer of van de USB-oplader. Het kan even duren voordat de animatie van het laadproces op het display verschijnt. We raden je aan om de batterij op te laden voordat je het horloge in gebruik neemt. Zie Batterij voor meer informatie over het opladen van de batterij.

Sluit de USB-oplaadadapter eerst aan op het horloge voordat je de adapter aansluit op de stroomvoorziening. Laat de USB-oplaadadapter niet zonder dat deze op je horloge is aangesloten in de stroomvoorziening zitten.

Configureer je horloge door je taal en de gewenste configuratiemethode te selecteren. Het horloge geeft je drie opties voor de configuratie. Veeg omhoog of omlaag op het display om naar de gewenste optie te bladeren. Tik op het display om je keuze te bevestigen.

A. Op je smartphone: Configuratie via een mobiel apparaat is handig als je geen computer met een USB-poort hebt, maar duurt mogelijk wel langer. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig.

B. Op je computer: Configuratie via een computer is sneller en je kunt je horloge tegelijkertijd opladen, maar je hebt wel een computer nodig. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig.

De opties A en B worden aanbevolen. Je kunt meteen alle fysieke gegevens invullen die nodig zijn voor nauwkeurige trainingsgegevens. Je kunt ook je taal selecteren en de meest recente firmware voor je horloge ophalen.

C. Op je horloge: Als je geen compatibel mobiel apparaat hebt en niet meteen toegang hebt tot een computer met een internetverbinding, kun je de configuratie starten op het horloge. Als je de configuratie uitvoert op het horloge, is je horloge nog niet verbonden met Polar Flow. Het is belangrijk dat je de configuratie later uitvoert door de stappen van optie A of B te volgen om de laatste firmware-updates te krijgen voor je Polar Unite. In Flow kun je ook een meer uitgebreide analyse van je training, activiteit en slaapgegevens bekijken.

De Polar Unite heeft geen ingebouwde GPS-ontvanger, maar je kunt voor het registreren van route, snelheid, tempo en afstand van je outdoortrainingen die van je smartphone gebruiken. Om gebruik te kunnen maken van de GPS-verbinding, moet je de configuratie op je smartphone uitvoeren (A).

Optie A: Configureren met een smartphone en de Polar Flow app

Let op: je moet je horloge koppelen in de Polar Flow app, dus NIET in de Bluetooth-instellingen van je smartphone.

1. Houd je horloge in de buurt van je smartphone tijdens de configuratie.
  2. Zorg dat je smartphone een internetverbinding heeft en schakel Bluetooth in.
  3. Ga op je smartphone naar de App Store of Google Play en download de Polar Flow app.
  4. Open de Polar Flow app op je smartphone.
  5. De Polar Flow app herkent je horloge als het in de buurt is en vraagt je om het koppelen te starten. Tik op Start in de Polar Flow app.
  6. Wanneer de melding van het Bluetooth-koppelverzoek op je smartphone verschijnt, controleer je of de code op je smartphone overeenkomt met de code op je horloge.
  7. Accepteer het Bluetooth-koppelverzoek op je smartphone.
  8. Bevestig de pincode op je horloge door op het display te tikken.
  9. Koppelen voltooid wordt weergegeven zodra het koppelen is voltooid.
  10. Meld je aan met je Polar-account of maak een nieuw account. In de app helpen we je met het aanmelden en de configuratie.

Nadat je de instellingen hebt geconfigureerd, tik je op Opslaan en synchroniseren en worden je instellingen gesynchroniseerd naar je horloge.

Als je wordt gevraagd de firmware bij te werken, sluit je het horloge aan op een voedingsbron om te update zonder problemen te laten verlopen en accepteer je vervolgens de update.

Optie B: Configureren met je computer

1. Ga naar flow.polar.com/start en download en installeer de Polar FlowSync software voor gegevensoverdracht op je computer.
  2. Meld je aan met je Polar-account of maak een nieuw account. Sluit je horloge met de meegeleverde USB-oplaadadapter aan op de USB-poort van je computer. In de Polar Flow webservice helpen we je met het aanmelden en de configuratie.

Optie C: Configureren op het horloge

Pas de waarden aan door op het display te vegen en tik om je keuze te bevestigen. Als je op een willekeurig punt terug wilt en een instelling wilt wijzigen, druk je op TERUG totdat je de betreffende instelling bereikt.

Als je de configuratie uitvoert op het horloge, is je horloge nog niet verbonden met Polar Flow. Firmware-updates voor je horloge zijn alleen beschikbaar via Polar Flow. Om te zorgen dat je de optimaal plezier hebt van je horloge en de unieke Polar functies, is het van belang dat je de configuratie later uitvoert in de Polar Flow webservice of met de Polar Flow mobiele app door de stappen van optie A of B te volgen.