GPS-verbinding

Je kunt voor het registreren van route, snelheid, tempo en afstand van je outdoortrainingen de GPS-ontvanger van je smartphone gebruiken voor je Polar Unite. Hiervoor moet de Polar Flow mobiele app op je smartphone zijn geïnstalleerd en zijn gekoppeld aan je horloge en moet je de Polar Flow app toestemming geven om de locatie van je smartphone te gebruiken. Je hoeft dit maar één keer te doen, de eerste keer dat je hem gebruikt. Bij volgende trainingssessies hoef je geen toestemming meer te geven, je hoeft je smartphone alleen bij je te hebben.

Als je de Polar Flow app voor de eerste keer opent, wordt je gevraagd of je wilt toestaan dat Polar Flow de locatie van je smartphone gebruikt. Kies voor Altijd op een smartphone met iOS of Altijd toestaan op een smartphone met Android.

Als je later de locatietoestemming moet aanpassen, navigeer je naar:

iOS: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Polar Flow.

Android: Ga naar Instellingen en zoek naar apps en hun machtigingen. Ken de locatiemachtiging voor Polar Flow app toe. In sommige Android-smartphones is het pad Instellingen > Apps & meldingen > Machtigingen.

GPS via smartphone inschakelen

1. Ga naar buiten met je smartphone en horloge.
  2. Open Polar Flow app en houd je smartphone bij je horloge.
  3. Druk op de knop TERUG om het hoofdmenu te openen, tik op Start training en kies een outdoorsport.
  4. De cirkel om het pictogram voor GPS-verbinding wordt groen wanneer de GPS-ontvanger gereed is en het horloge meldt je dat ook met een trilling.
  5. Tik op het display om de registratie van je training te starten.

Je moet je smartphone bij je houden tijdens de trainingssessie.

De nauwkeurigheid van de locatieregistratie is afhankelijk van de nauwkeurigheid van de GPS-ontvanger van de smartphone. Dit kan variëren afhankelijk van het mobiele apparaat dat je gebruikt.