Je training plannen

Je kunt je training plannen en persoonlijke trainingsdoelen instellen in de Polar Flow webservice en de Polar Flow app. Let erop dat de trainingsdoelen met FlowSync of via de Polar Flow app naar je horloge moeten worden gesynchroniseerd voordat je ze kunt gebruiken. Tijdens de training begeleidt je horloge je naar het bereiken van je doel.

• Snel doel: Kies een duur- of een caloriedoel voor de training. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 500 kcal te verbruiken, 10 km hard te lopen of 30 minuten te zwemmen.
  • Gefaseerd doel: Je kunt je trainingssessie opdelen in fasen en voor elke fase een andere duur of intensiteit instellen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een intervaltrainingssessie wilt maken en daaraan een goede warming-up en coolingdown wilt toevoegen.
  • Favorieten: Je kunt je favorieten gebruiken als geplande doelen op je horloge of als sjablonen voor trainingsdoelen.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow webservice

1. Ga naar Trainingsdagboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.
  2. Kies in de weergave Trainingsdoel toevoegen de optie Snel of Gefaseerd.

Snel doel

1. Kies Snel.
  2. Kies Sport, voer een Doelnaam in (maximaal 45 tekens) en voer de Datum, Tijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) in die je wilt toevoegen.
  3. Vul Duur, Afstand of Calorieën in. Je kunt maar één waarde invullen.
  4. Klik op het Favorieten-pictogram als je het doel aan je Favorieten wilt toevoegen.
  5. Klik op Opslaan om het doel aan je Trainingsdagboek toe te voegen.

Gefaseerd doel

1. Kies Gefaseerd.
  2. Kies Sport, voer een Doelnaam in (maximaal 45 tekens) en voer de Datum, Tijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) in die je wilt toevoegen.
  3. Kies Nieuwe maken of Sjabloon gebruiken.
    • Nieuw maken: Fasen aan je doel toevoegen. Klik op Duur om een op duur gebaseerde fase toe te voegen of klik op Afstand om een op afstand gebaseerde fase toe te voegen. Kies voor elke fase een Naam en Duur/Afstand, kies of de volgende fase Handmatig of Automatisch moet starten en kies Intensiteit selecteren. Klik daarna op Klaar. Je kunt teruggaan om de fasen te bewerken die je hebt toegevoegd door op het penpictogram te klikken.
    • De sjabloon gebruiken: Je kunt de sjabloonfasen bewerken door op het penpictogram rechts te klikken. Je kunt meer fasen aan de sjabloon toevoegen volgens de bovenstaande instructies voor het maken van een nieuw gefaseerd doel.
  4. Klik op het Favorieten-pictogram als je het doel aan je Favorieten wilt toevoegen.
  5. Klik op Opslaan om het doel aan je Trainingsdagboek toe te voegen.

Favorieten

Als je een doel hebt gemaakt en aan je favorieten hebt toegevoegd, kun je het gebruiken als een gepland doel.

1. Klik in je Trainingsdagboek op Toevoegen op de dag dat je een favoriet wilt gebruiken als een gepland doel.
  2. Klik op Favoriet doel om een lijst van je favorieten te openen.
  3. Klik op de favoriet die je wilt gebruiken
  4. De favoriet wordt aan je trainingsdagboek toegevoegd als een gepland doel voor de dag. De standaard geplande tijd voor het trainingsdoel is 18.00 u/6 pm. Als je de details van het trainingsdoel wilt wijzigen, klik je op het doel in je Trainingsdagboek en wijzig je het naar wens. Klik daarna op Opslaan om de wijzigingen bij te werken.

Ga als volgt te werk als je een bestaande favoriet als sjabloon wilt gebruiken voor een trainingsdoel:

1. Ga naar Trainingsdagboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.
  2. Klik in de weergave Trainingsdoel toevoegen op Favoriete doelen. Je favoriete trainingsdoelen verschijnen.
  3. Selecteer een favoriet en klik op Gebruiken om deze te gebruiken als sjabloon voor je doel.
  4. Voer Datum en Tijd in.
  5. Wijzig de favoriet naar wens. Wanneer je het doel in deze weergave bewerkt, wijzig je het oorspronkelijke favoriete doel niet.
  6. Klik op Aan trainingsdagboek toevoegen om het doel aan je Trainingsdagboek toe te voegen.

De instellingen naar je horloge synchroniseren

Vergeet niet om de trainingsdoelen met FlowSync of de Polar Flow app vanaf de Flow webservice naar je horloge te synchroniseren. Als je ze niet synchroniseert, zijn ze alleen zichtbaar in je Trainingsdagboek van de Flow webservice of de favorietenlijst.

Zie Trainingssessie starten voor informatie over het starten van een trainingssessie met een doel.