De firmware bijwerken

Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. Firmware-updates worden uitgevoerd ter verbetering van de functionaliteit van je horloge.

Je raakt geen gegevens kwijt door de firmware-update. Voordat de update begint, worden de gegevens van je horloge naar de Flow webservice gesynchroniseerd.

Met smartphone of tablet

Je kunt de firmware bijwerken met je smartphone als je de Polar Flow mobiele app gebruikt om de trainings- en activiteitsgegevens te synchroniseren. De app geeft je een melding als er een update beschikbaar is en helpt je bij het uitvoeren ervan. We raden je aan je horloge aan te sluiten op een voedingsbron voordat je de update start, zodat de update probleemloos kan worden uitgevoerd.

De draadloze firmware-update kan tot 20 minuten in beslag nemen, afhankelijk van je verbinding.

Met computer

Telkens als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is, zal FlowSync je dat melden wanneer je het horloge op je computer aansluit. De firmware-updates worden via FlowSync gedownload.

Je kunt de firmware als volgt bijwerken:

  1. Sluit je horloge met de meegeleverde USB-oplaadadapter aan op je computer. Lijn de pinnen van de USB-oplaadadapter uit met de pinnen op het horloge en klik de adapter op zijn plaats. Let er ook op dat je de USB-oplaadadapter op de juiste manier aansluit, d.w.z. de vier pinnen van de Polar Unite USB-oplaadadapter moeten naar de vier pinnen in de USB-poort van je computer of de USB-oplader wijzen.

  2. FlowSync start met het synchroniseren van je gegevens.
  3. Na het synchroniseren wordt je gevraagd om de firmware bij te werken.
  4. Kies Ja. De nieuwe firmware wordt geïnstalleerd (dit duurt maximaal 10 minuten) en het horloge wordt opnieuw opgestart. Wacht totdat de firmware-update is voltooid voordat je het horloge loskoppelt van je computer.