A sportóra beállítása

Az órád felébresztéséhez és töltéséhez csatlakoztasd egy töltésre alkalmas USB-porthoz vagy egy USB-töltőhöz a csomagban található USB-töltőadapter segítségével. Igazítsd az USB-töltőadapter csatlakozóit az óra csatlakozóihoz, és pattintsd a helyére az adaptert. Ellenőrizd, hogy az USB-töltőadaptert a megfelelő módon csatlakoztasd, vagyis a Polar Unite USB-töltőadapter érintkezői a számítógép USB-portján vagy az USB-töltőn található érintkezők felé nézzenek. Felhívjuk a figyelmed, hogy eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn. Javasoljuk, hogy az óra használatának megkezdése előtt töltsd fel az akkumulátort. Az akkumulátor feltöltésére vonatkozó részletes információt az Akkumulátor c. fejezetben találod.

Csatlakoztasd az USB-töltőadaptert az órához, mielőtt az adaptert a tápegységhez csatlakoztatnád. Ne hagyd az USB-töltőadaptert az óra nélkül a tápegységhez csatlakoztatva.

A sportóra beállításához válaszd ki a nyelvet és a kívánt telepítési módszert. A sportóra három módon állítható be: A legkényelmesebb opciókat az ujjadat a kijelzőn felfelé vagy lefelé húzva tekintheted meg. A kiválasztás megerősítéséhez koppints a kijelzőre.

A. A telefonon: A mobil eszközzel való beállítás kényelmesebb, ha jelenleg nem férsz hozzá USB-porttal rendelkező számítógéphez, azonban ez a módszer több időt vehet igénybe. Ez a módszer internetkapcsolatot igénye.

B. A számítógépen: A vezetékes számítógépes beállítás gyorsabb, és a művelet közben egyúttal tölti is a sportórát, azonban ehhez egy számítógép szükséges. Ez a módszer internetkapcsolatot igénye.

Az A és a B opciók ajánlottak. A pontos edzésadatokhoz egyszerre kitölthetsz minden fizikai adatot. Kiválaszthatod a kívánt nyelvet és letöltheted a legújabb szoftvert a sportórához.

C. Az órán: Ha nincs kompatibilis mobileszközöd és nem tudsz azonnal internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez jutni, elindíthatod az óráról. Ne feledd, hogy amikor a sportórán végzed a beállításokat, az még nincs összekapcsolva a Polar Flow-val. Fontos, hogy később elvégezd a beállítást az A vagy a B opció szerint, hogy később megkapd a legfrissebb Polar Unite firmware frissítéseket. A Flow-ban részletesebb elemzést tekinthetsz meg az edzésekről, valamint az alvási adatokról.

A Polar Unite nem rendelkezik beépített GPS-szel, mégis rögzítheted a útvonalat, a sebességet, a tempót és a távot a szabadtéri edzésszakaszodról a mobiltelefonod GPS-ének használatával. A csatlakoztatott GPS használatához el kell végezned a beállítást a telefonodon (A).

„A” lehetőség: Beállítás telefonon és a Polar Flow alkalmazással

A készülék párosítását a Polar Flow alkalmazásban kell elvégezni, NEM a mobileszköz Bluetooth beállításaiban.

 1. A beállítás közben az órát és a telefont tartsd egymás közelében.
 2. Ellenőrizd, hogy a telefon csatlakozik-e az internethez és kapcsold be a Bluetooth funkciót.
 3. Töltsd le a Polar Flow alkalmazást az App Store vagy Google Play áruházból a telefonra.
 4. Nyisd meg a Polar Flow alkalmazást a telefonodon.
 5. A Polar Flow alkalmazás automatikusan észleli a sportórát, és felkínálja a párosítás lehetőségét. Koppints a Start gombra a Polar Flow alkalmazásban.
 6. Amikor a telefonon megjelenik a Bluetooth Pairing Request (Bluetooth párosítási kérelem) visszaigazoló üzenet, ellenőrizd, hogy a telefonon megjelenő kód megegyezik-e az óráján megjelenő kóddal.
 7. Fogadd el a Bluetooth párosítási kérelmet a telefonodon.
 8. Erősítsd meg a PIN-kódot az órádon a kijelző megérintésével.
 9. A párosítás befejezése után megjelenik a Pairing done (Párosítás befejezve) üzenet.
 10. Jelentkezz be Polar fiókoddal, vagy hozz létre újat. Az alkalmazás végigvezet a regisztrációs és beállítási műveleteken.

Amikor végeztél a beállítással, koppints a Save and sync (mentés és szinkronizálás) lehetőségre, hogy szinkronizáld a beállításokat a sportórával.

Ha a rendszer a firmware frissítését kéri, akkor csatlakoztasd az órát áramforráshoz a hibátlan frissítés biztosítása érdekében, majd fogadd el a frissítést.

„B” lehetőség: Beállítás számítógéppel

 1. Keresd fel a flow.polar.com/start weboldalt, majd töltsd le és telepítsd a Polar FlowSync adatátviteli szoftvert a számítógépre.
 2. Jelentkezz be Polar fiókoddal, vagy hozz létre újat. Csatlakoztasd az órát a számítógép USB-portjához a készülékedhez adott USB-töltőadapterrel. A Polar Flow webszolgáltatás végigvezet a regisztrációs és beállítási műveleteken.

„C” lehetőség: Beállítás a sportóráról

Az értékek megadásához húzd végig az ujjadat a kijelzőn, és koppints a kiválasztás megerősítéséhez. Ha bármelyik pontnál vissza szeretnél lépni és meg szeretnéd változtatni a beállításokat, nyomd meg a BACK (vissza) gombot, amíg, el nem éred a megváltoztatni kívánt beállítást.

Ne feledd, hogy amikor a sportórán végzed a beállításokat, az még nincs összekapcsolva a Polar Flow webes felülettel. A sportóra firmware frissítései csak a Polar Flow szolgáltatáson keresztül érhetők el. Ahhoz, hogy a sportórából és az egyedi Polar funkciókból a legtöbbet hozhasd ki fontos, hogy később végezd majd el a hiányzó beállításokat a Polar Flow webszolgáltatással vagy a Polar Flow mobilalkalmazással az A vagy a B opciót követve.