Pulsmåling fra håndleddet

Klokken din måler automatisk pulsen din fra håndleddet ditt med den nye fusjonsteknologien Polar Precision Prime™-sensor som gir deg en enkel og behagelig måte å måle pulsen på mens du svømmer. Denne nye pulsoppfinnelsen kombinerer optisk pulsmåling med hudkontaktmåling, og utelukker derved eventuelle forstyrrelser i pulssignalet. Den sporer pulsen nøyaktig selv under de mest krevende forholdene og treningsøktene.

Selv om det finnes mange subjektive indikatorer på hvordan kroppen din reagerer på trening (oppfattet anstrengelse, pustefrekvens, fysiske fornemmelser), er det ingen av dem som er like pålitelige som måling av puls. Pulsen er en objektiv indikator, og den påvirkes av både interne og eksterne faktorer og er derfor et pålitelig mål på fysisk tilstand.

Hvordan ha på klokken når du måler pulsen fra håndleddet eller registrerer søvnen din

Pass på at du har klokken riktig på for å få nøyaktige pulsmålinger under trening, når du bruker kontinuerlig pulsmåling og Nightly Recharge-funksjonen, eller mens du registrerer søvnen din med Sleep Plus Stages.

• Plasser klokken slik at den sitter på håndleddet, minst en fingerbredde opp fra håndleddsbenet (se bildet nedenfor).
  • Fest reimen godt rundt håndleddet. Sensoren på baksiden må være i konstant berøring med huden din, og klokken skal ikke kunne forskyves på armen. En god måte å sjekke om klokkereimen ikke er for løs på, er å skyve reimen lett opp fra begge sider av armen for å være sikker på at sensorene ikke mister kontakt med huden. Når du skyver opp reimen, skal du ikke kunne se LED-lysene skinne fra sensorene.
  • For mest nøyaktig pulsmåling anbefaler vi at du har på deg klokken i noen minutter før du starter pulsmålingen. Det er også en god ide og varme opp huden hvis hendene og huden din lett blir kald. Få i gang blodsirkulasjonen før du starter økten din!

Under trening bør du flytte Polar-enheten litt lengre opp fra håndleddsbenet og stramme reimen litt for å redusere ekstra bevegelse i enheten. La huden venne seg til Polar-enheten i noen minutter før du starter en treningsøkt. Løsne litt på reimen etter treningsøkten.

Unngå å plassere sensoren rett over eventuelle tatoveringer da de kan forhindre nøyaktige avlesninger.

I aktiviteter der det kan være vanskelig å holde sensoren i ro på håndleddet eller hvor du har trykk eller bevegelse i muskler eller sener i nærheten av sensoren, anbefaler vi at du bruker en Polar-pulssensor med brystbelte hvis du er ute etter å få størst mulig nøyaktighet i treningen din. Klokken din er kompatibel med Bluetooth® pulssensorer som Polar H10. Polar H10 pulssensor er mer følsom for raskt økende eller synkende puls, noe som også gjør den til et ideelt valg for trening av intervalltypen med raske sprinter.

Hold klokken ren og uten riper for å opprettholde best mulig ytelse under pulsmålingen fra håndleddet. Etter en svett treningsøkt anbefaler vi at du vasker klokken med mildt såpevann under rennende vann. Tørk deretter av den med et mykt håndkle. Pass på at den er helt tørr før lading.

Hvordan ha på klokken når du ikke måler pulsen fra håndleddet eller registrerer søvnen din/Nightly Recharge

Løsne litt på reimen for å la huden puste og gjøre det mer komfortabelt på håndleddet. Ha på deg klokken som en vanlig klokke.

En gang i blant kan det være lurt å gi håndleddet en pause, spesielt hvis du har følsom hud. Ta av deg klokken og lad den opp. På denne måten kan både huden og klokken få en hvilepause, og være klar for neste trening.