Gebruiksaanwijzing Polar Pacer Pro

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/pacer-pro vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Pacer Pro!

Het nieuwe Polar Pacer Pro hardloophorloge is gemaakt voor doorzetters die serieuze prestaties willen leveren. Het heeft een nieuw, geïntegreerd antenne-ontwerp voor betere GPS-bewegingsregistratie, krachtige trainingstools, plus gepersonaliseerde apps voor herstel en slaap. Samen vergroten ze je kansen om een betere hardloper te worden. Dankzij het ultralichte ontwerp, het heldere display en de barometer kun jij je krachten bundelen om elke sessie meer te bereiken.

• Ultralicht ontwerp: Strak afgewerkt voor maximaal comfort en optimale prestaties, met een dunne, lichtgewicht behuizing, aluminium rand en knoppen met extra reliëf voor meer grip.
  • Verbeterde processor: Voor snellere, krachtigere prestaties en vloeiende schermovergangen.
  • MIP-kleurendisplay: Voorzien van een dunnere glazen lens en verbeterde achtergrondverlichting, voor meer schermcontrast en een betere helderheid en gebruikservaring, elk moment van de dag.

Met de Prestatietest hardlopen weet je wat het huidige niveau van je hardloopprestatie is en kun je je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren. Zo haal je altijd het meeste uit je hardloopsessies. Je kunt met de test ook je maximale hartslag achterhalen. Volg je voortgang met geavanceerde hardloopfuncties, zoals Running Index en Running Program.

Hardloopvermogen aan de pols controleert direct de inspanning die nodig is voor elk segment van je hardloopsessie. Dat maakt het een uiterst nuttig hulpmiddel voor sprints en korte intervallen. Bekijk in realtime de waarde voor je mechanische energie in Watt - of je nu hardloopt op vlak terrein, of een steile heuvel bedwingt. Je kunt de Wandeltest gebruiken om bij te houden hoe je aerobe conditie zich ontwikkelt. De test is eenvoudig uit te voeren, veilig en gemakkelijk te herhalen. Met de Prestatietest fietsen kun je je vermogenszones personaliseren en je persoonlijke FTP (functional threshold power) bepalen.

Bereik de ideale hoeveelheid training om optimaal te presteren met Training Load Pro. Blijf energiek tijdens je trainingssessie met de nieuwe FuelWise™ slimme energie-assistent. FuelWise™ herinnert je eraan om energie bij te tanken en helpt je je optimale energieniveau te behouden tijdens je lange trainingssessies. Bekijk hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt tijdens een trainingssessie. Je energieverbruik wordt opgesplitst in koolhydraten, eiwitten en vetten.

Route- en hoogteprofielen helpen je je volgende avontuur beter te plannen en laten zien hoever je op je route gevorderd bent. De route- en hoogteprofielen geven je inzicht in je huidige positie, hoeveel je al bent gestegen of gedaald, en hoeveel je nog te gaan hebt. De functie Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd tijdens de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse delen van je trainingssessie. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je gegevens over snelheid, afstand en hoogte. Je hardloopsessies en fietstochten worden nog leuker met Strava Live-segmenten. Ontvang waarschuwingen wanneer je een segment nadert, bekijk realtime prestatiegegevens tijdens een segment en check je resultaten na afloop. Met de app komoot (van een andere aanbieder) kun je je route voor al je avonturen plannen en deze gemakkelijk in je horloge importeren. De turn-by-turn begeleiding van komoot houdt je op het juiste spoor.

De functie Continue hartslagmeting meet je hartslag 24 uur per dag. In combinatie met 24/7 activiteitsmeting krijg je een compleet overzicht van je dagelijkse activiteit. Nightly Recharge™ is een meting van je herstel 's nachts die laat zien hoe goed je herstelt van de belasting van de voorafgaande dag. Sleep Plus Stages™ slaapregistratie registreert je slaapfasen (REM, lichte en diepe slaap) en geeft je feedback over je slaap en een numerieke slaapscore. De FitSpark™ trainingsbegeleiding zorgt ervoor dat je voorbereid bent als je de paden op wilt gaan met kant-en-klare dagelijkse workouts die passen bij je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis. Het horloge helpt je ontspannen en stress te verminderen met de Serene™ geleide ademoefening.

In de hartslagsensormodus kun je je Polar Pacer Pro gemakkelijk als hartslagsensor gebruiken en je hartslag delen met andere Bluetooth-apparaten zoals trainingsapps, fitnessapparaten of fietscomputers. Je kunt je Pacer Pro ook tijdens Polar Club lessen gebruiken om je hartslag te verzenden naar het Polar Club systeem. De Polar Pacer Pro bevat essentiële slimme horlogefuncties: muziekbediening, weer- en smartphonemeldingen. Voeg in Polar Flow je favoriete sporten toe aan je sporthorloge. De Polar Pacer Pro ondersteunt meer dan 130 verschillende sporten. Je kunt voor elke sport de instellingen aanpassen. Met de verwisselbare polsbanden kun je het horloge aanpassen aan elke situatie en stijl.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen voor een nog betere gebruikerservaring. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge.

Je Pacer Pro optimaal gebruiken

Maak verbinding met het Polar ecosysteem en maak optimaal gebruik van je horloge.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Polar Flow app en je krijgt direct een overzicht van en feedback over je trainingsresultaten en je prestaties. In de Polar Flow app kun je ook zien hoe actief je overdag bent geweest, hoe je lichaam gedurende de nacht is hersteld van je training en van stress, en hoe goed je hebt geslapen. Op basis van de Nightly Recharge automatische nachtmeting en andere parameters krijg je gepersonaliseerde tips in de Polar Flow app over beweging, slaap en het herstellen van je energieniveaus op zwaardere dagen.

Polar Flow webservice

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.