Nastavljanje ure

Da aktivirate in napolnite uro, jo s priloženim kablom priključite v napajalna USB-vrata ali USB-polnilnik. Kabel se zaradi magneta zaskoči na svoje mesto, poskrbite le, da rob kabla poravnate z režo na uri (označeno rdeče). Upoštevajte, da lahko traja nekaj časa, da se bo na zaslonu prikazala animacija polnjenja. Priporočamo, da pred prvo uporabo ure napolnite baterijo. Za podrobne informacije o polnjenju baterije glejte poglavje Baterija.

Da bi nastavili uro, izberite jezik in želeni način nastavitve. Ura omogoča tri možnosti nastavitve: Podrsajte navzgor ali navzdol, da se pomaknete do možnosti, ki se vam zdi najbolj priročna. Dotaknite se zaslona, da potrdite svojo izbiro.

A. V telefonu: Nastavitev z mobilnim telefonom je priročna, če nimate dostopa do računalnika z vhodom USB, vendar je lahko dolgotrajnejša. Ta metoda zahteva internetno povezavo.

B. Z računalnikom: Nastavitev z računalnikom prek kabla je hitrejša, hkrati pa omogoča tudi polnjenje ure, vendar za to nastavitev potrebujete računalnik. Ta metoda zahteva internetno povezavo.

Priporočeni sta možnosti A in B. Fizične podatke, ki jih potrebujete za natančne podatke treninga, lahko vnesete skupaj. Izberete lahko jezik in prenesete najnovejšo vdelano programsko opremo za uro.

C. V uri: Če nimate na voljo združljive mobilne naprave in dostopa do računalnika z internetno povezavo, lahko nastavitev začnete v uri.Če nastavitev izvedete z uro, upoštevajte, da ta še ni povezana s spletno storitvijo Polar Flow. Pomembno je, da izvedete nastavitev kasneje prek možnosti A ali B, da bo vdelana programska oprema vaše ure Ignite posodobljena. V aplikaciji Flow si lahko ogledate tudi podrobno analizo treninga, aktivnosti in podatkov o spanju.

Možnost A: nastavitev z mobilnim telefonom in aplikacijo Polar Flow

Upoštevajte, da je treba seznanjanje opraviti z aplikacijo Flow in NE v nastavitvah za Bluetooth v mobilnem telefonu.

 1. Med nastavitvijo uro približajte mobilnemu telefonu.
 2. Poskrbite, da bo vaš mobilni telefon povezan z internetom in da bo vklopljen Bluetooth.
 3. Prenesite aplikacijo Polar Flow iz trgovine App Store ali Google Play v svoj mobilni telefon.
 4. V telefonu odprite aplikacijo Flow.
 5. Aplikacija Flow prepozna uro v bližini in vas pozove, da začnete s seznanitvijo. V aplikaciji Flow pritisnite gumb Začni.
 6. Ko se v telefonu pojavi sporočilo za potrditev zahteve za povezovanje prek tehnologije Bluetooth preverite, ali je koda v telefonu enaka kodi v uri.
 7. V telefonu sprejmite zahtevo za seznanjanje prek povezave Bluetooth.
 8. Dotaknite se zaslona, da potrdite kodo PIN v uri.
 9. Ko se seznanjanje konča, se prikaže sporočilo Seznanjanje končano.
 10. Prijavite se s svojim računom Polar ali ustvarite novega. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v aplikaciji.

Ko zaključite z nastavitvami, pritisnite Shrani in sinhroniziraj, da se vaše nastavitve sinhronizirajo z uro.

Če ste pozvani, da posodobite vdelano programsko opremo, priključite uro v vir napajanja, da zagotovite brezhibno izvedbo posodobitve, nato pa sprejmite posodobitev.

Možnost B: nastavitev z računalnikom

 1. Obiščite flow.polar.com/start ter v računalnik prenesite in nato namestite programsko opremo Polar FlowSync za prenos podatkov.
 2. Prijavite se s svojim računom Polar ali ustvarite novega. S priloženim kablom priključite uro v vhod USB v računalniku. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v spletni storitvi Polar Flow.

Možnost C: nastavitev z uro

Prilagodite vrednosti tako, da podrsate po zaslonu in se ga dotaknete, da potrdite izbiro. Če se želite vrniti in spremeniti katero od nastavitev, pritiskajte gumb, dokler se ne prikaže nastavitev, ki jo želite spremeniti.

Če nastavitev izvedete z uro, upoštevajte, da ta še ni povezana s storitvijo Polar Flow. Posodobitve vdelane programske opreme za uro so na voljo samo v storitvi Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure in edinstvene funkcije Polar, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali prek aplikacije Polar Flow opravite pozneje, tako da sledite navodilom za možnost A ali B.