Polar Grit X2 Pro használati útmutató

Jelen használati útmutató segíti a kezdeteket az új órával. Az oktatóvideó és a GYIK megtekintéséhez látogass el a support.polar.com/en/grit-x2-pro webhelyre.

Bevezetés

Gratulálunk az új Polar Grit X2 Pro modellhez!

A Polar Grit X2 Pro egy katonai szabványoknak megfelelő, ellenálló és strapabíró óra szabadtéri sportokhoz, amely a felfedezőknek és kalandoroknak minden csúcstechnológiás eszközt megad a tájékozódáshoz és teljesítéshez bármilyen környezetben, teljes magabiztossággal. A karcálló zafír óraüveggel és rozsdamentes acél funkciógyűrűvel védett, magas felbontású AMOLED érintőkijelző pedig a fontos információkat még a legzordabb körülmények között is tisztán jeleníti meg. A sportóra kiterjesztett akkumulátor-üzemidővel, valamint az edzési és regenerálódási eszközök átfogó együttesével rendelkezik. A Polar Grit X2 Pro egy nélkülözhetetlen kellék, amely a világ és a szervezet csodáinak felfedezésére készült.

A kétfrekvenciás GPS és az offline térképek a helyes úton tartanak, így teljes magabiztossággal fedezhetsz fel bármilyen környezetet. Letölthetsz részletes topográfiai térképeket a Polar Flow webszolgáltatásból, és átviheted őket az órádra egy számítógép segítségével. Az edzés során a térképek rendelkezésedre állnak a teljes képernyős térképes navigációs edzési nézetben, az edzésen kívül pedig a navigációs nézeten keresztül érhetők el. Az offline térképeket az óra olyan más navigációs funkcióival is használhatod, mint például az Útvonalsegéd, a Komoot útvonalak, a Visszakövetés és a Vissza a kezdőpontra. Megtervezheted a részletes útvonalakat a Komoot segítségével, és a Polar Flow alkalmazás segítségével szinkronizálhatod őket az órára a menet közbeni részletes útvonalsegéd funkcióhoz! Az útvonal- és emelkedési profilok segítségével jobban körvonalazhatod közelgő kalandodat, és láthatod előrehaladásodat az útvonalon. A visszavezető útvonalak segítenek visszakövetni a lépéseidet a földrajzi címkével ellátott jelölők nyomát követve. A Visszakövetés és a Vissza a kezdőpontra funkciók visszavezetnek a kiindulási pontra – kiválaszthatod az útmutatást ugyanazon az útvonalon, vagy a kiindulási ponthoz vezető irány megjelenítésével.

Az óra fejlett kültéri edzési mérőszámokkal rendelkezik, beleértve a Vertikális sebességet, a VAM-ot és a 3D sebességet. A vertikális sebesség az emelkedések és ereszkedések azonnali, valós idejű mérése, amellyel kiszámítható, hogy hány métert vagy lábat emelkedsz vagy ereszkedsz percenként, csak a magasságot figyelembe véve. A VAM az átlagos szintemelkedési sebességet mind egy 30 másodperces időablakban, mind a kör kezdete óta méri méter/órában. A 3D sebesség a függőleges és a vízszintes mozgást egyaránt figyelembe véve méri a sebességet. A Hill Splitter™ funkció segítségével megtudhatod, hogy hogyan teljesítettél az edzésszakaszod emelkedő és ereszkedő szakaszain. A Hill Splitter automatikusan észleli az emelkedőket és a lejtőket a sebesség, a táv és a magassági adatok alapján.

A Polar Elixir bioérzékelő technológia felvértezi a Polar Grit X2 Pro-t a bőrhőmérséklet, a véroxigénszint és a szív elektromos jeleinek csuklóalapú EKG-val és 4. generációs optikai pulzusméréssel való mérésének képességével.

Az edzési terhelés és a regenerálódáskövetés funkciók segítenek optimalizálni az edzésedet, és elkerülni a túlzott megerőltetést. Az egyedülálló regenerálódási funkció, a Recovery Pro segít megelőzni a túlzott megerőltetést és a sérüléseket. Ez azt méri, hogy mennyire regenerálódott a tested; regenerálódási visszajelzéseket és útmutatást ad. A csuklón mért EKG segítségével ortosztatikus tesztet végezhetsz, amely a Recovery Pro funkció szerves része, és nem igényli Polar pulzusérzékelő párosítását. Érd el a teljesítményednek megfelelő edzési szintet a Training Load Pro funkcióval. Kövesd nyomon fejlődésedet a Polar tesztek segítségével. A Futási teljesítményteszt segítségével megismerheted aktuális futási teljesítésedet, és személyre szabhatod pulzus-, sebesség- és teljesítményzónáidat, hogy mindig a lehető legtöbbet hozd ki a futásaidból. A maximális pulzusodat is megállapíthatod a tesztből. A kerékpározási teljesítményteszt segítségével személyre szabhatod a teljesítményzónáidat, és megismerheted funkcionális teljesítményküszöbödet. A lábregenerálódási teszt néhány perc alatt megmutatja, hogy a lábad készen áll-e a nagy intenzitású edzésre – mindezt speciális berendezések nélkül, mindössze az órád segítségével.

A Grit X2 Pro teljes körű elemzést nyújt szervezeted éjszakai regenerálódásáról, valamint előrejelzést ad energiádról és éberségedről az előtted álló napra vonatkozóan. A Sleep Plus Stages™ alváskövetés figyelemmel kíséri az alvásfázisokat (REM, könnyű és mély alvás), és alvásra vonatkozó visszajelzést, valamint számban kifejezett alvásértéket szolgáltat. A Nightly Recharge™ egy éjszakai regenerálódásmérő, amely megmutatja, hogy mennyire regenerálódsz a napi igénybevétel után. A Sleepwise™ funkció segít megérteni, hogy az alvás hogyan járul hozzá nappali éberségi szintedhez és teljesítőképességedhez.

A további fő funkciók a következők:

 • Maradj végig energikus az egész edzésszakaszod során az új FuelWise™ okos energiaellátási asszisztenssel! A FuelWise™ emlékeztet arra, hogy pótold az energiát és tartsd fenn a megfelelő energiaszintet a hosszú edzésszakaszok során.

 • Tekintsd meg, hogyan használja fel a szervezeted a különböző energiaforrásokat az edzésszakaszok során!

 • Tedd még izgalmasabbá a futást és a kerékpározást a Strava Live szegmensek segítségével! Értesítéseket kaphatsz a közeli szegmensekről, valós idejű teljesítményadatokat láthatsz egy adott szegmens közben, és miután végeztél, megjelenítheted az eredményeidet.
 • Még átfogóbb képet kaphatsz a futóedzéseid intenzitásával kapcsolatban a Futási teljesítmény funkcióval.
 • Az Úszás-mérőszámok funkció automatikusan érzékeli a pulzust, az úszásnemet, a távot, a tempót, a csapásszámot és a pihenőidőt. A távot és a csapásszámot nyílt vízi úszás esetén is méri a rendszer.
 • A Pihenőidő útmutató elemzi a pulzusodat, miközben erőnléti edzést végzel, hogy személyre szabott útmutatást nyújtson a pihenés optimalizálásához. Ezt úgy éri el, hogy értesít, amikor készen állsz a következő sorozat kezdésére, így nem kezded el addig, amíg nem regenerálódtál megfelelően.

 • A FitSpark™ edzési útmutató a regenerálódásod, a készenléted és az edzési előzményeid alapján létrehozott, használatra kész napi edzésekkel gondoskodik róla, hogy felkészült legyél a terep meghódítására.
 • A Hangútmutatás funkció segítségével valós idejű hangútmutatást kaphatsz a Polar Flow alkalmazásban fülhallgatón vagy hangszórón keresztül.
 • A Polar Grit X2 Pro alapvető okosóra-funkciókkal rendelkezik: zenevezérlő, időjárás és telefonos értesítések.
 • A cserélhető csuklópántokkal az alkalomnak és a stílusodnak megfelelően szabhatod személyre az órát.
 • A Polar Grit X2 Pro több mint 150 különböző sportot támogat. Add hozzá kedvenc sportjaidat az órádhoz a Polar Flow-ban, és testreszabhatod a sportspecifikus edzési nézeteket a preferenciáid és az edzés során követni kívánt mutatók alapján.

Termékeinket a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében folyamatosan fejlesztjük. Sportórád naprakészen tartásához és a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez mindig frissítsd a firmware-t, amint új verzió válik elérhetővé. A firmware-frissítések az új fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabbá teszik az óra működését.

Hozd ki a maximumot Polar Grit X2 Pro órából!

Csatlakozz a Polar ökoszisztémához, és hozd ki a legtöbbet órádból.

Polar Flow alkalmazás

Töltsd le a Polar Flow alkalmazást az App Store® vagy Google PlayTM webáruházból. Edzéseredményeid és teljesítményed azonnali áttekintéséhez és a visszajelzés azonnali megtekintéséhez szinkronizáld a készüléket a Polar Flow alkalmazással az edzés után. A Polar Flow alkalmazásban azt is ellenőrizheted, hogy mennyire voltál aktív a nap folyamán, hogy mennyire épült fel a szervezeted az edzésből és a stresszből az éjszaka során, valamint hogy mennyire aludtál jól. A Nightly Recharge automatikus éjszakai mérései, valamint egyéb paraméterek alapján a Polar Flow alkalmazás személyre szabott tippeket biztosít a gyakorlatokra, valamint az alvásra és az energiaszintek nehéz napokon történő szabályozására vonatkozóan.

Polar Flow webszolgáltatás

Szinkronizáld a Polar Flow webszolgáltatásnak elküldött edzésadataidat a FlowSync szoftverrel számítógépeden, vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül. A webszolgáltatásban megtervezheted edzéseidet, számon tarthatod eredményeidet, útmutatást és részletes elemzést kaphatsz edzési eredményeidről, aktivitásodról és alvásodról. Oszd meg eredményeidet barátaiddal is, keress edzőpartnereket, és eddz együtt a helyi közösséggel.

Mindezt megtalálod a flow.polar.com oldalon.