Navodila za uporabo ure Grit X: Lastnosti > Nastavitve za varčevanje z energijo

Nastavitve za varčevanje z energijo

Nastavitve za varčevanje z energijo vam omogočajo, da podaljšate čas treninga, in sicer tako, da spremenite frekvenco beleženja signala GPS, izklopite merjenje srčnega utripa na zapestju in uporabljate ohranjevalnik zaslona. S temi nastavitvami optimizirate porabo baterije in si zagotovite več časa za trening pri zelo dolgotrajni vadbi ali ko je stanje napolnjenosti baterije nizko.

Nastavitve za varčevanje z energijo najdete v hitrem meniju. Do hitrega menija lahko preidete iz načina pred vadbo, med odmorom pri vadbi ali v načinu prehoda pri vadbah z različnimi vrstami športa. Do načina pred vadbo lahko pridete tako, da pritisnete ali gumb LUČKA. V načinu odmora ali prehoda lahko do menija pridete samo s pritiskom na gumb LUČKA.

Ko vklopite katero od nastavitev za varčevanje z energijo, boste njen učinek na predvideni čas treninga videli v načinu pred vadbo. Upoštevajte, da nastavitve za varčevanje z energijo veljajo za vsako vadbo posebej. Nastavitve se ne shranijo.

Upoštevajte, da temperatura vpliva na predvideni čas treninga. Kadar trenirate v hladnih pogojih, je lahko dejanski čas treninga krajši od časa, ki je predviden ob začetku vadbe.

Frekvenca beleženja signala GPS

Nastavite frekvenco beleženja signala GPS na manj pogost interval (1 ali 2 minuti). To vam pride prav pri zelo dolgotrajnih vadbah, ko je dolga avtonomija baterije zelo pomembna.

Upoštevajte, da mora biti frekvenca beleženja signala GPS nastavljena na 1 sekundo, če želite uporabljati funkcije, kot so navodila za pot, poti Komoot in Segmenti Strava Live. Prav tako lahko to vpliva na preostale funkcije, kot so moč pri teku, hitrost/tempo in razdalja, odvisno od izbranega športnega profila in uporabljenih senzorjev.

Merjenje srčnega utripa na zapestju

Izklopite merjenje srčnega utripa na zapestju. Kadar ne potrebujete podatkov o srčnem utripu, izklopite merjenje in tako prihranite energijo. Kadar uporabljate merilnik srčnega utripa s pasom za okrog prsi, je merjenje srčnega utripa na zapestju privzeto izklopljeno.

Ohranjevalnik zaslona

Ohranjevalnik zaslona vklopite pri vadbi, kjer ne potrebujete stalnega dostopa do podatkov treninga.

Kadar je ohranjevalnik zaslona vklopljen, je na zaslonu prikazan le čas. Pritisnite kateri koli gumb, da zaprete način ohranjevalnika zaslona in prikažete podatke treninga. Po 8 sekundah se ohranjevalnik zaslona spet pojavi.