Routebegeleiding

De functie voor routebegeleiding begeleidt je bij routes die je tijdens eerdere sessies hebt opgeslagen en routes je in Flow hebt geïmporteerd vanuit een externe app zoals komoot of Strava. Je kunt ook routebestanden in GPX- of TCX-bestandsformaat rechtstreeks in Flow importeren.

Je kunt kiezen om naar het startpunt van de route, het eindpunt van de route of het dichtstbijzijnde punt op de route (een punt onderweg) te gaan. Eerst begeleidt je horloge je naar het door jou gekozen startpunt op de route. Eenmaal op de route begeleidt je horloge je onderweg en zorgt ervoor dat je op de goede weg blijft. Volg gewoon de aanwijzingen op het display. Onderaan het display zie je welke afstand je nog hebt te gaan.

Route- en hoogteprofielen

Nadat je een route hebt gekozen, zie je een overzicht van de route en het hoogteprofiel ervan. Dit helpt je te bepalen om welke route het gaat, en wat je van je trainingssessie kunt verwachten.

Totale stijging en daling voor geplande routes

Bij het starten van een geplande route zie je de totale stijging en daling op je route. Terwijl je de route aflegt worden de waarden voor stijging en daling bijgewerkt en zie je het totaal voor stijging en daling dat je nog hebt te gaan. Je ziet ook je huidige stijgings/dalingsgraad. Op elk moment weet je precies waar je bent en hoeveel je nog te gaan hebt.

Als je een ongeplande route aflegt, zie je de stijging en daling voor de vorige kilometer en je huidige stijgings/dalingsgraad.

Je kunt komoot gebruiken om gedetailleerde routes op kaart te plannen. Je kunt deze routes via Flow overzetten op je horloge.

Een route aan je horloge toevoegen

Als je een route aan je horloge wilt toevoegen, moet je deze als favoriet opslaan in de Flow webservice of app en synchroniseren met je horloge. Zie FAVORIETEN EN TRAININGSDOELEN BEHEREN IN POLAR FLOW voor informatie.

Een trainingssessie starten met routebegeleiding

1. Kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken en druk in de pre-trainingsmodus op de knop LICHT of tik op om het snelmenu te openen.
  2. Kies Routes uit de lijst en kies vervolgens je route.
  3. Voeg desgewenst een koolhydraten reminder of drink reminder toe en druk daarna op Start.
  4. Kies waar je de route wilt starten: Startpunt, Punt onderweg, Eindpunt, omgekeerde richting of Punt onderweg, omgekeerde richting
  5. Blijf in de pre-trainingsmodus totdat het horloge de signalen van je hartslagsensor en de GPS-satelliet heeft gevonden en druk op OK om je trainingssessie te starten. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om het kompas te kalibreren voordat je de trainingssessie start. Volg dan de instructies op het scherm.
  6. Je horloge begeleidt je naar je route. Startpunt route gevonden wordt weergegeven wanneer je dit hebt bereikt en dan ben je klaar om te vertrekken.

Eindpunt route bereikt wordt weergegeven als je klaar bent.

In-/uitzoomen

Je kunt in- of uitzoomen op je route. Druk op OK en kies In-/uitzoomen. Gebruik vervolgens de knoppen + en - om de weergave van je route aan te passen.

Onderweg van route veranderen

Je kunt van route veranderen tijdens je trainingssessie.

1. Druk op TERUG om je trainingssessie te pauzeren en druk dan op de knop LICHT om naar het snelmenu te gaan.
  2. Kies Routes. Het horloge vraagt je: Wil je je route wijzigen?. Kies Ja en kies een andere route uit de lijst.
  3. Kies Start als je klaar bent.