Hvileveilederen er basert på puls

Optimaliser treningsrytmen og -effektiviteten for å få mest mulig ut av treningen. Hvileveilederen analyserer pulsen under aktivitets- og hvilefasene når du trener for å gi deg personlig veiledning om når det er optimalt å begynne aktivitetsfasen igjen. Den oppdager automatisk den høyeste pulsen under et sett, og måler deretter pulsen når du hviler og gir beskjed når du har restituert nok til å begynne det neste settet.

For å bruke Hvileveileder-funksjonen når du trener, må du legge Hvileveileder-treningsvisningen til i den sportsprofilen skal bruke. Som standard er Hvileveileder-treningsvisningen en del av de følgende sportsprofilene: Styrketrening, Sirkeltrening, Høyintensiv intervalltrening, Funksjonstrening, Bootcamp og Kettlebell. Du kan legge treningsvisningen til i en hvilken som helst sportsprofil i sportsprofilinnstillingene i Polar Flow-appen eller -nettjenesten.

Treningen med Hvileveileder

Start treningsøkten med en god oppvarming for å få mest mulig ut av treningen. Oppvarming øker effektiviteten til treningsøkten og reduserer risikoen for skade. Slå på hvileveilederen når du er klar til å starte arbeidsfasen i treningsøkten. Bruk OPP- og NED-knappene for å finne Hvileveileder-treningsvisningen, og trykk på OK for å slå på funksjonen.

Veiledning på displayet

Hvileveileder-treningsvisningen viser nåværende puls og puls i sanntid-diagrammet. De forskjellige fargene viser de forskjellige pulssonene du trener i. De følgende instruksjonene veileder deg gjennom arbeids- og hvilefasene i treningsøkten.

Øk pulsen vises når du må øke pulsen for å starte arbeidsfasen. Når pulsen er på et tilstrekkelig nivå for arbeidsfasen, endres teksten på skjermen til Jobb. Når settet er fullført, oppdager klokken automatisk at arbeidsfasen er over, og den finner også automatisk den høyeste pulsen under arbeidsfasen. Du kan også slutte arbeidsfasen manuelt ved å trykke på OK.

Hvil til pulsen er lav nok vises på skjermen, og klokken vibrerer når den har definert ønsket restitusjonspuls. Under hvilefasen kan du se nåværende puls og målet for hvilepulsen på skjermen. Den stiplede linjen i puls i sanntid-diagrammet representerer ønsket hvilepuls. Minimum hviletid er 20 sekunder – hvis du når ønsket restitusjonspuls før tiden, vises Hvil noen sekunder til.

Hvis hvilefasen ikke kan bestemmes basert på puls, vises en hvilefase basert på tid i stedet. Slutt å jobbe. På tide å hvile. vises på skjermen etterfulgt av nedtellingstidtaker på 30 sekunder.

Jobb vises på skjermen, og klokken varsler ved å vibrere når du har restituert nok til å begynne på neste sett.

For å slå av funksjonen trykker du på TILBAKE-knappen i Hvileveileder-visningen. Avslutte hvileveilederen? vises. Trykk på OK for å bekrefte. Treningsøkten avsluttes ikke selv om du avslutter hvileveilederen.

Spesielt under styrketrening, når du utfører aktiviteter som utsetter håndleddene for ekstremt trykk, som vektløfting og pull-ups, kan det være vanskelig å måle pulsen fra håndleddet med tilstrekkelig presisjon. Av den grunn anbefaler vi at du bruker en Polar H10-pulssensor eller en Polar Verity Sense optisk pulssensor. Det sikrer at pulsen måles presist og dermed at hvileveilederen også fungerer optimalt.

Les mer om hvileveilederen.