SpO2-måling

SpO2-målingsfunksjonen bruker pulsoksymetriteknologi til å beregne oksygeninnhold i blodet. Kroppen trenger en konstant tilførsel av oksygen for å fungere skikkelig. Oksygeninnhold i blodet (SpO2) viser hvor mye oksygen blodet inneholder i forhold til maks kapasitet (100 %). Når du er på havnivå og hviler, anses en SpO2 mellom 95 % og 100 % som normalt. På grunn av lavere atmosfærisk trykk er SpO2 lavere i høyden.

Du kan måle SpO2 fra håndleddet når du vil på bare 35 sekunder. Jevnlig SpO2-måling setter deg i stand til å finne det oksygeninnhold i blodet som er vanlig for deg i hverdagen under normale omstendigheter. Å vite hva som er vanlig for deg kan gjøre det lettere å forstå hvordan kroppen tilpasser seg situasjoner, som høyde over havet. Hvis du trener i forskjellige høyder, kan du bruke denne målingen for å se hvordan SpO2 endrer seg og kroppen tilpasser seg nye høyder.

SpO2-målingsfunksjonen skal ikke brukes til medisinske formål, diagnostisering eller behandling (inkludert selvdiagnostisering eller konsultasjon med lege), og opplysningene skal ikke brukes til medisinsk formål.

Måling av SpO2

For en nøyaktig måling anbefaler vi at du har på deg klokken i minst ti minutter før du gjør målingen. Pass på at hånden ikke er kald og at klokken sitter tett. Hold kroppen i ro under målingen. Hvis du tar målingen etter trening, anbefales det at du hviler minst ti minutter før du starter målingen, slik at kroppen får tid til å gå tilbake til normal tilstand. Utfør målingen under lignende forhold hver gang. For mer informasjon, se støttedokumentet SpO2-måling.

  1. Ha på deg klokken slik at den sitter godt rundt håndleddet, omtrent en fingerbredde fra håndleddsbenet.
  2. På klokken går du til Tester > SpO2, og trykk på Mål nå.
  3. Hold armen så stødig og avslappet som mulig til tidtakeren har telt ned.

Etter målingen vises følgende resultater på klokken:

  • Oksygeninnhold i blodet som prosentandel.
  • Høyde: Meter over havet under målingen.
  • Verbal beskrivelse av ditt oksygeninnhold i blodet: Ditt SpO2 er normalt (95–100 %) – Ditt SpO2 er under normalt (90–94 %) – Ditt SpO2 er lavt (<90 %).

Du kan vise det siste testresultatet ditt på klokken under Tester > SpO2 > Siste resultat.

Dersom testen er mislykket, kan du prøve å flytte klokken høyere på håndleddet. Du kan også prøve klokken på det andre håndleddet for å se om det hjelper.

SpO2-målinger i Polar Flow-appen

Synkroniser klokken med Polar Flow-appen for å se SpO2-målinger i appen.

Merk at du må synkronisere klokken ved hjelp av Flow-appen. SpO2-målinger kan ikke synkroniseres med Polar FlowSync-programvaren på datamaskinen.

Du kan sjekke SpO2-målingene for gjeldende dag i Dagbok. Trykk på kortet for å åpne en mer detaljert SpO2-målingsvisning. Trykker du på listeikonet åpner du de forrige SpO2-målingene i kalendersøkvisningen.

Les mer om SpO2-måling.