Pihenőidő útmutató a pulzusod alapján

Optimalizáld edzési ritmusodat és hatékonyságodat, hogy a lehető legjobb hatást érd el az edzéseiddel. A pihenőidő útmutató elemzi a pulzusodat az edzésszakasz gyakorlati- és pihenőszakaszai során, hogy személyre szabott útmutatást nyújtson a gyakorlati szakasz megkezdésének optimális időzítéséhez. Automatikusan észleli a legmagasabb pulzusszámot az egyes sorozatok alatt, valamint a pihenőidők közben is nyomon követi pulzusodat, és értesít, amint megfelelően regenerálódtál a következő sorozat megkezdéséhez.

Ha a pihenőidő útmutató funkciót az edzésszakaszok során kívánod használni, akkor hozzá kell adnod a Pihenőidő útmutató edzési nézetet ahhoz a sportprofilhoz, amelyben használni szeretnéd. Alapértelmezés szerint a Pihenőidő útmutató edzési nézet a következő sportprofilok esetén aktív: Erőnléti edzés, Köredzés, Magas intenzitású intervallum edzés, Funkcionális tréning, Bootcamp és Kettlebell. Az edzési nézetet bármely sportprofilhoz hozzáadhatod a Polar Flow alkalmazás vagy a webszolgáltatás sportprofil beállításaiban.

Edzés a pihenőidő útmutatóval

Az edzésszakaszt kezdd megfelelő bemelegítéssel, hogy a legtöbbet hozd ki az edzésből. A bemelegítés javítja az edzés hatékonyságát, és csökkenti a sérülések kockázatát. Aktiváld a pihenőidő útmutatót, amikor készen állsz az edzésszakasz gyakorlati szakaszának megkezdésére. A FEL vagy LE gombokkal navigálj a Pihenőidő útmutató edzési nézetre, és nyomd meg az OK gombot a funkció bekapcsolásához.

A kijelzőn megjelenő útmutatás

A Pihenőidő útmutató edzési nézet megjeleníti az aktuális pulzusodat és a valós idejű pulzusdiagramodat. A különböző színek azt a pulzuszónát jelzik, amelyben edzel. A következő utasítások végigvezetnek az edzésszakasz gyakorlati- és pihenőszakaszain.

Az Emeld pulzusod üzenet jelenik meg, ha a gyakorlati szakasz megkezdéséhez meg kell emelned a pulzusodat. Amikor a pulzusod a gyakorlati szakaszhoz megfelelő szintre emelkedett, a kijelzőn lévő szöveg a Gyakorlat feliratra vált. A sorozat befejezését követően az óra automatikusan érzékeli a gyakorlati szakasz befejeződését, és a gyakorlati szakasz során elért legmagasabb pulzust is. A gyakorlati szakaszt manuálisan is leállíthatod, ha megnyomod az OK gombot.

Amint az óra meghatározta a regenerálódási célpulzusszámodat, a kijelzőn megjelenik a Pihenj, amíg a pulzus alacsony lesz felirat, amelyet rezgés kísér. A pihenőszakasz során a kijelzőn megtekintheted aktuális pulzusodat és a regenerálódási célpulzusszámot. A valós idejű pulzusdiagramon a szaggatott vonal a célpulzusszámot jelzi. A minimális pihenési idő 20 másodperc – ha ennél hamarabb eléred a regenerálódási célpulzusszámot, megjelenik a Pihenj még néhány másodpercig felirat.

Ha a pihenőszakasz nem határozható meg a pulzus alapján, akkor egy időalapú pihenőszakasz fog megjelenni A kijelzőn megjelenik az A gyakorlat ideje véget ért. Itt az idő pihenni. felirat, amely után 30 másodperces visszaszámláló jelenik meg.

Ha eleget regenerálódtál, és elérkezett a következő sorozat ideje, az óra kijelzőjén megjelenik az Gyakorlatozz! felirat, amelyet rezgés kísér.

A funkció kikapcsolásához nyomd meg a VISSZA gombot a Pihenőidő útmutató nézetben. Megjelenik a Pihenőidő útmutató leállítása? felirat. A megerősítéshez nyomd meg az OK gombot. A pihenőidő útmutató leállítása nem állítja le az edzésszakaszt.

Különösen erőnléti edzés során, amikor olyan tevékenységeket végzel, amelyek extrém nyomást gyakorolnak a csuklódra, például súlyemelés vagy húzódzkodás során, előfordulhat, hogy a pulzusodat nehezebb lesz megfelelő pontossággal észlelni a csuklódon. Emiatt azt javasoljuk, hogy használj Polar H10 pulzusérzékelőt vagy Polar Verity Sense optikai pulzusmérőt a pontos pulzusmérés és a pihenőidő útmutató funkció optimális működése érdekében.

Tudj meg többet a Pihenőidő útmutató funkcióról.