SpO2-mérés

Az SpO2-mérése funkció pulzoximéter-technológiát használ a vér oxigénmennyiségének becslésére. A szervezetednek folyamatos oxigénellátásra van szüksége ahhoz, hogy jól teljesítsen. A véroxigénszinted (SpO2) mutatja, hogy mennyi oxigént szállít a véred a teljes kapacitásához (100%) képest. Ha tengerszinten vagy és pihensz, az SpO2 95% és 100% között tekinthető normálnak. Az alacsonyabb légköri nyomás miatt az SpO2 alacsonyabb nagyobb tengerszint feletti magasságokban.

Az SpO2-t kényelmesen mérheted a csuklódról, amikor csak szeretnéd, mindössze 35 másodperc alatt. A rendszeres SpO2-mérés lehetővé teszi az általános SpO2-szint figyelemmel kísérését a mindennapi életben, normál körülmények között. Az általános szint ismerete segíthet megérteni, hogy szervezeted hogyan alkalmazkodik bizonyos helyzetekhez, például nagy tengerszint feletti magasságokhoz. Ha változó magasságokban edzel, a méréssel nyomon követheted az SpO2 változását és szervezeted alkalmazkodását az új magassághoz.

Az SpO2-mérési funkció önmagában nem szolgál semmilyen orvosi, diagnosztikai vagy kezelési célra (beleértve az öndiagnosztizálást vagy az orvosi konzultációt), és az adatok semmilyen gyógyászati célra nem használhatók fel.

Az SpO2 mérése

A pontos mérés érdekében javasoljuk, hogy legalább tíz perccel a mérés előtt már viseld az órát. Ügyelj arra, hogy a kezed ne legyen hideg, és szorosan viseld az órát. A tested maradjon mozdulatlan a mérés során. Ha a mérést edzés után végzed, ajánlott legalább tíz percig pihenni a mérés megkezdése előtt, hogy tested visszatérhessen normál állapotába. A mérést minden alkalommal hasonló körülmények között végezd. További információkért lásd az SpO2-mérés támogatási dokumentumot.

  1. Az órát szorosan viseld a csuklódon, körülbelül egy ujjnyi távolságra a csuklócsonttól.
  2. Az órádon lépj a Tesztek > SpO2 menüpontra, majd koppints a Mérés most lehetőségre.
  3. Tartsd mozdulatlanul a karod, amíg az időzítő le nem telik.

A mérés után a következő eredmények jelennek meg az órádon:

  • Véroxigénszinted százalékban kifejezve.
  • Tengerszint feletti magasság: Tengerszint feletti magasság a mérés során.
  • A véroxigénszint verbális leírása: A véroxigénszinted normál (95–100%) – A véroxigénszinted normál alatti (90–94%) – A véroxigénszinted alacsony (< 90%).

A legfrissebb teszteredményeidet megtekintheted az órádon a Tesztek > SpO2 > Legfrissebb eredmények alatt.

Ha a teszt sikertelen, próbáld meg magasabbra helyezni az órát a csuklódon. Megpróbálhatod a másik csuklódon viselni az órádat, és megfigyelheted, hogy ez segít-e a teszt sikeres elvégzéséhez.

SpO2-mérések a Polar Flow alkalmazásban

Az SpO2-mérések alkalmazásban történő megjelenítéséhez szinkronizáld órádat a Polar Flow alkalmazással.

Vedd figyelembe, hogy szinkronizálnod kell az órádat a Polar Flow alkalmazással. Az SpO2-mérések nem szinkronizálhatók a számítógépeden található Polar FlowSync szoftverrel.

Az aktuális nap SpO2-méréseit a Napló menüpontban ellenőrizheted. A kártyára koppintva egy részletesebb SpO2-mérési nézet jelenik meg. A lista ikonra koppintva megjelennek a korábbi SpO2-mérések a napló keresési nézetében.

Tudj meg többet az SpO2-mérésről.