Éjszakai bőrhőmérséklet

Az Éjszakai bőrhőmérséklet-mérés automatikusan követi a bőrhőmérsékletet alvás közben. Ezután összehasonlítja az eredményt a 28 napos átlaggal, és megjeleníti az átlagtól való eltérést. A bőrhőmérséklet változásainak nyomon követése segíthet észlelni a tested állapotában bekövetkezett változásokat.

A test maghőmérsékletével ellentétben, amely általában meglehetősen stabil, +37 Celsius-fok (98,6 °F) körüli, a bőr hőmérséklete sokkal inkább változhat. Ennek az az oka, hogy a szervezet a maghőmérsékletét a bőr véráramlásának megváltoztatásával szabályozza. A környezeti tényezők is befolyásolják a bőrhőmérsékletet. A bőrhőmérséklet +-1 Celsius-fok / +-1,8 Fahrenheit-fok közötti eltérése általánosnak tekinthető. Alacsonyabb hőmérséklet eléggé gyakran előfordulhat a környezeti tényezők miatt, mint például az alacsony szobahőmérséklet, vagy ha kitakart kézzel alszol. A magasabb hőmérséklet közelgő betegség jele lehet. A magasabb hőmérséklet a menstruációs ciklus utolsó szakaszát (ovuláció és luteális szakasz) is jelezheti.

A bőrhőmérséklet funkció nem használható hőmérőként, mivel nem az abszolút hőmérsékleti értékeket mutatja, hanem csupán az átlagos bőrhőmérséklettől való eltérést. Ha nem érzed jól magad, mérd meg a testhőmérsékletedet lázmérővel is.

A hőmérsékletmérési funkció és adatok nem használhatók orvosi célokra, diagnózishoz vagy kezeléshez.