Håndledsbaseret pulsmåling

Dit ur måler din puls fra håndleddet med Polar Elixir™-sensorfusionsteknologien. Selvom der er mange subjektive spor på, hvordan din krop reagerer under træning (opfattet anstrengelse, åndedrætsfrekvens, fysiske fornemmelser), er ingen af dem så pålidelig som pulsmåling. Den er objektiv og påvirkes både af interne og eksterne faktorer – hvilket betyder, at du får en pålidelig måling af din fysiske tilstand.

Hav uret på, når du måler puls fra dit håndled eller registrerer din søvn

Sørg for, at du har uret korrekt på, så din håndledsbaserede puls kan måles præcist under træning, når du bruger funktionerne Stabil pulsmåling og Nightly Recharge, eller mens du registrerer din søvn med Sleep Plus Stages:

  • Hav dit ur på oven på håndleddet, mindst en fingerbredde over håndrodsknoglen (se billedet herunder).
  • Stram urremmen godt om dit håndled. Sensoren på bagsiden skal være i konstant kontakt med huden, og uret må ikke kunne flytte sig på din arm. Du kan let kontrollere, at urremmen ikke er for løs, ved at løfte remmen let opad fra begge sider af armen og sørge for, at sensoren ikke løfter sig fra huden. Når du løfter urremmen, må du ikke kunne se sensorens LED-lys.
  • For at få den mest nøjagtige pulsmåling anbefaler vi, at du har uret på et par minutter, inden du begynder pulsmålingen. Det er også en god ide at opvarme huden, hvis dine hænder og din hud nemt bliver kolde. Få blodomløbet i gang, inden du starter dit træningspas!

Under træning skal du skubbe Polar-enheden længere op ad armen (væk fra håndrodsknoglen) og stramme urremmen lidt mere for at reducere evt. ekstra bevægelse af enheden. Giv din hud et par minutter til at vende sig til Polar-enheden, inden du starter et træningspas. Løsn urremmen en smule efter træningspasset.

Hvis du har tatoveringer på huden af dit håndled, skal du undgå at placere sensoren direkte på dem, da de kan forhindre nøjagtige målinger.

I sportsgrene, hvor det er mere udfordrende at holde sensoren stille på dit håndled, eller hvor du har tryk eller bevægelse i musklerne eller senerne nær sensoren, anbefaler vi at bruge en Polar pulsmåler med et brystbælte, hvis du ønsker at få suveræn nøjagtighed under din træning. Dit ur er kompatibelt med Bluetooth®-pulsmålere, som Polar H10. Polar H10-pulsmåleren reagerer bedre, når pulsen stiger eller falder hurtigt, så den er også perfekt til intervaltræning med hurtige sprint.

For at bevare den bedst mulige ydeevne af den håndledsbaserede pulsmåling skal du holde dit ur rent og undgå ridser. Efter et svedigt træningspas anbefaler vi, at du vasker uret under rindende vand med en mild sæbeopløsning. Tør den derefter med et blødt håndklæde. Lad den tørre helt, inden du oplader den.

Hav uret på uden at måle puls fra dit håndled eller registrere din søvn/Nightly Recharge

Løsn urremmen en smule, så det sidder mere behageligt og lader din hud ånde. Bær uret, ligesom du ville bære et normalt ur.

Ind imellem er det bedst at lade dit håndled få lidt luft, især hvis du har følsom hud. Tag dit ur af og genoplad det. På denne måde kan både din hud og dit ur få en pause og være klar til din næste træningsbegivenhed.