Polar Vantage V2 användarhandbok

Denna användarhandbok hjälper dig att komma igång med din nya klocka. Se videohandledningar och svar på vanliga frågor på support.polar.com/en/vantage-v2.

Introduktion

Grattis till din nya Polar Vantage V2!

Polar Vantage V2 är en premium-multisportklocka med Polars hela sportexpertis i ett enda paket. Den har avancerad pulsmätning på handleden och GPS. Med Polar Vantage V2 vet du var du är i träningen och kan enkelt hålla koll på din utveckling. Verktygen för mätning av träningsbelastning och återhämtning hjälper dig att optimera träningen och undvika överträning. Testa din prestation och personanpassa dina puls-, hastighets- och effektzoner med prestationstesterna för löpning och cykling. Den lätta designen kompletteras av premiummaterial. Polar Vantage V2 har de viktigaste smartwatch-funktionerna: musikkontroller, väder och telefonnotiser.

Den unika återhämtningslösningen Recovery Pro hjälper dig att förhindra överträning och skador. Den mäter hur återhämtad din kropp är och ger dig återhämtningsfeedback och vägledning.

Nå den idealiska träningsmängden för bästa resultat med Training Load Pro som ger dig en helhetssyn på hur dina träningspass belastar kroppens olika system och hur det påverkar dina resultat.

Testa din prestation och personanpassa dina puls-, hastighets- och effektzoner med Prestationstest för löpning.

Med Prestationstest för cykling kan du anpassa dina effektzoner och se din personliga funktionella tröskeleffekt.

Återhämtningstest för ben visar om dina ben är redo för högintensiv träning på bara några minuter utan specialutrustning. Du behöver bara din klocka.

Musikkontroller: Navigera enkelt i spellistan och justera volymen direkt på klockan. Med Polar Vantage V2 kan du ansluta till din musikapp och styra musiken utan att behöva ta fram telefonen.

Med Hill Splitter™ kan du se hur du har presterat i träningspassets uppförs- och nedförsbackar. Du får detaljerad information om träningspassets höjdprofil och kan jämföra backstatistik från pass till pass. Hill Splitter™ upptäcker automatiskt alla uppförs- och nedförsbackar med hjälp av data om fart, distans och höjd. Den ger detaljerade insikter om din prestation, som distans, hastighet, upp- och nedstigning för varje detekterad backe längs rutten.

Behåll en hög energinivå genom hela träningspasset med nya FuelWise™ energiassistent. FuelWise™ påminner dig om att fylla på och hålla bra energinivåer under dina långa träningspass. Se hur din kropp använder olika energikällor under ett träningspass. Energiförbrukningen delas upp i kolhydrater, protein och fett.

Håll dig på rätt spår med Polar Vantage V2 och Komoot. När du tänjer på gränserna i väglös terräng är det viktigt att hitta rätt. Importera rutter från Polar Flow eller Komoot och följ ruttvägledningen i realtid på klockan. När du importerar rutten direkt från Komoot får du detaljerad ruttvägledning i varje sväng.

Andra viktiga funktioner:

  • Pulsmätning på handleden mäter pulsen med Precision Prime™ Sensor Fusion-teknik..
  • Detaljerad väder-information direkt på klockan. Kolla aktuellt väder och en 2-dygnsprognos direkt på klockan.
  • FitSpark™ träningsguide ser till att du är förberedd när du ska erövra terrängen, med färdiggjorda dagliga träningspass som matchar din återhämtning, form och träningshistorik.
  • Se hur du återhämtar dig från dagens aktiviteter under natten med Nightly Recharge™.
  • Få mer omfattande information om intensiteten i dina löppass med Löpeffekt.
  • Funktionen Simdata känner automatiskt av puls, simsätt, distans, tempo, simtag och vilotid. Distans och simtag registreras även vid simning i öppet vatten.
  • Håll dig uppkopplad med Telefonnotiser från mobilen. Få notiser om inkommande samtal, meddelanden, e-post, kalenderhändelser och annat.
  • Gör cyklingen och löpningen mer spännande med Strava Live-segment. Få meddelanden om närbelägna segment, se realtidsdata om hur du presterar under sträckan och kolla dina resultat när du har avslutat den.
  • Polar Vantage V2 har stöd för över 130 olika sporter. Lägg in dina favoritsporter i klockan i Polar Flow.

Vi utvecklar kontinuerligt våra produkter för bättre användarupplevelse. Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar förbättrar klockans funktionalitet genom nya funktioner och förbättringar.

Dra full nytta av din Vantage V2

Du kan använda din klocka direkt från paketet, men anslut klockan till Polar Flow, vår kostnadsfria app och webbtjänst, för en fullständig Polar-upplevelse.

Polar Flow-appen

Ladda ner Polar Flow-appen från App Store® eller Google PlayTM. Synkronisera din klocka med Flow-appen efter träning och få en snabb översikt och feedback på dina träningsresultat och dina prestationer och låt alla dina vänner få ta del av dem. I Flow-appen kan du också se hur du har sovit och hur aktiv du har varit under dagen.

Webbtjänsten Polar Flow

Synkronisera dina träningsdata till Polar Flow-webbtjänsten med programmet FlowSync i din dator eller via Flow-appen. I webbtjänsten kan du planera din träning, följa dina prestationer, få vägledning och se en detaljerad analys av dina träningsresultat, din aktivitet och sömn. Låt dina vänner få ta del av dina prestationer, hitta andra träningsutövare och få motivation från dina sociala träningscommunities. Som hjälp för långsiktig uppföljning har vi samlat alla testdata på ett ställe i Polar Flow-webbtjänsten. På testsidorna ser du alla tester du har genomfört och kan jämföra resultaten. Du kan se din långsiktiga utveckling och enkelt se förändringar i din prestation.

Allt detta finns på flow.polar.com.