Komoot

Podrobno načrtujte traso s storitvijo Komoot in jo prenesite v uro ter si tako zagotovite natančna navodila za pot. Ne glede na to, ali kolesarite po cestah, pešačite, potujete s kolesom ali se vozite po brezpotjih, vam izredna tehnologija storitve Komoot za načrtovanje in navigacijo omogoča, da na prostem z lahkoto odkrijete še več skritih kotičkov.

Če še nimate računa Komoot, ga ustvarite. Ko se prijavite v Komoot, vam je na voljo brezplačna regija, kjer lahko preizkusite vse glavne funkcije. Komoot priporoča, da kot brezplačno regijo odklenete svojo domačo regijo. Nato povežite Komoot z aplikacijo Polar Flow in prenesite trase v svojo uro.

Za pomoč pri uporabi storitve Komoot glejte stran s podporo na support.komoot.com/hc/en-us

Poti Komoot potrebujejo za svoje delovanje 1-sekundno frekvenco beleženja položaja GPS. Storitev ne deluje pri minutni ali dvominutni frekvenci beleženja.

Povežite računa Komoot in Polar Flow

Najprej ustvarite računa Flow in Komoot. Računa Komoot in Polar Flow lahko povežete v spletni storitvi Polar Flow ali v aplikaciji Polar Flow.

V spletni storitvi Polar Flow izberite Nastavitve > Partnerji > Komoot > Poveži.

ali

V aplikaciji Polar Flow izberite Splošne nastavitve > Poveži > Komoot (podrsajte gumb, da povežete).

Ko povežete računa Komoot in Polar Flow, se bodo vse trase, ki ste jih načrtovali s Komoot in se začnejo v regiji, ki ste jo odklenili v računu Komoot, sinhronizirale z vašimi priljubljenimi potmi v aplikaciji Flow.

Sinhronizirajte trase v aplikaciji Komoot z uro

Trase, ki jih želite prenesti v uro, lahko izberete v spletni storitvi ali aplikaciji Polar Flow. V uri imate lahko naenkrat največ 100 priljubljenih elementov.

V spletni storitvi Flow kliknite ikono za priljubljene v zgornji vrstici. Odprla se bo stran s priljubljenimi.

 1. Izberite trase, tako da odkljukate kvadratke na levi ob trasah, ki jih želite premakniti na seznam ure za sinhronizacijo na desni. Če ste z aplikacijo Komoot načrtovali nove trase, lahko z njimi posodobite seznam tras, tako da kliknite gumb .
 2. Vrstni red tras v uri lahko spremenite, tako da jih povlečete in spustite. Posamezne trase lahko odstranite tako, da kliknete X ali izberete vse trase naenkrat s klikom na POČISTI. Četudi jih odstranite iz ure, bodo te trase še vedno na voljo med priljubljenimi.
 3. Sinhronizirajte uro in tako shranite spremembe.

V aplikaciji Flow se pomaknite do možnosti Naprave in nato stran naprave. Pomaknite se navzdol po strani in izberite možnost Dodaj/odstrani. Tako boste videli trenutne priljubljene v uri.

 1. Vrstni red tras v uri lahko spremenite tako, da pritisnete in zadržite možnost (iOS)/ (Android) na desni strani, nato pa trase premaknete, kamor želite.
 2. Za dodajanje ali odstranjevanje tras znova pritisnite Dodaj/odstrani, da odprete priljubljene.
 3. Priljubljene lahko razvrščate po imenu, zadnji spremembi in vrsti.
 4. Če želite traso odstraniti iz ure, stikalo premaknite v levo. Če želite dodati traso, stikalo premaknite v desno.
 5. Uro sinhronizirajte z aplikacijo in tako shranite spremembe.

 

Za več informacij o upravljanju priljubljenih v spletni storitvi in aplikaciji Polar Flow glejte razdelek Upravljanje priljubljenih in ciljev treninga v aplikaciji Polar Flow.

Pričnite vadbo s traso Komoot

 1. V načinu pred vadbo pritisnite gumb za lučko ali se dotaknite za prikaz hitrega menija.
 2. Na seznamu izberite Trase, nato pa traso Komoot, ki jo želite opraviti. Najprej je prikazana najbližja pot.
 3. Izberite začetno lokacijo poti: Začetna točka ali Sredina poti.
 4. Izberite športni profil, ki ga želite uporabiti, in pričnite z vadbo.
 5. Ura vas bo vodila do poti. Ko prispete do lokacije začetka poti, se prikaže sporočilo Začetna točka poti najdena – takrat lahko začnete.

Ura vas z natančnimi navodili vodi po poti.