Hill Splitter™

Hill Splitter™ vam pove, kako ste se med vadbo odrezali na vzponih in spustih. Hill Splitter™ samodejno zazna vse vzpone in spuste na podlagi podatkov o hitrosti in razdalji, pridobljenih s pomočjo GPS-a, ter podatek o barometrski višini. Prikaže vam podroben pregled vaše zmogljivosti, ki vključuje razdaljo, hitrost, vzpone in spuste za vse zaznane vzpetine na vaši poti. Prejeli boste podatke o višinskem profilu svoje vadbe. Tako boste lahko primerjali svojo statistiko po posameznih vadbah na vzponih. Podrobni podatki o vseh vzpetinah se beležijo samodejno, zato vam ni treba ročno meriti posameznih krogov.

Hill Splitter se vedno prilagodi terenu vadbe. V praksi to pomeni, da pri vadbi na relativno ravnem terenu sistem upošteva tudi majhne vzpetine. Pri treningu na območjih z velikimi višinskimi razlikami, kot so gore, najmanjše vzpetine niso upoštevane. Ta prilagoditev je odvisna od posamezne vadbe.

Najmanjši vzpon ali spust, ki šteje za vzpetino, je odvisen od vašega športnega profila. Pri športih, ki vključujejo izrazite spuste (deskanje, smuk, tek na smučeh in telemark smučanje) je ta 15 metrov, pri vseh drugih pa 10 metrov.

Hill Splitter potrebuje za svoje delovanje sekundno frekvenco beleženja položaja GPS. Storitev ne deluje pri minutni ali dvominutni frekvenci beleženja.

Dodajanje prikaza Hill Splitter športnemu profilu

Vpogled v trening Hill Splitter je privzeto omogočen v vseh športnih profilih teka, kolesarjenja in spusta, lahko pa ga dodate vsakemu športnemu profilu, ki uporablja GPS in barometrsko višino.

V spletni storitvi Flow:

 1. Pojdite v razdelek Športni profili in Uredi za športni profil, ki mu želite dodati to funkcijo.
 2. Izberite Povezano z napravo.
 3. Izberite Vantage V2 > Vpogledi v trening > Dodaj novo > Celozaslonski pogled> Hill Splitter in shranite.

V mobilni aplikaciji Flow:

 1. Odprite glavni meni in izberite možnost Športni profili.
 2. Izberite šport in pritisnite Uredi.
 3. Dodajte vpogled v trening Hill Splitter.
 4. Ko boste pripravljeni, pritisnite Končano.

Ne pozabite sinhronizirati nastavitev s svojo napravo Polar.

Trening s funkcijo Hill Splitter

Po začetku vadbe se z gumboma NAVZGOR/NAVZDOL pomaknite na pogled Hill Splitter. Med vadbo so vam na voljo naslednje podrobnosti:

 • Razdalja: razdalja trenutnega segmenta (ravnina, vzpon ali spust)
 • Vzpon/spust v trenutnem segmentu
 • Hitrost

Upoštevajte, da lahko pri prehodu z vzpetine na ravnino pride do rahlega zamika. Tako sistem potrdi, da je vzpetine konec. Čeprav je prehod z vzpetine na ravnino v vpogledu v trening Hill Splitter prikazan z zamudo, je konec vzpetine v podatkih označen pravilno, zato je tudi povzetek treninga, ki si ga ogledate v spletni storitvi ali aplikaciji Flow, prikazan pravilno.

Pojavno okno s podrobnostmi o vzpetini

Pri športih z izrazitim spustom (deskanje, smuk, tek na smučeh in telemark smučanje) se bo po koncu vadbe pojavilo pojavno okno s podrobnostmi vadbe na prejšnji vzpetini, ko se boste znova povzpeli za 15 metrov. Ta možnost omogoča, da se prikaže pojavno okno, ko se znova vzpenjate z žičnico.

 • Razdalja: razdalja trenutnega segmenta (ravnina, vzpon ali spust)
 • Vzpon/spust v trenutnem segmentu
 • Povprečna hitrost
 • Število vzpetin

Povzetek podatkov za Hill Splitter

Po koncu vadbe bodo v povzetku treninga prikazani naslednji podatki:

 • Število vzponov in spustov
 • Skupna razdalja vzponov in spustov

Podrobna analiza v spletni storitvi in aplikaciji Flow

V spletni storitvi Flow si po koncu vadbe in sinhronizaciji podatkov oglejte podrobne podatke za vsak vzpon, spust in ravninski segment. Celoten pregled vadbe je na voljo tudi v aplikaciji Flow.

Podatki, ki so na voljo za določen segment, so odvisni od športnega profila in senzorjev, ki jih uporabljate, vendar lahko vključujejo npr. višino, moč, srčni utrip, kadenco teka in hitrost.