Pulsmätning på handleden

Din klocka mäter din puls från handleden med Polar Precision Prime™-sensorns fusionsteknik. Denna nya pulsinnovation kombinerar optisk pulsmätning med hudkontaktsmätning, vilket förhindrar eventuella störningar i pulssignalen. Den mäter din puls noggrant, även under de mest krävande förhållandena och träningspassen.

Även om det finns många subjektiva signaler till hur din kropp mår under träning (upplevd ansträngning, andning, fysiska förnimmelser), är inget så tillförlitligt som att mäta pulsen. Pulsen är objektiv och påverkas av både interna och externa faktorer. Det betyder att du får ett pålitligt mått på ditt fysiska tillstånd.

Bära din klocka vid pulsmätning från handleden

För att få precision i pulsmätning på handleden under träning (och när du använder funktionen kontinuerlig pulsmätning) ska du se till att du bär klockan på rätt sätt:

• Bär klockan på din handled, minst en fingerbredd upp från handledsbenet (se bilden nedan).
  • Dra åt bandet ordentligt runt din handled. Sensorn på baksidan måste ligga an mot din hud och klockan ska inte kunna röra sig runt din arm. Ett bra sätt att kontrollera att handledsbandet inte sitter löst är att trycka försiktigt på handledsbandet från båda sidor av din arm – då ska inte sensorn lyfta från din hud. När du trycker upp handledsbandet ska du inte se LED-lampan lysa från sensorn.
  • För den mest exakta pulsmätningen rekommenderar vi att du bär din klocka i några minuter innan du startar pulsmätningen. Det är också bra att värma upp huden om händer och hud lätt blir kalla. Få upp blodflödet innan du startar ditt träningspass!

Om du har tatueringar vid handleden ska du undvika att placera sensorn direkt på, eftersom det kan förhindra korrekta avläsningar.

I sporter där det är svårare att hålla sensorn stilla på handleden eller där muskler eller senor nära sensorn pressas samman eller är i rörelse, rekommenderar vi att du använder en Polar-pulssensor med bröstband om du eftersträvar högsta noggrannhet i din träning. Din klocka är kompatibel med Bluetooth®-pulssensorer, som till exempel Polar H10. Polar H10 pulssensor är mer mottaglig för snabbt ökande eller minskande puls, så det är det perfekta alternativet även för intervallträning med snabba sprintlöpningar.

För att din pulsmätning på handleden ska fungera optimalt ska du hålla din klocka ren och förhindra repor. Vi rekommenderar att du rengör din klocka under rinnande vatten med en mild tvål- och vattenlösning efter varje träningspass. Torka den torr med en mjuk handduk. Se till att den är torr innan du laddar klockan.

Bära din klocka utan att mäta pulsen från handleden

Lossa armbandet lite för en mer bekväm passform och för att låta huden andas. Bär klockan precis som du skulle bära en vanlig klocka.

Det är bra att ibland låta handleden vila, särskilt om du har känslig hud. Ta av din klocka och ladda den. På så sätt får både din hud och klocka vila så att de är redo för nästa träningspass.