Du är här: Funktioner > Strava Live-segment

Strava Live-segment

Använda Strava Live-segment med Vantage V

Strava-segment är tidigare definierade vägsträckor eller spår där idrottare kan tävla om bästa tiden i cykling eller löpning. Segmenten är definierade på Strava.com och kan skapas av alla Strava-användare. Du kan använda segment för att jämföra din egen tid eller för att jämföra med andra Strava-användares tider som också har avverkat segmentet. Varje segment har en offentlig resultatlista med King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) som har den bästa tiden för det segmentet.

Observera att du måste ha ett Strava Summit-analyspaket för att använda funktionen Strava Live-segment på din Polar Vantage V. När du har aktiverat Strava Live-segment och exporterat segment till ditt Flow-konto och synkroniserat dem till ditt Vantage V får du en varning på din klocka när du närmar dig något av dina favorit Strava-segment.

När du genomför ett segment får du resultatdata i realtid på klockan som visar om du ligger före eller efter ditt personliga rekord (PR) för segmentet. Dina resultat beräknas och visas direkt på din klocka när segmentet slutar, men du måste kontrollera slutresultatet på Strava.com.

Ansluta dina Strava- och Polar Flow-konton

Du kan ansluta dina Strava- och Polar Flow-konton i webbtjänsten Polar Flow ELLER i Polar Flow-appen:

I webbtjänsten Polar Flow går du till Inställningar > Partners > Strava > Anslut.

eller

I Polar Flow-appen går du till Allmänna inställningar > Anslut > Strava (svep knappen för att ansluta).

Importera Strava-segment till ditt Polar Flow-konto

1. I ditt Strava-konto väljer du de segment du vill importera till dina Polar Flow-favoriter/Vantage V. Du gör detta genom att välja stjärnikonen bredvid ett segmentnamn.
  2. Välj sedan knappen Uppdatera Strava Live-segment på Polar Flow-webbtjänstens sida Favoriter för att importera de stjärnmärkta Strava Live-segmenten till ditt Polar Flow-konto.

Synkronisera din Vantage V. Dina 100 främsta favoriter inklusive de Strava Live-segment bland dessa 100 som du har importerat från Strava.com överförs till din Vantage V.

Din Vantage V kan ha maximalt 100 favoriter åt gången. Om du har fler än 100 favoriter i Flow-webbtjänsten överförs de första 100 i listan till din Vantage V vid synkroniseringen. Du kan ändra ordningen på dina favoriter genom att dra och släppa dem. Ordna dina favoriter så att de Strava-segment som du vill synkronisera till din klocka är bland de första 100 favoriterna.

Mer information om Strava-segment finns på Strava Support.

Starta ett träningspass med Strava Live-segment

GPS krävs för Strava Live-segment. Se till att du har aktiverat GPS i de löp- och cykelsportprofiler du vill använda.

När du påbörjar ett löp- eller cykelträningspass visas de närliggande Strava-segment (50 kilometer eller närmare i cykling eller 10 kilometer eller närmare i löpning) som synkroniserats till din klocka i träningsvyn för Strava-segment. Bläddra till vyn Strava-segment med UPP- och NED-knapparna under träningspass.

När du närmar dig ett segment (200 meter eller närmare vid cykling eller 100 meter eller närmare vid löpning) får du en varning på din klocka och distansen som återstår till segmentet räknas ned. Du kan avbryta segmentet genom att trycka på TILLBAKA-knappen på din klocka.

Du får ytterligare en varning när du når segmentets startpunkt. Registrering av segmentet startar automatiskt och både namnet på segmentet och din personliga rekordtid för segmentet visas på din klocka.

Displayen visar om du ligger efter eller före ditt personrekord (eller KOM/QOM om du gör segmentet för första gången), samt din hastighet/tempo och distansen som återstår.

När du har slutfört segmentet visar din klocka din tid och skillnaden i förhållande till ditt personrekord. PR-symbolen visas om du ställer in nytt personligt rekord.