Treenin aloittaminen

1. Aseta kello ranteeseesi ja kiristä ranneke.
  2. Siirry treenin aloitustilaan pitämällä OK-painiketta painettuna ajannäyttötilassa tai siirry päävalikkoon painamalla TAKAISIN-painiketta ja valitse Aloita treeni.

Voit siirtyä treenin aloitustilasta pikavalikkoon painamalla VALO-painiketta. Pikavalikossa näkyvät vaihtoehdot riippuvat valitsemastasi lajista ja siitä, käytätkö GPS:ää.

Voit esimerkiksi valita suosikkitreenitavoitteen ja lisätä ajastimia treeninäkymiisi. Katso lisätietoja kohdasta Pikavalikko.

Kun olet tehnyt valintasi, kello palaa treenin aloitustilaan.

3. Selaa suosikkilajisi kohdalle.
  4. Varmista harjoitustietojen tarkkuus pysymällä treenin aloitustilassa, kunnes kello löytää sykkeesi ja GPS-satelliittisignaalit (jos käytössä lajissasi). Laite löytää GPS-satelliittisignaalit parhaiten ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. Pidä kello paikallaan näyttö ylöspäin, äläkä koske kelloon GPS-signaalin etsinnän aikana.
  5. Jos olet yhdistänyt kelloosi valinnaisen Bluetooth-sensorin, kello alkaa automaattisesti etsiä myös tämän sensorin signaalia.

~ 38 h Arvioitu treeniaika nykyisillä asetuksilla. Arvioitua treeniaikaa voi pidentää käyttämällä virransäästöasetuksia.

GPS-kuvakkeen ympärillä oleva ympyrä muuttuu oranssiksi, kun vähimmäismäärä satelliitteja (4) on löydetty. Voit nyt aloittaa treenin. Jos kuitenkin haluat paremman GPS-tarkkuuden, odota ympyrän muuttumista vihreäksi.

GPS-kuvakkeen ympärillä oleva ympyrä muuttuu vihreäksi, kun GPS on valmis. Kello värisee.

Sykkeesi tulee näyttöön, kun kello on löytänyt sykkeen.

Kun käytät kelloon yhdistettyä Polar-sykesensoria, kello mittaa sykkeesi sensorilla automaattisesti treenien aikana. Syke-kuvakkeen ympärillä oleva sininen ympyrä tarkoittaa, että kello käyttää liitettyä sensoria sykkeen mittaamiseen.

6. Kun kaikki signaalit ovat löytyneet, aloita treenin tallentaminen painamalla OK.

Katso Harjoittelun aikana ‑kohdasta lisätietoja kellon toiminnoista, jotka ovat käytettävissä treenin aikana.

Suunnitellun treenin aloittaminen

Voit suunnitella treenejäsi ja luoda yksityiskohtaisia treenitavoitteita Polar Flow ‑sovelluksessa tai Polar Flow ‑verkkopalvelussa ja synkronoida tiedot kelloon.

Kuluvalle päivälle suunnitellun harjoituksen aloittaminen:

1. Siirry treenin aloitustilaan pitämällä OK-painiketta painettuna ajannäyttötilassa.
  2. Sinulle ehdotetaan kuluvalle päivälle suunnitellun treenitavoitteen aloittamista.

3. Näet tavoitteen tiedot painamalla OK-painiketta.
  4. Palaa treenin aloitustilaan painamalla OK-painiketta ja valitse haluamasi lajiprofiili.
  5. Kun kello on löytänyt kaikki signaalit, paina OK-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Kello ohjaa sinua tavoitteen saavuttamisessa treenin aikana. Lisätietoja on kohdassa Treenin aikana.

Suunnittelemasi treenitavoitteet sisältyvät myös FitSpark-treeniehdotuksiin.

Multisport-harjoituksen aloittaminen

Multisport-toiminnon avulla samaan harjoitukseen voi sisällyttää useita lajeja, ja vaihtaminen niiden välillä onnistuu sujuvasti. Harjoituksen tallentamista ei tarvitse keskeyttää välillä. Multisport-harjoituksen aikana lajien välistä siirtymäaikaa tarkkaillaan automaattisesti, joten näet helposti eri lajien väliseen siirtymään kuluneen ajan.

Multisport-harjoituksen voi tehdä kahdella eri tavalla: kiinteänä tai vapaana multisport-harjoituksena. Kiinteässä multisport-harjoituksessa (Polarin lajiluettelossa olevat profiilit), kuten triathlonissa, lajien järjestys on vakio, ja lajit on suoritettava tässä järjestyksessä. Vapaassa multisport-harjoituksessa voit valita lajit ja niiden suoritusjärjestyksen valitsemalla lajit lajiluettelosta. Voit myös vaihtaa edestakaisin lajien välillä.

Ennen kuin aloitat multisport-harjoituksen, varmista, että olet määrittänyt lajiprofiilin asetukset kaikille lajeille, joita aiot käyttää harjoituksen aikana. Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.

1. Palaa päävalikkoon painamalla TAKAISIN-painiketta, valitse Aloita harjoitus ja selaa sitten haluamaasi lajiprofiiliin. Valitse Triathlon, Vap. multisport tai jokin muu multisport-profiili (voit lisätä profiileja Flow-verkkopalvelussa).
  2. Kun kello on löytänyt kaikki signaalit, paina OK-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.
  3. Kun haluat vaihtaa lajia, siirry siirtymätilaan painamalla BACK (takaisin)-painiketta.
  4. Valitse seuraava laji, paina OK-painiketta (siirtymäaikasi näytetään) ja jatka treeniä.