Polar Futóprogram

A Polar futóprogram az edzettségi szinted alapján személyre szabott program, amely arról gondoskodik, hogy mindig megfelelően eddz, és elkerüld a túlterhelést. Intelligens, a fejlődésed alapján alkalmazkodik, és figyelmeztet, ha jó lenne egy kicsit visszavenni az edzésekből, és amikor itt az ideje mindent beleadni. Minden program egy sporteseményre szabott, figyelembe veszi személyes adottságaidat, edzési előzményeidet és a felkészültségedet. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow webszolgáltatásból a www.polar.com/flow címen.

A programok 5 km-es, 10 km-es, félmaraton és maraton változatban érhetők el. Az egyes programok három szakaszból állnak: Alapozás, építkezés és formába hozás. A szakaszokat úgy alakítottuk ki, hogy fokozatosan fejlesszék a teljesítményedet, hogy felkészülten állj a rajthoz a verseny napján. A futóedzések ötféle típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes távú futás, hosszú távú futás, tempós futás és intervallumos. Minden edzés bemelegítésből, gyakorlatokból és levezetésből áll az optimális eredmény eléréséhez. Ráadásul erőnléti, core és mobilitási gyakorlatokkal is kiegészítheted a programodat a fejlődésed elősegítése érdekében. Az egyes edzési hetek 2–5 futóedzésből állnak, a futóedzések összesített időtartama pedig hetente 1–7 óra között változik az edzettségi szinted függvényében. Egy program minimális időtartama 9 hét, a maximális időtartama pedig akár 20 hónap is lehet.

A Polar Futóprogram funkcióról további részletek ebben a részletes útmutatóban találhatók. Olvasd el további információkat tartalmazó útmutatónkat a Futóprogrammal kapcsolatban.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Lépj be a Flow webszolgáltatásba a www.polar.com/flow oldalon.
 2. Válaszd ki a Programok lapot.
 3. Válaszd ki az eseményt, nevezd el, tűzd ki az esemény dátumát, és add meg, hogy mikor szeretnéd kezdeni a programot.
 4. Válaszold meg a fizikai aktivitási kérdéseket.*
 5. Döntsd el, hogy szeretnél-e kiegészítő gyakorlatokat végezni a program részeként.
 6. Olvasd el és töltsd ki a fizikai aktivitással kapcsolatos felkészültségi kérdőívet.
 7. Tekintsd át a programot, és szükség esetén módosítsd a beállításait.
 8. Amikor végeztél, válaszd a Program indítása lehetőséget.

*Ha rendelkezésre áll négy hétnyi edzési előzményed, akkor ezeket az adatokat előzetesen kitöltve találod.

Futási célkitűzés indítása

Az edzésszakasz indítása előtt győződj meg róla, hogy az edzésszakaszod célkitűzését szinkronizáltad a készülékedre. Az edzésszakaszok edzési célkitűzésként szinkronizálódnak a készülékedre.

Az adott napra ütemezett edzési célkitűzés elindításához:

 1. Az edzés-előkészítés módba való belépéshez nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot az idő nézetben.
 2. Az óra ekkor felkér az adott napra ütemezett edzési célkitűzés megkezdésére.

 3. A részletek megjelenítéséhez nyomd meg az OK gombot.
 4. Nyomd meg a OK gombot a edzés-előkészítés módba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sportprofilt.
 5. Ha az óra minden jelet megtalált, nyomd meg az OK gombot. A kijelzőn megjelenik a Rögzítés elindult üzenet, és megkezdheted az edzést.

Kövesd nyomon a fejlődésedet

Szinkronizáld edzéseredményeid a készülékről a Flow webszolgáltatással USB-kábelen vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül. Kövesd nyomon a fejlődésedet a Programok lapon. Megtekintheted az aktuális programod és az előrehaladásod összefoglalóját.