Ranteesta tehtävä sykkeen mittaus

Kello mittaa sykettä ranteestasi Polar Precision Prime™ ‑fuusiotekniikkaa hyödyntävällä sensorilla. Tämä optisen sykkeenmittauksen ja ihokosketusmittauksen yhdistävä sykeinnovaatio poissulkee sykesignaalin häiriöt. Se seuraa sykettäsi tarkasti jopa vaativimmissa olosuhteissa ja treeneissä.

Vaikka keho antaa useita subjektiivisia merkkejä toiminnastaan treenin aikana (rasittumisen tunne, hengitystiheys, fyysiset tuntemukset), mikään näistä ei ole yhtä luotettava kuin sykkeen mittaus. Menetelmä on objektiivinen, ja siihen vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät, joten sen avulla voit luotettavasti mitata fyysistä tilaasi.

Kellon käyttäminen, kun syke mitataan ranteesta tai kun haluat seurata unta

Jotta syke voidaan mitata ranteesta tarkasti treenin aikana, kun käytät Jatkuva sykeseuranta- tai Nightly Recharge ‑toimintoa tai kun seuraat unitietojasi Sleep Plus Stages ‑toiminnolla, varmista, että pidät kelloa oikein ranteessasi:

• Pidä kelloa ranteesi päällä, vähintään sormenleveyden päässä ranneluusta (katso alla oleva kuva).
  • Kiristä ranneke napakasti ranteesi ympärille. Laitteen takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, eikä kello saa liikkua ranteen ympärillä. Voit tarkistaa, että ranneke on riittävän tiukalla, kun painat ranneketta kevyesti ylöspäin käsivartesi molemmilta puolilta ja varmistat, että sensori ei irtoa ihostasi. Sinun ei pitäisi nähdä sensorin LED-valoa, kun painat ranneketta ylöspäin.
  • Kelloa kannattaa pitää ranteessa muutaman minuutin ajan ennen sykkeen mittauksen aloittamista, jotta syketiedot ovat mahdollisimman tarkat. Ihoa kannattaa myös lämmittää, jos kätesi ja ihosi kylmenevät helposti. Laita veri kiertämään ennen kuin aloitat treenin!

Siirrä treenin ajaksi Polar-laite kauemmaksi ranneluusta ja pidä ranneketta hieman tiukemmalla, jotta laite ei pääse liikkumaan. Anna ihosi tottua Polar-laitteeseen muutaman minuutin ajan, ennen kuin aloitat treenin. Löysää ranneketta hieman harjoituksen jälkeen.

Jos ranteen iholla on tatuointeja, vältä anturin asettamista aivan niiden kohdalle, sillä tämä voi estää tarkkojen lukemien saamisen.

Jos anturin pitäminen paikallaan ranteessa on haastavaa valitsemassasi lajissa tai jos anturin lähellä olevissa lihaksissa ja jänteissä on treenin aikana painetta tai liikettä, suosittelemme kiinnitysvyöllä varustetun Polar-sykesensorin käyttämistä (Polar H10 tai H9) tai Polar OH1 optisen sykesensorin käyttämistä. Kello on yhteensopiva Bluetooth®-sykesensoreiden, kuten Polar H10:n ja H9:n, kanssa. Polar H10- ja H9-sykesensorit reagoivat herkemmin nopeisiin sykkeen muutoksiin, joten ne sopivat ihanteellisesti myös intervallityyppiseen treeniin, jossa tehdään nopeita sprinttejä ja tarjoavat äärimmäisen tarkat treenitiedot. Polar OH1 on kompakti optinen sykesensori, joka mittaa sykkeen käsivarresta tai ohimolta. Se on monipuolinen ja tarjoaa hyvän vaihtoehdon kiinnitysvyölle ja ranteesta sykkeen mittaaville laitteille. Katso lisätietoja kohdasta Yhteensopivat sensorit.

Pidä kello puhtaana ja vältä sen naarmuttumista, jotta ranteesta tehtävä sykkeen mittaus toimii mahdollisimman hyvin. Suosittelemme, että kello pestään hikisen treenin jälkeen juoksevan veden alla miedolla saippualla ja vedellä. Kuivaa laite pehmeällä pyyhkeellä. Anna laitteen kuivua kokonaan ennen lataamista.

Kellon käyttäminen, kun sykettä ei mitata ranteesta etkä seuraa unitietojasi tai käytä Nightly Recharge -toimintoa

Löysennä ranneketta hieman, jotta se tuntuu mukavammalta ja antaa ihosi hengittää. Pidä kelloa normaalin kellon tapaan.

Varsinkin herkkäihoisen kannattaa välillä antaa ranteen hengittää rauhassa. Poista kello ranteestasi ja lataa sen akku, jotta ihosi ja kellosi saavat levätä ennen seuraavaa treeniäsi.