Sportprofilok a Polar Flow-ban

A sportórán 12 alapértelmezett sportprofil található. A Polar Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban új sportprofilokat adhatsz a sportlistához, és módosíthatod azok beállításait. Az óra maximum 20 sportprofilt tud tárolni. Ha több mint 20 sportprofillal rendelkezel a Polar Flow alkalmazásban, a lista első 20 elemét helyezzük szinkronizáláskor a sportórádra.

Megváltoztathatod a sportprofilok sorrendjét, ha azokat az új helyükre húzod. Válaszd ki az áthelyezni kívánt sportot, és húzd a lista megfelelő helyére, ahová tenni szeretnéd.

 

Sportprofil hozzáadása

A Polar Flow mobilalkalmazásban:

 1. Lépj a Sport profiles (Sportprofilok) menübe.
 2. Koppints a jobb felső sarokban található plusz jelre.
 3. Válassz egy sportot a listából. Koppints a Done (Kész) gombra az Android alkalmazásban. A sport ekkor hozzáadódik a sportprofil-listádhoz.

 

A Polar Flow webszolgáltatásban:

 1. Koppints a nevedre/profilfotódra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd a Sport profiles (Sportprofilok) lehetőséget.
 3. Kattints az Add sport profile (Sportprofil hozzáadása) lehetőségre, és válaszd ki a sportot a listából.
 4. A sport ekkor hozzáadódik a sportlistához.

Nem hozhatsz létre saját magad új sportokat. A sportlistákat a Polar ellenőrzi, mert minden egyes sportnak vannak bizonyos alapértelmezett beállításai és értékei, melyek hatással vannak például a kalóriaszámításra, az edzési terhelésre és a regenerálódási funkcióra.

Sportprofil szerkesztése

A Polar Flow mobilalkalmazásban:

 1. Lépj a Sport profiles (Sportprofilok) menübe.
 2. Válassz egy sportot, és koppints a Change settings (Beállítások módosítása) elemre.
 3. Amikor készen állsz, koppints a Done (Kész) elemre. Ne felejtsd el szinkronizálni a beállításokat az órádra.

 

A Flow webszolgáltatásban:

 1. Koppints a nevedre/profilfotódra a jobb felső sarokban.
 2. Válaszd a Sport profiles (Sportprofilok) lehetőséget.
 3. Kattints az Edit (Szerkesztés) lehetőségre a szerkeszteni kívánt sport alatt.

Az egyes sportprofilokban a következő adatokat szerkesztheted:

Basics (Alapadatok)

 • Automatikus kör (Beállítható időtartam- vagy távalapúra, vagy ki is kapcsolható. Megjegyzés: nem érhető el a Polar Unite-hoz).

Heart rate (Pulzus)

 • Pulzus nézet (szívverés/perc vagy a maximum %-a)
 • Heart rate visible to other devices (Pulzus látható más eszközök számára) Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó kompatibilis eszközök pl. edzőtermi berendezések is észlelhetik a pulzusodat. Az órát a Polar Club edzéseid alatt is használhatod, a pulzusodat pedig a Polar Club rendszerre is továbbíthatod.)
 • Heart rate zone settings (Pulzuszóna beállítások) (A pulzuszónák segítségével könnyen kiválaszthatod és figyelemmel kísérheted edzésed intenzitását. Ha a Default (Alapértelmezett) opciót választod, nem módosíthatod a pulzuszóna határait. Ha a Free (Szabad) opciót választod, minden határt módosíthatsz. Az alapértelmezett pulzuszóna határok a maximális pulzusodból határozhatók meg.

Speed/Pace settings (Sebesség/tempó beállítások)

 • Speed/Pace view (Sebesség/tempó nézet) (Válassz: sebesség km/h / mph vagy tempó min/km / min/mi)
 • Speed/Pace zone settings (Sebesség-/tempózóna beállítások) (A sebesség-/tempózónák segítségével könnyen kiválaszthatod és figyelemmel kísérheted edzésed sebességét vagy tempóját a választásod függvényében. Az alapértelmezett célzónák egy viszonylag magas edzettségi szintű személy sebesség-/tempózónáinak felelnek meg. Ha a Default (Alapértelmezett) opciót választod, nem módosíthatod a határokat. Ha a Free (Szabad) opciót választod, minden határt módosíthatsz.)

Edzési nézetek

Válaszd ki, hogy milyen adatokat szeretnél látni az edzési nézetben az edzésszakaszok közben. Az egyes sportprofilokhoz összesen nyolc különböző edzési nézet tartozhat. Az egyes edzési nézetek maximum négy különböző adatmezővel rendelkezhetnek.

Kattints a ceruza ikonra egy meglévő nézeten a szerkesztéséhez, vagy kattints az Add new view (Új nézet hozzáadása) lehetőségre.

Gestures and feedback (Mozdulatok és visszajelzés)

 • Rezgő visszajelzés (Be- és kikapcsolhatod a rezgést)

GPS  és tengerszint feletti magasság

 • A GPS rögzítési gyakoriság kiválasztása (Ki lehet kapcsolni vagy High accuracy (Nagy pontosság) értékre állítani, ami a GPS-rögzítés bekapcsolását jelenti)

Amikor végeztél a sportprofilok beállításával, kattints a Save (Mentés) gombra. Ne felejtsd el szinkronizálni a beállításokat az órádra.

Felhívjuk a figyelmed, hogy számos beltéri sport, csoportos sport és csapatsport profilja esetében a HR visible to other devices (A pulzus látható más eszközök számára) beállítás alapértelmezetten be van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológiát használó kompatibilis eszközök pl. edzőtermi berendezések is észlelhetik a pulzusodat. A Polar Sportprofilok listában ellenőrizheted, hogy melyik sportprofilokhoz alapértelmezett beállítás a Bluetooth-adattovábbítás. A Bluetooth-adattovábbítást a sportprofil beállításokból engedélyezheted vagy tilthatod le.