Strava Live-segmenter

Strava-segmentene er forhåndsdefinerte deler av veier eller løyper der utøvere kan konkurrere på tid innen sykling eller løping. Segmentene defineres på Strava.com, og de kan opprettes av en hvilken som helst Strava-bruker. Du kan bruke segmenter for å sammenligne dine egne tider, eller du kan sammenligne dem med tidene til andre Strava-brukere som også har fullført det aktuelle segmentet. Hvert segment har en offentlig resultatliste med kongen/dronningen på haugen (KOM/QOM), personen som har oppnådd best tid for segmentet.

Vær oppmerksom på at du må ha en analysepakke for Strava Summit for å bruke Strava Live-segmenter på Polar Pacer. Når du har aktivert Strava Live-segmenter, eksportert segmentene til Flow-kontoen og synkronisert dem med Pacer, får du et varsel på klokken når du nærmer deg et av Strava-segmentene du har angitt som favoritt.

Når du gjennomfører et segment, viser klokken resultatdata i sanntid slik at du ser om du ligger foran eller bak den personlige rekorden din (PR) for segmentet. Resultatene beregnes og vises umiddelbart på klokken når segmentet slutter, men du må kontrollere de endelige resultatene på Strava.com.

Koble sammen Strava- og Polar Flow-kontoen

Du kan koble sammen Strava- og Polar Flow-kontoen i Polar Flow-nettjenesten ELLER i Polar Flow-appen:

I Polar Flow-nettjenesten går du til Innstillinger > Partnere > Strava > Koble til.

eller

I Polar Flow-appen går du til Generelle innstillinger > Koble til > Strava (sveip knappen for å koble til).

Importere Strava-segmenter til Polar Flow-kontoen

1. I Strava-kontoen din velger du segmentene du vil importere til Polar Flow-favorittene/Pacer. Dette gjøres ved å velge stjerneikonet ved siden av navnet på segmentet.
  2. Deretter bruker du Oppdater Strava Live-segmenter-knappen på Favoritter-siden i Polar Flow-nettjenesten for å importere de valgte Strava Live-segmentene til Polar Flow-kontoen.
  3. Pacer kan inneholde maksimalt 100 favoritter om gangen. Velg segmentene du vil overføre til Pacer, ved å klikke i utvalgsboksene til venstre for Strava Live-segmenterlisten for å flytte dem til synkroniseringslisten til Pacer på høyre side. Du kan endre rekkefølgen på favorittene på Pacer ved å dra og slippe dem.
  4. Synkroniser Pacer for å lagre endringene til klokken.

Vil du vite mer om å administrere favoritter i Polar Flow-nettjenesten og -appen, kan du gå til Slik administrerer du favoritter og treningsmål i Polar Flow.

Du finner mer informasjon om Strava-segmenter i brukerstøtten for Strava.

Start en treningsøkt med Strava Live-segmenter

Strava Live-segmenter krever GPS. Sørg for at GPS er aktivert i sportsprofilene du skal bruke for løping og sykling.

Når du starter en treningsøkt innen løping eller sykling, vises de synkroniserte Strava-segmentene innenfor en avstand av 10 eller 50 kilometer (for henholdsvis løping og sykling) i treningsvisningen for Strava-segmenter. Bla til visningen for Strava-segmenter med OPP- og NED-knappen under en økt.

Når du nærmer deg et segment (innenfor 200 meter for sykling og 100 meter for løping) får du et varsel på klokken, og avstanden til segmentet telles ned. Du kan avbryte segmentet ved å trykke på tilbakeknappen på klokken.

Du får et nytt varsel når du kommer til startpunktet for segmentet. Registreringen av segmentet starter automatisk. Både navnet på segmentet og tiden registrert som personlig rekord for segmentet, vises på klokken.

Klokken viser om du ligger foran eller bak personlig rekord (eller KOM/QOM hvis du gjennomfører segmentet for første gang), i tillegg til hastighet/tempo og gjenstående distanse.

Når du har fullført segmentet, viser klokken tiden din og differansen til personlig rekord. PR-symbolet vises hvis du har satt ny personlig rekord.