Strava Live-segmenten

Strava-segmenten zijn eerder gedefinieerde gedeelten van een weg of route waar sporters onderling kunnen proberen de beste tijd neer te zetten (fietsen of hardlopen). De segmenten worden gedefinieerd op Strava.com en kunnen door elke gebruiker van Strava worden gecreëerd. Je kunt segmenten gebruiken om je eigen tijden te vergelijken of om je tijden te vergelijken met die van andere Strava-gebruikers die dat segment ook hebben afgelegd. Elk segment heeft een openbaar klassement met een King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) met de beste tijd voor dat segment.

Je hebt een Strava Summit-analysepakket nodig om de functie voor Strava Live-segmenten op je Polar Pacer te kunnen gebruiken. Zodra je Strava Live-segmenten hebt geactiveerd, segmenten hebt geëxporteerd naar je Flow-account en deze hebt gesynchroniseerd met je Pacer, ontvang je een melding op je horloge als je in de buurt komt van een van je favoriete Strava-segmenten.

Als je een segment uitvoert, worden de actuele prestatiegegevens weergegeven op je horloge, zodat je kunt zien of je sneller of langzamer bent dan je persoonlijke record (PR) voor het segment. Je resultaten worden meteen berekend en weergegeven op je horloge zodra je het segment hebt beëindigd, maar het uiteindelijke resultaat kun je bekijken op Strava.com.

Je Strava-account koppelen met je Polar Flow-account

Je kunt je Strava-account met je Polar Flow-account koppelen in de Polar Flow webservice OF in de Polar Flow app.

Ga in de Polar Flow webservice naar Instellingen > Partners > Strava > Verbinden.

of

Ga in de Polar Flow app naar Algemene instellingen > Verbinden > Strava (veeg de knop om te verbinden).

Strava-segmenten importeren in je Polar Flow-account

1. Kies in je Strava-account de segmenten die je wilt importeren in je Polar Flow Favorieten/Pacer. Dit doe je door op het sterpictogram naast de naam van een segment te klikken.
  2. Kies vervolgens de knop voor het bijwerken van Strava Live-segmenten op de pagina Favorieten van de Polar Flow webservice om de met een ster gemarkeerde Strava Live-segmenten te importeren in je Polar Flow-account.
  3. Je kunt maximaal 100 favorieten tegelijk op je Pacer instellen. Kies de segmenten die je naar je Pacer wilt overzetten door op de selectievakjes links van de Strava Live-segmenten-lijst te klikken om ze naar de synchronisatielijst voor je Pacer aan de rechterkant te verplaatsen. Je kunt de volgorde van je favorieten op de Pacer wijzigen door ze te slepen en neer te zetten.
  4. Synchroniseer je Pacer om je wijzigingen in het horloge op te slaan.

Ga voor meer informatie over het beheer van je favorieten in de Polar Flow webservice en app naar Favorieten en trainingsdoelen beheren in Polar Flow.

Voor meer informatie over Strava-segmenten ga je naar Strava Support.

Start een trainingssessie met Strava Live-segmenten

Voor het gebruik van Strava Live-segmenten is GPS vereist. Zorg ervoor dat je GPS hebt ingesteld in de hardloop- en fietssportprofielen die je wilt gebruiken.

Als je een hardloop- or fietstrainingssessie start, worden de dichtstbijzijnde (binnen een straal van 50 km bij fietsen of binnen een straal van 10 km bij hardlopen) en met je horloge gesynchroniseerde Strava-segmenten weergegeven in de trainingsweergave van Strava-segmenten. Tijdens de trainingssessies blader je met de knoppen OMHOOG en OMLAAG naar de weergave Strava-segmenten.

Als je in de buurt komt van een segment (200 meter of dichterbij bij fietsen of 100 meter of dichterbij bij rennen) krijg je een melding op je horloge en wordt de resterende afstand tot het segment afgeteld. Je kunt het segment annuleren door op de knop TERUG van je horloge te drukken.

Je ontvangt weer een melding zodra je het startpunt van het segment bereikt. De registratie van het segment start automatisch, en zowel de naam van het segment als je persoonlijke record voor het segment worden weergegeven op je horloge.

Het display geeft aan of je sneller of langzamer bent dan je persoonlijke record (of de KOM/QOM als je het segment voor het eerst uitvoert), en ook je snelheid/tempo en de resterende afstand.

Nadat je het segment hebt voltooid, geeft je horloge je tijd weer, en het verschil met je persoonlijke record. Het PR-symbool wordt weergegeven als je een nieuw persoonlijk record hebt behaald.