Juoksuteho ranteesta

Juoksuteho on erinomainen lisä sykkeenmittaukseen. Sen avulla voit mitata juoksun aikaista ulkoista kuormitustasi. Teho reagoi intensiteetin muutoksiin nopeammin kuin syke, joten Juoksuteho soveltuu erittäin hyvin intervalli- ja mäkitreenien ohjaavaksi mittariksi. Sen avulla voit pitää juoksutehon tasaisena esimerkiksi kilpailun aikana.

Laskenta suoritetaan Polarin patentoidulla algoritmilla GPS:n ja ilmanpainemittarin tietojen pohjalta. Myös painosi vaikuttaa laskentaan, joten varmista, että painotietosi on ajan tasalla.

Juoksuteho ja lihaskuorma

Polar käyttää juoksutehoa Lihaskuorman laskemiseen, joka on yksi Training Load Pron muuttujista. Juokseminen kuormittaa tuki- ja liikuntaelimistöäsi, ja Lihaskuorma kertoo, kuinka paljon treenaaminen rasitti lihaksiasi ja niveliäsi. Se kertoo, kuinka paljon mekaanista energiaa (kJ) tuotit juoksutreenien aikana (ja pyöräilytreenien aikana, jos käytössäsi on poljinvoiman mittari). Lihaskuorma auttaa määrittämään treenikuormitustasi tehokkaissa juoksutreeneissä, kuten lyhyillä intervalleilla, sprinteissä ja mäkitreeneissä, joissa syke ei ehdi reagoida intensiteetin muutoksiin.

Juoksutehon näyttö kellossa

Juoksutreenien juoksuteho lasketaan automaattisesti, kun käytät juoksulajiprofiileja ja GPS:ää.

Valitse, mitkä tehotiedot näet treenin aikana, muokkaamalla treeninäkymiä Flow-verkkopalvelun lajiprofiilien asetuksissa.

Juoksun aikana voit nähdä seuraavat tiedot:

• Maksimiteho
  • Keskiteho
  • Kierroksen teho
  • Kierroksen maksimiteho
  • Automaattisen kierroksen keskiteho
  • Automaattisen kierroksen maksimiteho

Valitse, missä muodossa teho näytetään treenien aikana, Flow-verkkopalvelussa ja -sovelluksessa:

• Watit (W)
  • Wattia kilogrammaa kohden, W/kg
  • MAP-prosenttiosuus (% MAP-arvosta)

Treenin jälkeen näet treenin yhteenvedossa kellossasi seuraavat tiedot:

• Keskiteho watteina
  • Maksimiteho watteina
  • Lihaskuorma
  • Tehoalueilla vietetty aika

Juoksutehon näyttö Polar-verkkopalvelussa ja -sovelluksessa

Flow-verkkopalvelussa ja -sovelluksessa on saatavilla yksityiskohtaisia kaavioita analyysia varten. Tarkastele treeniesi tehoarvoja, niiden jakaumaa sykkeeseen verrattuna sekä sitä, miten nousukulma, laskukulma ja eri nopeudet vaikuttavat niihin.