Navodila za pot

Navodila za pot vas vodijo po poteh, ki ste jih zabeležili v prejšnjih vadbah, ali poteh, ki ste jih uvozili v Polar Flow iz storitve neodvisnega razvijalca, kot je denimo Komoot ali Strava. V Polar Flow lahko neposredno uvozite tudi datoteke z obliko zapisa GPX oz. TCX.

Lahko izberete začetno točko poti, končno točko poti ali najbližjo točko na poti (sredina poti). Najprej vas bo ura vodila do izbrane začetne točke na poti. Ko ste na poti, vas bo ura vodila po poti in skrbela, da ostanete na njej. Samo sledite navodilom na zaslonu. Na spodnji strani zaslona lahko vidite, kolikšna razdalja je še pred vami.

Profili poti in višinski profili

Potem ko izberete pot, se prikaže predogled poti z višinskim profilom zanjo. Tako boste laže prepoznali posamezne poti in vedeli, kaj vas čaka v vadbi.

Skupna dolžina vzpona in spusta za načrtovane poti

Ko začnete načrtovano pot, bo na poti prikazana skupna dolžina vzpona in spusta. Ko ste že na poti, se vrednosti za vzpon/spust sproti posodabljajo, vedno pa bo prikazana tudi skupna preostala dolžina vzpona in spusta. Prikazan bo tudi naklon trenutnega vzpona/spusta. Vedno boste vedeli, kje točno se nahajate in koliko še imate do cilja.

Ko ste na nenačrtovani poti, bodo prikazani vzpon in spust za zadnji kilometer ter naklon trenutnega vzpona/spusta.

S storitvijo Komoot lahko podrobno načrtujete svoje poti na zemljevidih in jih prek storitve Polar Flow prenesete v svojo uro.

Dodajanje poti na uro

Da dodate pot v uro, jo morate v spletni storitvi ali aplikaciji Polar Flow shraniti med priljubljene ter jo nato sinhronizirati s svojo uro. Za več informacij glejte razdelek UREJANJE PRILJUBLJENIH IN CILJEV TRENINGA V POLAR FLOW.

Začnite vadbo z navodili za pot

  1. Izberite športni profil, ki ga želite uporabljati, nato pa v načinu pred vadbo pritisnite gumb LIGHT (LUČKA), da prikažete hitri meni.
  2. Na seznamu izberite Poti in nato izberite pot, po kateri želite iti.
  3. Po želji dodajte opomnik za ogljikove hidrate ali opomnik za hidracijo in nato izberite Začni.
  4. Izberite začetno lokacijo poti: Izhodiščna točka, Sredina poti, Končna točka v nasprotni smeri ali Sredina poti v nasprotni smeri.
  5. Ostanite v načinu pred vadbo, dokler ura ne določi vašega srčnega utripa in satelitskih signalov GPS, nato pa pritisnite V redu, da začnete vadbo. Pred vadbo boste morda morali umeriti kompas. Za umerjanje sledite navodilom na zaslonu.
  6. Ura vas bo vodila do poti. Ko prispete do lokacije začetka poti, se prikaže sporočilo Začetna točka poti najdena – takrat lahko začnete.

Na koncu poti se prikaže napis Končna točka poti dosežena.

Približajte/oddaljite

Približajte ali oddaljite prikaz poti. Pritisnite V redu in izberite Približaj/oddalji, nato pa z gumboma + in prilagodite prikaz poti.

Sproti spreminjajte pot

Med vadbo lahko preklopite na drugo pot.

  1. Pritisnite gumb NAZAJ, da začasno prekinete vadbo, nato pritisnite gumb LUČKA, da odprete hitri meni.
  2. Izberite Poti, nato ura prikaže poziv Želite spremeniti pot?, izberite Da in nato s seznama še izberite pot.
  3. Ko ste pripravljeni, izberite Začni.