Trainingssessie starten

 1. Doe het horloge om en maak de polsband strak genoeg vast.
 2. Houd in de tijdweergave OK ingedrukt om naar de pre-trainingsmodus te gaan of druk op TERUG om het hoofdmenu te openen en kies Training starten.

  In de pre-trainingsmodus open je het snelmenu met de knop LICHT. De opties die worden weergegeven in het snelmenu hangen af van de sport die je hebt gekozen en of je GPS gebruikt.

  Je kunt bijvoorbeeld een favoriet trainingsdoel kiezen dat je wilt uitvoeren en timers toevoegen aan je trainingsweergave. Zie Snelmenu voor meer informatie

  Na je keuze keert het horloge terug naar de pre-trainingsmodus waarin je de trainingssessie kunt starten.

 3. Blader naar de sport van je keuze.
 4. Blijf in de pre-trainingsmodus totdat het horloge de signalen van je hartslagsensor en de GPS-satelliet (indien van toepassing op jouw sport) heeft gevonden om te zorgen dat je trainingsgegevens nauwkeurig zijn. Je kunt het GPS-signaal het beste oppikken als je buiten bent en niet te dicht in de buurt van hoge gebouwen en bomen. Houd je horloge stil met het display omhoog gericht en raak het horloge niet aan terwijl er naar het GPS-signaal wordt gezocht.
 5. Als je een optionele Bluetooth-sensor hebt gekoppeld met je horloge, zoekt je horloge automatisch ook naar het signaal van de sensor.

   


  ~ 38 uur Geschatte trainingstijd met huidige instellingen. Door energiebesparende instellingen te gebruiken, kan de geschatte trainingstijd worden verlengd.

  De cirkel om het GPS-pictogram wordt oranje als het minimale aantal vereiste satellieten (4) voor het GPS-signaal is gevonden. Je kunt je sessie dan al starten, maar voor een betere nauwkeurigheid moet je wachten tot de cirkel groen wordt.

  De cirkel om het GPS-pictogram wordt groen wanneer de GPS gereed is. Het horloge meldt je dat met een trilling.

  Het horloge heeft je hartslag gevonden zodra je hartslag wordt weergegeven.

  Als je een Polar hartslagsensor gebruikt die met je horloge is gekoppeld, gebruikt het horloge automatisch de gekoppelde sensor om je hartslag te meten tijdens trainingssessies. De blauwe cirkel om het hartslagsymbool geeft aan dat je horloge de gekoppelde sensor gebruikt om je hartslag te meten.

 6. Wanneer alle signalen zijn gevonden, druk je op OK om de registratie van je training te starten.

Raadpleeg Tijdens de training voor meer informatie over de mogelijkheden van je horloge tijdens het trainen.

Een geplande trainingssessie starten

In de Polar Flow app en de Polar webservice kun je je training plannen en gedetailleerde trainingsdoelen maken en deze naar je horloge synchroniseren.

Een geplande trainingssessie voor vandaag starten.

 1. Houd in de tijdweergave OK ingedrukt om naar de pre-trainingsmodus te gaan.
 2. Je wordt gevraagd een gepland trainingsdoel voor vandaag starten.

 3. Druk op OK om informatie over het doel te bekijken.
 4. Druk op OK om terug te keren naar de pre-trainingsmodus en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
 5. Druk op OK zodra het horloge alle signalen heeft gevonden. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Tijdens de training begeleidt je horloge je naar het bereiken van je doel. Zie Tijdens training voor meer informatie.

Je geplande trainingsdoelen worden ook opgenomen in de FitSpark trainingssuggesties.

Een multisportsessie starten

Met multisport kun je meerdere sporten opnemen in één trainingssessie en naadloos wisselen tussen sporten zonder de registratie van je training te onderbreken. Tijdens een multisportsessie wordt de tijd tussen de sporten automatisch geregistreerd, zodat je kunt zien hoe lang het duurde om van de ene sport over te stappen op de andere.

Er zijn twee soorten multisportsessies: vaste multisport en vrije multisport. Bij een vaste multisport (multisportprofielen in de Polar sportlijst) zoals een triatlon, staat de volgorde van de sporten vast en moet je de sporten in die vaste volgorde beoefenen. Bij vrije multisport kun je zelf bepalen welke sporten je wilt beoefenen en in welke volgorde je dat doet, door de sporten te selecteren in de sportlijst. Je kunt ook heen en weer wisselen tussen sporten.

Voordat je een multisportsessie start, moet je zorgen dat je de sportprofielinstellingen voor elk van de sporten in je sessie goed hebt geconfigureerd. Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.

 1. Druk op TERUG om het hoofdmenu te openen, kies Training starten en blader naar een sportprofiel. Kies Triatlon, Vrije multisport of een ander multisportprofiel (kan worden toegevoegd in de Flow webservice).
 2. Druk op OK zodra het horloge alle signalen heeft gevonden. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.
 3. Druk op TERUG om naar de overstapmodus te gaan en van sport te wisselen.
 4. Kies je volgende sport, druk op OK (je overstaptijd wordt weergegeven) en ga verder met je training.