Útvonalsegéd

Az útvonalsegéd funkció végigvezet a korábbi edzésszakaszok során rögzített útvonalakon, vagy a Flow-ba harmadik fél szolgáltatásból (például komoot vagy Strava) beimportált útvonalakon. Az útvonalfájlokat közvetlenül is importálhatod a Flow-ba GPX- vagy TCX-fájlformátumban.

Kiválaszthatod, hogy az útvonal kiindulási pontjától, az útvonal végétől vagy az útvonal legközelebbi pontjától (útvonal köztes pontjától) kezdesz-e. Az óra először elvezet az útvonal általad kiválasztott kiindulási pontjához. Amint az útvonalon vagy, az óra végig segítséget nyújt, és segít a nyomvonalon maradni. Nincs más tennivalód, mint követni a kijelzőn megjelenő útmutatást. A kijelző alján láthatod, hogy mekkora a fennmaradó táv.

Útvonal- és emelkedési profilok

Az útvonal kiválasztása után megjelenik az útvonal áttekintése és annak emelkedési profilja. Ez segít azonosítani, hogy melyik útvonal melyik, és hogy mit várhatsz az edzésszakasztól.

Tervezett útvonalak teljes emelkedése és ereszkedése

Egy tervezett útvonal elindításakor látni fogod a teljes emelkedést és ereszkedést az útvonalon. Ahogy haladsz az útvonalon, az emelkedési/ereszkedési értékek frissülnek, és mindig látni fogod az útvonal hátra lévő teljes emelkedését és ereszkedését. Az aktuális emelkedés/ereszkedés szintjét is látni fogod. Mindig pontosan tudni fogod, hogy hol vagy, és mennyi utat kell még megtenned.

Ha nem tervezett útvonalat hajtasz végre, látni fogod az előző kilométer emelkedését és ereszkedését, valamint az aktuális emelkedés/ereszkedés szintjét.

A komoot segítségével részletes útvonalakat tervezhetsz meg a térképeken, és az útvonalakat átviheted az órádra a Polar Flow alkalmazáson keresztül.

Útvonal hozzáadása az órához

Ahhoz, hogy útvonalat adj az órához, az útvonalat el kell mentened kedvencként a Polar Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban, és szinkronizálnod kell az órával. További információért lásd: KEDVENCEK ÉS EDZÉSI CÉLKITŰZÉSEK KEZELÉSE A POLAR FLOW ALKALMAZÁSBAN.

Edzésszakasz indítása útvonalsegéddel

  1. Válaszd ki a használni kívánt sportprofilt, és edzés-előkészítés módban nyomd meg a VILÁGÍTÁS gombot a gyorsmenübe való belépéshez.
  2. Válaszd ki az Útvonalak lehetőséget a listából, majd válaszd ki, hogy melyik útvonalon szeretnéd megtenni.
  3. Ha szeretnéd, add hozzá a szénhidrát-emlékeztető vagy az ivási emlékeztető lehetőséget, és válaszd az Indítás opciót.
  4. Válaszd ki, hogy hol szeretnéd elkezdeni az útvonalat: Kezdőpont, Útvonal pontja, Végpont fordított irányba vagy Útvonal pontja fordított irányba.
  5. Maradj az edzés-előkészítés módban, amíg az óra megtalálja a pulzusodat és a GPS-műholdjeleket, és az OK gombbal indítsd el az edzésszakaszt. A rendszer felkérhet arra, hogy kalibráld az iránytűt egy edzésszakasz megkezdése előtt. Ebben az esetben a kalibráláshoz kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat.
  6. A sportóra végig fog vezetni az útvonalon. Ha az útvonal kezdetének elérésekor megjelenik az Útvonal kezdete megtalálva felirat, akkor készen állsz az indulásra.

A kijelzőn megjelenik a Útvonal végpontja elérve értesítés, amint végigmentél az útvonalon.

Nagyítás

Nagyítás vagy kicsinyítés az útvonalon. Nyomd meg az OK gombot, és válaszd a Nagyítás/kicsinyítés lehetőséget, majd a + és - gombokkal állítsd be az útvonal nézetet.

Útvonal megváltoztatása edzés közben

Válts másik útvonalra az edzésszakasz során.

  1. Nyomd meg a VISSZA gombot az edzésszakasz szüneteltetéséhez, majd nyomd meg a VILÁGÍTÁS gombot a gyorsmenübe való belépéshez.
  2. Válaszd az Útvonalak elemet, és az óra felteszi a Megváltoztatod az útvonalat? kérdést. Válaszd az Igen választ, és válassz ki egy útvonalat a listából.
  3. Amikor készen állsz, válaszd az Indítás lehetőséget.