Športni profili v Polar Flow

V uri je privzeto nastavljenih 14 športnih profilov. V aplikaciji ali spletni storitvi Polar Flow lahko dodajate nove športne profile na seznam športov ter urejate njihove nastavitve. Ura ima lahko največ 20 športnih profilov. Če imate v spletni storitvi Polar Flow več kot 20 športnih profilov, se v uro med sinhronizacijo prenese prvih 20 profilov.

Vrstni red športnih profilov lahko spreminjate tako, da jih povlečete in spustite. Izberite šport, ki ga želite premakniti, in ga povlecite do mesta, kamor ga želite odložiti.

 

Dodajanje športnega profila

V mobilni aplikaciji Polar Flow:

 1. pomaknite se do možnosti Športni profili.
 2. Pritisnite simbol za plus v zgornjem desnem kotu.
 3. Izberite šport s seznama. V aplikaciji za Android pritisnite Končano. Šport je dodan na vaš seznam športnih profilov.

 

V spletni storitvi Polar Flow:

 1. kliknite svoje ime/fotografijo profila v zgornjem desnem kotu.
 2. Izberite možnost Športni profili.
 3. Kliknite Dodaj športni profil in izberite šport s seznama.
 4. Šport je dodan na vaš seznam športov.

Novih športov ne morete ustvariti sami. Seznam športov nadzoruje Polar, saj ima vsak šport določene privzete nastavitve in vrednosti, ki npr. vplivajo na funkcije izračun kalorij, obremenitev treninga in regeneracijo.

Urejanje športnega profila

V mobilni aplikaciji Polar Flow:

 1. pomaknite se do možnosti Športni profili.
 2. Izberite šport in pritisnite Spremeni nastavitve.
 3. Ko boste pripravljeni, pritisnite Končano. Ne pozabite nastavitev sinhronizirati z uro.

 

V spletni storitvi Flow:

 1. kliknite svoje ime/fotografijo profila v zgornjem desnem kotu.
 2. Izberite možnost Športni profili.
 3. Kliknite Uredi za šport, ki ga želite urediti.

V vsakem športnem profilu lahko urejate naslednje podatke:

Osnovno

 • Samodejni krog (lahko ga nastavite glede na čas, razdaljo ali ga izklopite)

Srčni utrip

 • Prikaz srčnega utripa (udarci na minuto ali % maksimuma)
 • Srčni utrip je viden drugim napravam. To pomeni, da lahko združljive naprave, ki uporabljajo brezžično tehnologijo Bluetooth Smart, kot je na primer oprema za fitnes, zaznajo vaš srčni utrip. Svojo uro lahko uporabljate tudi med skupinsko vadbo za Polar Club in svoj srčni utrip prikazujete v sistemu Polar Club.
 • Nastavitve območij srčnega utripa (z območji srčnega utripa lahko preprosto izberete in spremljate intenzivnost treninga. Če izberete možnost Privzeto, ne morete spreminjati omejitev srčnega utripa. Če izberete možnost Prosto, lahko spreminjate omejitve. Privzeta območja srčnega utripa se izračunajo na podlagi maksimalnega srčnega utripa.

Nastavitve hitrosti/tempa

 • V prikazu Hitrost/tempo izberite km/h ali mph za hitrost ter min/km ali min/mi za tempo.
 • Nastavitve območij hitrosti/tempa – z območji hitrosti/tempa lahko preprosto izberete in spremljate hitrost ali tempo, odvisno od izbire. Privzeta območja vključujejo na primer območja hitrosti/tempa za osebe z relativno dobro ravnjo fizične pripravljenosti. Če izberete možnost Privzeto, ne morete spreminjati omejitev. Če izberete možnost Prosto, lahko spreminjate omejitve.

Vpogledi v trening

Izberite, katere podatke želite videti v vpogledu v trening med vadbo. Za vsak športni profil lahko skupno dodate osem različnih vpogledov v trening. Vsak vpogled v trening lahko vsebuje največ štiri različna podatkovna polja.

Kliknite ikono pisala v obstoječem pogledu, da ga uredite, ali kliknite Dodaj nov pogled.

Gibi in povratne informacije

 • Povratne informacije s tresenjem (tresenje lahko vklopite ali izklopite)

GPS in nadmorska višina

 • Samodejni premor: Za uporabo funkcije Samodejni premor med treningom morate funkcijo GPS nastaviti na možnost Visoka natančnost ali uporabljati Polarjev senzor korakov. Ko se ustavite, se vaša vadba samodejno začasno prekine in se samodejno nadaljuje, ko z vadbo nadaljujete.
 • Izberite hitrost beleženja signala GPS.

Ko končate z nastavitvami športnih profilov, kliknite Shrani. Ne pozabite nastavitev sinhronizirati z uro.

Upoštevajte, da je pri številnih profilih za notranje, skupinske in ekipne športe srčni utrip viden drugim napravam, saj je taka privzeta nastavitev. To pomeni, da lahko združljive naprave, ki uporabljajo brezžično tehnologijo Bluetooth Smart, kot je na primer oprema za fitnes, zaznajo vaš srčni utrip. Na seznamu športnih profilov Polar lahko preverite, kateri športni profili imajo privzeto vključen prenos prek omrežja Bluetooth. Prenos prek omrežja Bluetooth lahko vklopite ali izklopite v nastavitvah športnega profila.