Polar Running Program

Polar Running Program is een persoonlijk programma op basis van je conditieniveau en bedoeld om te zorgen dat je correct traint en overbelasting voorkomt. Het programma is intelligent en past zich gaandeweg aan op basis van je voortgang. Het laat je weten wanneer het een goed idee is om het een beetje rustiger aan te gaan doen of om een tandje bij te zetten. Elk programma is speciaal ontworpen voor jouw evenement en houdt rekening met jouw persoonlijke kenmerken, je trainingsachtergrond en je voorbereidingstijd. Het programma is gratis en beschikbaar op de Polar Flow webservice op flow.polar.com.

Er zijn programma's beschikbaar voor 5 km, 10 km, de halve en de hele marathon. Elk programma heeft drie fasen: Basisopbouw, Opbouwen en Afbouwen. Deze fasen zijn bedoeld om je prestaties geleidelijk te ontwikkelen en te zorgen dat je op de wedstrijddag klaar bent. Hardlooptrainingssessies worden in vijf typen onderverdeeld: rustig joggen, middellangeafstandsloop, langeafstandsloop, tempoloop en interval. Alle sessies bevatten warming-up-, trainings- en cooling-downfasen voor een optimaal resultaat. Bovendien kun je kiezen tussen kracht-, romp- en mobiliteitstrainingen om je ontwikkeling te ondersteunen. Elke trainingsweek bestaat uit twee tot vijf hardloopsessies en de totale duur van de wekelijkse hardlooptrainingssessies varieert van één tot zeven uur, afhankelijk van je conditieniveau. De minimumduur van een programma is negen weken en de maximumduur is 20 maanden.

Lees meer over het Polar Running Program in deze uitgebreide gids. Of lees meer over hoe je aan de slag gaat met het Running Program.

Een Polar Running Program maken

1. Meld je aan bij de Flow webservice op flow.polar.com.
  2. Kies Programma's op het tabblad.
  3. Kies je evenement, geef het een naam, stel de datum van het evenement in en wanneer je het programma wilt starten.
  4. Vul de vragen in over het niveau van de lichamelijke activiteit.*
  5. Kies of je ondersteunende oefeningen in het programma wilt opnemen.
  6. Lees de vragenlijst over geschiktheid voor lichamelijke activiteiten en vul deze in.
  7. Bekijk je programma en pas instellingen zo nodig aan.
  8. Kies Programma starten als je klaar bent.

*Als je vier weken trainingsgeschiedenis beschikbaar hebt, worden deze vragen vooraf ingevuld.

Trainingssessie voor hardloopdoel starten

Zorg ervoor dat je het doel van je trainingssessie hebt gesynchroniseerd naar je apparaat voordat je de sessie start. De sessies worden naar het apparaat gesynchroniseerd als trainingsdoelen.

Een gepland trainingsdoel voor vandaag starten:

1. Ga naar de pre-trainingsmodus door eerst op de knop te drukken en daarna op Training starten te tikken.
  2. Je wordt gevraagd een gepland trainingsdoel voor vandaag starten.

3. Tik op green tick icon om informatie over het doel te bekijken.
  4. Druk op de knop om terug te keren naar de pre-trainingsmodus en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
  5. Tik op het display zodra het horloge alle signalen heeft gevonden. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Je voortgang volgen

Synchroniseer de trainingsresultaten van je apparaat met de Flow webservice via de USB-kabel of de Polar Flow app. Volg je voortgang vanaf het tabblad Programma's. Je krijgt een overzicht te zien van je huidige programma en hoe je bent gevorderd.