Gebruiksaanwijzing Polar Ignite

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/ignite vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Ignite!

Polar Ignite is een fitnesshorloge dat je helpt om je volledig potentieel te bereiken. Het meet je hartslag aan de pols met Polars Precision Prime™ sensorfusietechnologie en registreert snelheid, afstand en route met GPS. Nightly Recharge™ meet elke nacht je herstel en de FitSpark™ trainingsbegeleiding geeft je persoonlijke begeleiding tijdens je workout op basis van je trainingsgeschiedenis, je conditie en je actuele herstelstatus. De nieuwe Sleep Plus Stages™ slaapregistratie registreert je slaapfasen (REM, lichte en diepe slaap) en geeft je feedback over je slaap en een numerieke slaapscore. Polar Ignite helpt je ontspannen en stress te verminderen met de Serene™ geleide ademhalingsoefening.

Nightly Recharge™ is een meting van je herstel 's nachts die laat zien hoe goed je herstelt van de belasting van de voorafgaande dag. Je Nightly Recharge status is gebaseerd op twee factoren: hoe je hebt geslapen (slaapherstel) en hoe goed je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust kwam tijdens de eerste uren van je slaap (AZS-herstel). Deze factoren worden bepaald door vergelijking van je laatste nacht met de normale waarden van de afgelopen 28 dagen. Je horloge meet 's nachts automatisch zowel je slaapherstel als je AZS-herstel. Op basis van wat we bij je hebben gemeten, krijg je in de Polar Flow app gepersonaliseerde dagelijkse tips voor beweging, en tips voor het slapen en het reguleren van je energieniveau als je een bijzonder zware dag hebt gehad.

De FitSpark™ trainingsbegeleiding biedt dagelijkse workouts op je horloge wanneer jij dat wilt. De workouts zijn afgestemd op je conditieniveau, trainingsgeschiedenis en je herstelniveau en actuele fitheid, gebaseerd op jouw Nightly Recharge status van de vorige nacht. FitSpark stelt elke dag 2 tot 4 opties voor je workouts voor: één die het beste bij je past en 1 tot 3 andere opties om uit te kiezen. Je krijgt maximaal vier suggesties per dag en in totaal zijn er 19 verschillende workouts. Er zijn workouts uit de categorieën cardiotraining, krachttraining en ondersteunende training.

Sleep Plus Stages meet automatisch de hoeveelheid slaap en de kwaliteit van je slaap, en laat je zien hoe lang elke slaapfase heeft geduurd. De functie combineert je slaapduur en je slaapkwaliteit tot één overzichtelijke waarde, je slaapscore. Je slaapscore vertelt je hoe goed je hebt geslapen vergeleken met de indicatoren van een goede nachtrust volgens de actuele slaapwetenschap. Door de onderdelen van je slaapscore te vergelijken met je eigen normale niveau, kun je herkennen welke aspecten van je dagelijkse routine van invloed kunnen zijn op je slaap en dus mogelijk moeten worden aangepast.

De Serene™ ademhalingsoefening is een antistresshulpmiddel dat je helpt je lichaam te ontspannen en je geest tot rust te laten komen. De oefening begeleidt je naar een trage buikademhaling, die bewezen gezondheidseffecten heeft. Tijdens de ademoefening geeft je horloge je biofeedback over de samenhang tussen je ademhaling en je hartslaginterval. De functie registreert de tijd die je doorbrengt in de sereniteitszones; de tijd waarin je hart dankzij je trage ademhaling in een heilzame synchronie klopt met het ritme van je ademhaling.

Met de verwisselbare polsbanden kun je het horloge aanpassen aan elke situatie en stijl.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen en je een nog betere gebruikerservaring te bieden. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge.

Je Polar Ignite optimaal gebruiken

Maak verbinding met het Polar ecosysteem en maak optimaal gebruik van je horloge.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Polar Flow app en je krijgt direct een overzicht van en feedback over je trainingsresultaten en je prestaties. In de Polar Flow app kun je ook zien hoe actief je overdag bent geweest, hoe je lichaam gedurende de nacht is hersteld van je training en van stress, en hoe goed je hebt geslapen. Op basis van de Nightly Recharge automatische nachtmeting en andere parameters krijg je gepersonaliseerde tips in de Polar Flow app over beweging, slaap en het herstellen van je energieniveaus op zwaardere dagen.

Polar Flow webservice

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Polar Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.