Polar Ignite 3 Användarhandbok

Denna användarhandbok hjälper dig att komma igång med din nya klocka. Se videohandledningar och svar på vanliga frågor på support.polar.com/en/ignite-3.

Introduktion

Grattis till din nya Polar Ignite 3!

Polar Ignite 3 är en klassisk men ändå modern träningsklocka för ett mer energiskt liv. Med den på handleden får du vägledning som är skräddarsydd för din kropp och livsstil, både dag och natt. Vakna upp till bättre dagar med sömnregistreringsfunktioner och insikter om din pigghet under dagen som hjälper dig att skapa en perfekt läggdagsrutin. Kom igång med skräddarsydda träningsförslag och röstvägledning i realtid. Se meningsfulla mätdata med ett enda ögonkast på en fantastiskt klar och högupplöst AMOLED-pekskärm med anpassningsbara widgetar.

Polar Ignite 3 ger en komplett analys av kroppens återhämtning under natten och en prognos för dina energinivåer och din vakenhet för dagen. Sömnregistreringen Sleep Plus Stages™ mäter dina sömnstadier (REM-sömn, lätt sömn och djupsömn) och ger dig sömnfeedback och anger din sömnpoäng. Nightly Recharge™ mäter återhämtningen över natten och visar hur bra du återhämtar dig efter dagens ansträngningar. Den nya funktionen Sleepwise™ hjälper dig att se hur sömnen bidrar till din vakenhetsnivå på dagen och hur redo du är att träna.

Nå den idealiska träningsmängden för bästa resultat med Training Load Pro. FitSpark™ träningsguide ser till att du är förberedd när du ska erövra terrängen, med färdiggjorda dagliga träningspass som matchar din återhämtning, form och träningshistorik. Behåll en hög energinivå genom hela träningspasset med nya FuelWise™ energiassistent. FuelWise™ påminner dig om att fylla på och hålla bra energinivåer under dina långa träningspass. Se hur din kropp använder olika energikällor under ett träningspass. Följ din löputveckling med avancerade löpfunktioner som Running Index och Löpprogram. Med funktionen Röstvägledning kan du få röstvägledning i realtid via Polar Flow-appen med hörlurar eller högtalare medan du tränar.

Bedöm din konditionsnivå och följ din utveckling över tid med Polar-tester. Konditionstest är ett snabbt och enkelt sätt att kolla din konditionsnivå när du ska börja träna. Du kan använda Gångtest för att hålla koll på hur din aeroba kondition utvecklas. Det är enkelt, säkert och lätt att upprepa. Med Prestationstest för löpning kan du ta reda på hur din löpförmåga ser ut just nu och personanpassa dina zoner för puls och hastighet så att du alltid får ut det mesta av din löpning. Du får även reda på din maxpuls med testet.

Med funktionen Kontinuerlig pulsmätning mäts din puls dygnet runt. Tillsammans med Aktivitetsmätning dygnet runt får du en fullständig översikt över hela din dagliga aktivitetet. Klockan hjälper dig att slappna av och minska stress genom Serene™ vägledd andningsövning.

Polar Ignite 3 mäter din puls på handleden med sensorfusionsteknik från Polars Precision Prime™ och registrerar hastighet, tempo, distans och rutt med inbyggd GPS. Den har GPS med dubbel frekvens för större exakthet och mindre störningar från omgivningen.

Med de utbytbara armbanden kan du anpassa din klocka för att matcha varje situation och stil. Polar Ignite 3 har de viktigaste smartwatch-funktionerna: musikkontroller, väder och telefonnotiser. I pulssensorläge kan du göra din klocka till en pulssensor och dela din puls till andra Bluetooth-enheter som träningsappar, gymutrustning och cykeldatorer. Du kan också använda din klocka under Polar Club-pass för att skicka din puls till Polar Club-systemet.)

Vi utvecklar kontinuerligt våra produkter för en bättre användarupplevelse. Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar gör klockans funktionalitet bättre.

Dra full nytta av din Polar Ignite 3

Anslut till Polars ekosystem och få ut mesta möjliga av din klocka.

Polar Flow-appen

Ladda ner Polar Flow-appen från App Store® eller Google PlayTM. Synkronisera din klocka med Flow-appen efter träning och få en snabb översikt och feedback på dina träningsresultat och dina prestationer. I Flow-appen kan du också se hur aktiv du har varit under dagen, hur din kropp har återhämtat sig från träning och stress under natten och hur bra du har sovit. Baserat på den automatiska Nightly Recharge-mätningen under natten och andra parametrar som vi har mätt från dig får du personliga dagliga träningstips i Polar Flow-appen och tips om sömn och reglering av energinivåer på de särskilt jobbiga dagarna.

Polar Flow Webbtjänst

Synkronisera dina träningsdata till Polar Flow-webbtjänsten med programmet FlowSync i din dator eller via Flow-appen. I webbtjänsten kan du planera din träning, följa dina prestationer, få vägledning och se en detaljerad analys av dina träningsresultat, din aktivitet och sömn. Låt alla dina vänner få ta del av dina prestationer, hitta andra träningsutövare och få motivation från dina sociala träningscommunities.

Allt detta finns på flow.polar.com.