Program teka Polar

Personaliziran program teka Polar je prilagojen vaši telesni pripravljenosti. Program zagotavlja pravilen trening in prepreči prekomerno vadbo. Gre za inteligenten program, ki se prilagaja vašemu napredku in vam sporoči, kdaj bi bilo dobro, da zmanjšate oziroma povečate količino treninga. Vsak program je prilagojen posameznikovemu tekaškemu dogodku, upošteva njegove osebne značilnosti, preteklo vadbo in čas, ki ima na voljo za pripravo. Program je na voljo brezplačno in ga lahko prenesete prek spletne storitve Polar Flow na spletni strani flow.polar.com.

Na voljo so programi za 5-kilometrski tek, 10-kilometrski tek, polmaraton in maraton. Vsak program obsega tri faze: Grajenje osnove, stopnjevanje in zmanjševanje Te tri faze postopoma stopnjujejo vašo pripravljenost, da boste na dan tekme pripravljeni. Treningi teka se delijo na pet faz: lahek tek, srednji tek, dolg tek, tempo tek in intervalni tek. Vse vadbe vključujejo fazo ogrevanja, treninga in raztezanja, kar zagotavlja najboljše možne rezultate. Obenem so vam na voljo še vaje za moč, trup in gibčnost, ki tudi prispevajo k razvoju vaše pripravljenosti. Vsak teden prinaša od dva do pet treningov teka, ki količinsko obsegajo od eno do sedem ur teka, odvisno od vaše telesne pripravljenosti. Program traja najmanj 9 tednov in največ 20 mesecev.

Za več informacij o Programu teka Polar si oglejte ta poglobljeni priročnik ali pa preberite poglavje kako začeti s programom teka Polar.

Ustvari tekaški program Polar

 1. Prijavite se v spletno storitev Flow na spletni strani flow.polar.com.
 2. V zavihku izberite možnost Programs (Programi).
 3. Izberite svoj dogodek, poimenujte ga, nastavite datum dogodka in določite, kdaj želite začeti s programom.
 4. Odgovorite na vprašanja o ravni telesne aktivnosti.*
 5. Izberite, ali želite v svoj program treninga vključiti tudi podporne vaje.
 6. Preberite in izpolnite vprašalnik o telesni pripravljenosti.
 7. Preglejte program in ga po potrebi prilagodite.
 8. Ko končate, izberite možnost Start programe (Začni program).

*Če je na voljo zgodovina treninga, ki obsega obdobje najmanj štirih tednov, se ta del izpolni sam.

Zaženite tekaški cilj

Preden začnete z vadbo, sinhronizirajte cilj vadbe s svojo napravo. Vadbe se bodo z vašo napravo sinhronizirale kot cilji treninga.

Za pričetek vadbe, načrtovane za trenutni dan:

 1. Vstopite v način pred vadbo, tako da najprej pritisnete gumb, nato pa tapnete Start training (Začni vadbo).
 2. Pozvani boste k začetku vadbe, predvidene za ta dan.

 3. Tapnite za prikaz informacij o cilju.
 4. Pritisnite gumb, da se vrnete v način pred vadbo, in izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 5. Ko ura najde vse signale, tapnite zaslon. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Spremljajte svoj napredek

Rezultate vadbe sinhronizirajte z vaše naprave v spletno storitev Flow prek USB-kabla ali aplikacije Flow. V zavihku Programs (Programi) sledite svojemu napredku. Tu lahko vidite svoj trenutni program in napredek.