Polar Løpeprogram

Polar Løpeprogram er et personlig tilpasset program basert på kondisjonsnivået ditt. Det er utarbeidet for å sørge for at du trener på riktig måte og unngå at du blir overbelastet. Det er intelligent og tilpasser seg utviklingen din. Det lar deg vite når det kan være lurt å trappe ned tempoet eller når det passer å trappe opp. Hvert program er skreddersydd for løpet ditt, og det tas hensyn til dine personlige attributter, treningsbakgrunn og hvor lang tid du har på å forberede deg. Programmet er gratis og tilgjengelig via Polar Flow-nettjenesten på flow.polar.com.

Det finnes programmer for løp på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. Hvert program har tre faser: Basistrening, Oppbygging og Nedtrapping. Disse fasene er designet for å utvikle ytelsen din gradvis over tid og sørge for at du er klar på løpsdagen. Løpetreningsøkter deles inn fem typer: Lett jogging, Middels lang løpetur, Lang løpetur, Tempoløping og Intervall. Øktene inkluderer oppvarming, arbeid og nedtrappings-faser for optimale resultater. I tillegg kan du velge å gjøre styrke-, grunntrenings- og bevegelsesøkter for å støtte opp om utviklingen. Hver treningsuke består av to til fem løpeøkter, og den totale varigheten på treningsøktene per uke varier fra én til sju timer avhengig av kondisjonsnivået ditt. Den minste varigheten for et program er 9 uker og maksimum er 20 måneder.

Finn ut mer om Polar Løpeprogram i denne inngående veiledningen. Eller les mer om hvordan du kommer i gang med Løpeprogrammet.

Opprett et løpeprogram fra Polar

1. Logg deg på Flow-nettjenesten på flow.polar.com.
  2. Velg Programmer på fanen.
  3. Velg et arrangement, gi det et navn, angi datoen for arrangementet og når du vil starte på programmet.
  4. Svar på spørsmålene om fysisk aktivitetsnivå.*
  5. Velg om du vil ta med støttende øvelser i programmet.
  6. Les og fyll ut spørreskjemaet om fysisk aktivitetsnivå.
  7. Gjennomgå programmet, og juster innstillingene hvis det er nødvendig.
  8. Når du er ferdig, velger du Start program.

*Hvis fire ukers treningshistorikk er tilgjengelig, vil disse være ferdig utfylt.

Starte et løpemål.

Før du starter en økt, må du sørge for å ha synkronisert målet for treningsøkten med enheten din. Øktene er synkronisert med enheten som treningsmål.

Slik starter du et treningsmål som er planlagt for inneværende dag:

1. Gå til førtreningsmodus ved å først trykke på knappen og deretter på Start trening.
  2. Du blir bedt om å starte et treningsmål som du har planlagt for den dagen.

3. Trykk på for å se informasjon om målet.
  4. Trykk på knappen for å gå tilbake til førtreningsmodus, og velg sportsprofilen du vil bruke.
  5. Når klokken har funnet alle signalene, trykker du på displayet. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

Følge med på fremgangen din

Synkroniser treningsresultatene dine mellom enheten din og Flow-nettjenesten ved hjelp av USB-kabelen eller Flow-appen. Følg med på fremgangen din via Programmer-fanen. Du får en oversikt over det aktuelle programmet og hvilke framskritt du har gjort.