Voorzorgsmaatregelen

Polar producten (trainingsapparaten, activity trackers en accessoires) zijn ontwikkeld om de mate van fysiologische belasting en herstel tijdens en na trainingssessies aan te duiden. De Polar trainingsapparaten en activity trackers meten je hartslag en/of je activiteit. De Polar trainingsapparaten met ingebouwde GPS tonen je snelheid, afstand en locatie. Ga naar www.polar.com/en/products/accessories voor een volledige lijst met compatibele accessoires. De Polar trainingsapparaten met een barometrische druksensor meten de hoogte en andere variabelen. Het apparaat is niet geschikt of bedoeld voor andere doeleinden. Het Polar trainingsapparaat mag niet worden gebruikt voor omgevingsmetingen waarvoor professionele of industriële precisie vereist is.

Interferentie tijdens training

Elektromagnetische interferentie en trainingsapparatuur

In de buurt van elektrische apparaten kan een storing optreden. Ook WLAN-basisstations kunnen interferenties veroorzaken tijdens het trainen met het trainingsapparaat. Voorkom onregelmatige metingen of slecht functioneren door uit de buurt te blijven van mogelijke storingsbronnen.

Trainingsapparatuur met elektronische of elektrische onderdelen zoals led-displays, motoren en elektrische remmen kunnen interferentie veroorzaken vanwege diffuse straling. Probeer het volgende om deze problemen op te lossen:

 1. Doe de borstband met de hartslagsensor af en gebruik de trainingsapparatuur zoals je gewend bent.
 2. Verplaats het trainingsapparaat tot je een plaats vindt waar hij geen ongewenste signalen ontvangt en het hartsymbool niet knippert. Interferentie is vaak het sterkst recht voor het display van de apparatuur, terwijl links of rechts van het display relatief weinig storing optreedt.
 3. Doe de borstband met hartslagsensor weer om en houd het trainingsapparaat zoveel mogelijk in het interferentievrije gebied.

Als het trainingsapparaat nog steeds niet werkt met de trainingsapparatuur, is het mogelijk dat deze apparatuur te veel elektrische ruis veroorzaakt voor draadloze hartslagmeting.

Gezondheid en training

Trainen is niet altijd zonder risico. Voordat je begint aan een vast trainingsprogramma is het raadzaam dat je eerst de volgende vragen betreffende je gezondheid beantwoordt. Als je één van deze vragen met ja beantwoordt, raden wij je aan eerst een arts te raadplegen voordat je met een trainingsprogramma begint.

 • Heb je de afgelopen vijf jaar niets aan sport gedaan?
 • Heb je een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte?
 • Gebruik je medicijnen voor je bloeddruk of je hart?
 • Heb je wel eens last van ademhalingsproblemen?
 • Vertoon je symptomen van een ziekte?
 • Ben je herstellende van een zware ziekte of medische ingreep?
 • Gebruik je een pacemaker of andere geïmplanteerde elektronische apparatuur?
 • Rook je?
 • Ben je zwanger?

Behalve de trainingsintensiteit, kunnen ook medicijnen voor het hart, de bloeddruk, psychische aandoeningen, astma, ademhaling enzovoort, en sommige energiedranken, alcohol en nicotine de hartslag beïnvloeden.

Het is belangrijk om op te letten hoe je lichaam reageert tijdens het sporten. Als je plotselinge pijn of overmatige vermoeidheid voelt tijdens het trainen, raden wij je aan te stoppen met trainen of op een lagere intensiteit verder te gaan.

Let op! Je kunt Polar producten ook gebruiken als je een pacemaker of ander geïmplanteerd elektronisch apparaat draagt. In theorie kunnen Polar producten geen interferentie veroorzaken voor pacemakers. In de praktijk zijn er geen rapporten die erop wijzen dat iemand ooit interferentie heeft ondervonden. Vanwege de verscheidenheid aan pacemakers en andere geïmplanteerde apparaten kunnen wij echter niet officieel garanderen dat onze producten geschikt zijn voor alle beschikbare apparaten. Als je twijfelt of als je een ongewoon gevoel hebt tijdens het gebruik van Polar producten, raadpleeg dan je arts of neem contact op met de fabrikant van het geïmplanteerde elektronische apparaat om na te gaan of de veiligheid in jouw geval voldoende gewaarborgd is.

Als je overgevoelig bent voor een stof die in contact komt met de huid, of als je een allergische reactie vermoedt vanwege het gebruik van het product, controleer dan de materialen die staan vermeld in de Technische specificaties. Als je een huidreactie ervaart, stop dan met het gebruik van het product en raadpleeg je arts. Meld je huidreactie ook bij de Polar klantenservice. Als je elke huidreactie op de hartslagsensor wilt vermijden, draag je hem over je shirt. Zorg er in dat geval voor dat je shirt goed vochtig is onder de elektroden om zeker te zijn van een probleemloze werking.

Door de combinatie van vocht en voortdurend schuren kan het oppervlak van de hartslagsensor of de polsband afgeven en vlekken achterlaten op lichte kleding. Ook kan het ertoe leiden dat donkere kleuren afgeven, waardoor mogelijk vlekken ontstaan op lichter gekleurde trainingsapparaten. Om een lichtgekleurd trainingsapparaat jarenlang in goede staat te houden, moet je ervoor zorgen dat de kleding die je draagt tijdens de training niet kan afgeven. Als je parfum, lotion, zonnebrandcrème of een insectenwerend middel op je huid aanbrengt, dien je ervoor te zorgen dat dit niet in contact komt met het trainingsapparaat of de hartslagsensor. Als je traint in koude omstandigheden (-20 °C tot -10 °C / -4 °F tot 14 °F) raden we je aan het trainingsapparaat onder de mouw van je jas te dragen, direct op je huid.

Waarschuwing - houd batterijen buiten het bereik van kinderen

De Polar hartslagsensoren (bijvoorbeeld H10 en H9) bevatten een knoopcelbatterij. Als een knoopcelbatterij wordt ingeslikt, kan dit binnen 2 uur ernstige interne brandwonden veroorzaken en zelfs tot de dood leiden. Houd nieuwe en gebruikte batterijen uit de buurt van kinderen. Als het batterijcompartiment niet goed afsluit, stop dan met het gebruik van het product en houd het buiten bereik van kinderen. Als je vermoedt dat een batterij is ingeslikt of ergens in het lichaam is ingebracht, moet je onmiddellijk medische hulp inroepen.

Jouw veiligheid staat bij ons voorop. De Polar Bluetooth® Smart loopsensor is zo ontworpen dat de kans dat hij ergens aan blijft haken zo klein mogelijk is. Let altijd goed op als je met de loopsensor door bijvoorbeeld kreupelhout loopt.