Smartphonemeldingen

Met de functie voor smartphonemeldingen kun je waarschuwingen over binnenkomende oproepen, berichten en meldingen van apps op je horloge ontvangen. Op je horloge ontvang je dezelfde meldingen als op het scherm van je smartphone. Meldingen zijn zowel beschikbaar als je niet aan het trainen bent als tijdens trainingssessies. Je kunt kiezen wanneer je ze wilt ontvangen. Smartphonemeldingen zijn beschikbaar voor iOS en Android smartphones.

Als je smartphonemeldingen wilt gebruiken, moet de Polar Flow app op je telefoon zijn geactiveerd en moet de smartphone ook zijn gekoppeld aan je horloge. Zie Een mobiel apparaat met je horloge koppelen voor instructies.

Smartphonemeldingen inschakelen

Ga op je horloge naar Instellingen > Algemene instellingen > Smartphonemeldingen om de meldingen in te schakelen. Zet smartphonemeldingen Uit, Aan bij niet trainen, Aan bij trainen of Altijd aan.

Je kunt de smartphonemeldingen ook inschakelen in de apparaatinstellingen in de Polar Flow app. Nadat je de meldingen hebt ingeschakeld, synchroniseer je je horloge met de Polar Flow app.

Let op: wanneer je smartphonemeldingen hebt ingeschakeld, raken de batterijen van je horloge en smartphone sneller leeg omdat Bluetooth continu aan staat.

Niet storen

Als je geen meldingen en waarschuwingen bij inkomende oproepen wilt ontvangen tijdens een bepaalde periode, schakel je Niet storen in. Als Niet storen is ingeschakeld, ontvang je tijdens de periode die je hebt opgegeven geen meldingen en waarschuwingen bij inkomende gesprekken.

Ga op je horloge naar Instellingen > Algemene instellingen > Niet storen. Kies Uit, Aan of Aan (22:00 - 7:00), en de periode wanneer Niet storen is ingeschakeld. Kies Start om en Eindigt om voor de periode.

Meldingen bekijken

Als je niet aan het trainen bent en een melding ontvangt, trilt je horloge en verschijnt er onder in het display een rode stip. Je kunt de melding bekijken door vanaf de onderkant van het display omhoog te vegen of door je pols te draaien en meteen op je horloge te kijken nadat het heeft getrild.

Als je een melding ontvangt terwijl je aan het trainen bent, trilt je horloge en wordt de naam van de afzender weergegeven. Als je de melding wilt verwijderen, tik je bij het bekijken ervan op het display en kies je Verwijderen. Als je alle meldingen op je horloge wilt verwijderen, blader je omlaag in de meldingenlijst en kies je Wis alles.

Als je wordt gebeld, trilt je horloge en wordt de naam van de beller weergegeven. Je kunt met je horloge de inkomende oproep ook beantwoorden of afwijzen.

Het kan zijn dat de smartphonemeldingen anders werken; dit is afhankelijk van het model van je Android-smartphone.