Continue hartslagmeting

De functie Continue hartslagmeting meet je hartslag 24 uur per dag. Met deze functie kun je je dagelijkse calorieverbruik en je activiteit nauwkeuriger meten, omdat ook fysieke activiteiten met heel weinig polsbewegingen, zoals fietsen, kunnen worden geregistreerd.

Je kunt de functie Continue hartslagmeting op je horloge in- en uitschakelen of instellen op de nachtmodus via Instellingen > Algemene instellingen > Continue hartslagmeting. Als je de modus Alleen 's nachts kiest, stel hartslagmeting dan zo in dat deze begint op het vroegste tijdstip waarop je naar bed gaat.

De functie is standaard ingeschakeld. Houd er rekening mee dat de batterij van je horloge sneller leeg raakt als je de functie Continue hartslagmeting ingeschakeld laat. Nightly Recharge werkt alleen als je continue hartslagmeting hebt ingeschakeld. Als je de batterij wilt sparen en toch Nightly Recharge wilt gebruiken, stel je continue hartslagmeting zo in dat deze alleen 's nachts is ingeschakeld.

Continue hartslagmeting op je horloge

 

 

Met de Hartslag-widget kun je je huidige hartslag op de wijzerplaat zien als je de functie Continue hartslagmeting gebruikt. Je kunt de widget aan de wijzerplaat toevoegen in de Instellingen wijzerplaat.

Tik op de widget om de weergave Dagelijkse activiteit te bekijken. In de weergave Dagelijkse activiteit kun je je huidige hartslag, je hoogste en laagste gemeten hartslag van die dag en je laagste gemeten hartslag van de voorgaande nacht bekijken. Zie 24/7 activiteitsmeting voor meer informatie.

Het horloge houdt je hartslag bij in intervallen van 5 minuten en registreert de gegevens voor latere analyse in de Polar Flow app of webservice. Als het horloge detecteert dat je hartslag verhoogd is, begint het je hartslag continu te registreren. De continue registratie kan ook starten op basis van je polsbewegingen, bijvoorbeeld als je ten minste één minuut op hoger tempo wandelt. De continue registratie van je hartslag stopt automatisch wanneer je activiteitsniveau te laag wordt. Als je horloge detecteert dat je arm niet beweegt of als je hartslag niet verhoogd is, houdt het je hartslag bij in cycli van 5 minuten om de laagste meting van de dag te vinden.

Het komt soms voor dat je tijdens je dag een hogere of lagere hartslag op je horloge hebt gezien dan in het overzicht voor continue hartslag wordt weergegeven als de hoogste of laagste meting van je dag. Dit kan gebeuren als de meting die je hebt gezien buiten de gemeten cyclus valt.

De leds op de achterkant van je horloge zijn altijd aan als de continue hartslagfunctie is ingeschakeld en de sensor op de achterkant in contact staat met je huid. Zie Hartslagmeting aan de pols voor instructies over hoe je je horloge moet dragen voor een nauwkeurige hartslagmeting aan de pols.

Je kunt de continue hartslagmetinggegevens in meer detail en over langere periodes bekijken in Polar Flow, via de mobiele app of webservice. Lees meer over de functie Continue hartslagmeting in deze uitgebreide gids.