Polar Futóprogram

A Polar futóprogram az edzettségi szinted alapján személyre szabott program, amely arról gondoskodik, hogy mindig megfelelően eddz, és elkerüld a túlterhelést. Intelligens, a fejlődésed alapján alkalmazkodik, és figyelmeztet, ha jó lenne egy kicsit visszavenni az edzésekből, és amikor itt az ideje mindent beleadni. Minden program egy sporteseményre szabott, figyelembe veszi személyes adottságaidat, edzési előzményeidet és a felkészültségedet. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow webszolgáltatásról a flow.polar.com címen.

A programok 5 km-es, 10 km-es, félmaraton és maraton változatban érhetők el. Minden program három szakaszból áll: alapozás, építkezés és formaidőzítés. A szakaszokat úgy alakítottuk ki, hogy fokozatosan fejlesszék a teljesítményedet, hogy felkészülten állj a rajthoz a verseny napján. A futóedzések ötféle típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes távú futás, hosszú távú futás, tempós futás és intervallumos. Minden edzés bemelegítésből, gyakorlatokból és levezetésből áll az optimális eredmény eléréséhez. Ráadásul erőnléti, core és mobilitási gyakorlatokkal is kiegészítheted a programodat a fejlődésed elősegítése érdekében. Az egyes edzési hetek 2–5 futóedzésből állnak, a futóedzések összesített időtartama pedig hetente 1–7 óra között változik az edzettségi szinted függvényében. Egy program minimális időtartama 9 hét, a maximális időtartama pedig akár 20 hónap is lehet.

A Polar Futóprogram funkcióról további részletek ebben a részletes útmutatóban találhatók. Olvasd el további információkat tartalmazó útmutatónkat a Futóprogrammal kapcsolatban.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Lépj be a Flow webszolgáltatásba a flow.polar.com oldalon.
 2. Válaszd ki a Programs (Programok) fület.
 3. Válaszd ki a sporteseményt, nevezd el, tűzd ki a dátumot, és add meg, hogy mikor szeretnéd kezdeni a programot.
 4. Válaszold meg a fizikai aktivitási kérdéseket.*
 5. Döntsd el, hogy szeretnél-e kiegészítő gyakorlatokat végezni a program részeként.
 6. Olvasd el és töltsd ki a fizikai aktivitással kapcsolatos felkészültségi kérdőívet.*
 7. Tekintsd át a programot, és szükség esetén módosítsd a beállításait.
 8. Amikor végeztél, válaszd a Start program (Program indítása) lehetőséget.

*Ha rendelkezésre áll négy hétnyi edzési előzményed, akkor ezeket az adatokat előzetesen kitöltve találod.

Futási célkitűzés indítása

Az edzésszakasz indítása előtt győződj meg róla, hogy az edzésszakaszod célkitűzését szinkronizáltad a készülékedre. Az edzésszakaszok edzési célkitűzésként szinkronizálódnak a készülékedre.

Az adott napra ütemezett edzési célkitűzés elindításához:

 1. Lépj edzés-előkészítés módba; ehhez először nyomd meg a gombot, majd koppints a Start training (Edzés indítása) lehetőségre.
 2. Az óra ekkor felkér az adott napra ütemezett edzési célkitűzés megkezdésére.

 3. A részletek megjelenítéséhez koppints ide: .
 4. Nyomd meg a gombot a edzés-előkészítés módba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sportprofilt.
 5. Amikor az óra megtalált minden jelet, koppints a kijelzőre. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Kövesse nyomon a fejlődését

Szinkronizáld edzéseredményeidet a készülékről a Flow webszolgáltatással USB-kábelen vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül. Kövesse nyomon a fejlődését a Programs (Programok) fülön. Megtekintheted az aktuális programod és az előrehaladásod összefoglalóját.