Folyamatos pulzusmérés

A Folyamatos pulzusmérés funkció szünet nélkül méri a pulzust. A napi kalóriaégetés és a teljes aktivitás pontosabb mérését teszi lehetővé, mivel a nagyon kevés csuklómozgást igénylő fizikai tevékenységeket, például a kerékpározást is képes nyomon követni.

A folyamatos pulzusmérés funkciót az óra Beállítások > Általános beállítások > Folyamatos pulzusmérés menüpontjában lehet bekapcsolni, kikapcsolni, vagy csak éjszakai üzemmódra állítani. Ha a Csak éjszaka módot választod, a pulzusmérést arra a legkorábbi időpontra állítsd be, amikor valószínűleg lefekszel.

A funkció alapállapotban be van kapcsolva. Ha bekapcsolva hagyod a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor az akkumulátor gyorsabban lemerül. A Nightly Recharge használatához engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Ha takarékoskodni akarsz az akkumulátorral, de használni kívánod a Nightly Recharge funkciót, beállíthatod, hogy a folyamatos pulzusmérés csak éjszaka legyen bekapcsolva.

Folyamatos pulzusmérés az órán

 

 

A Pulzus widget segítségével megtekintheted az aktuális pulzusodat az óralapon a Folyamatos pulzusmérés funkció használata közben. Ezt az Óralap beállításai menüben adhatod hozzá az óralaphoz.

A widgetre koppintva elérheted a Napi aktivitás nézetet. A napi aktivitás nézetben megtekintheted az aktuális pulzust, a nap legalacsonyabb és legmagasabb pulzusszámát, és azt, hogy mekkora volt a legalacsonyabb pulzusszámod az előző éjjel. További információkért lásd: Folyamatos aktivitáskövetés.

Az óra 5 perces időközönként követi nyomon a pulzusodat, és rögzíti az adatokat a Polar Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban való későbbi elemzéséhez. Ha az óra a pulzusod emelkedését érzékeli, akkor elkezdi folyamatosan rögzíteni a pulzusadataidat. A folyamatos rögzítési funkció a csukló mozgása alapján is aktiválódik, pl. amikor legalább egy percig elég gyors tempóval gyalogolsz. A pulzus folyamatos rögzítése automatikusan leáll, ha a tevékenység szintje egy adott értékre esik. Amikor a sportóra észleli, hogy a karod nem mozog, vagy amikor a pulzusod nincs megemelkedve, akkor a pulzusodat 5 perces ciklusokban követi nyomon a napi legalacsonyabb érték megtalálásához.

Bizonyos esetekben lehetséges, hogy magasabb vagy alacsonyabb pulzusértéket láttál az órádon a nap folyamán, mint a folyamatos pulzusmérési összefoglalódon a legmagasabb vagy legalacsonyabb napi érték. Ez akkor fordulhat elő, ha az általad látott érték a nyomonkövetési intervallumon kívül esik.

Az órád hátulján a LED-ek mindig világítanak, amikor a folyamatos pulzusmérési funkció be van kapcsolva, és az érzékelő hátulja a bőröddel érintkezik. A részletes útmutatót arról, hogy hogyan viseld az órát a csuklón mért pulzus pontos leolvasásához, a Csuklón mért pulzus fejezetben találod.

A folyamatos pulzusmérési adatokat részletesebben és hosszabb időszakokra vonatkozóan is figyelemmel kísérheted a Polar Flow-ban, a webes felületen vagy a mobilalkalmazásban. További információ a Folyamatos pulzusmérés funkcióról ebben a részletes útmutatóban található.